Szerintetek kinek kéne fizetnie a rossz repülőjegyet?
elutaztunk az unokatestvéremmel nemrég Rómába. Mondta, h vegyem meg én a jegyeket a neten, mert ő nem nagyon ért hozzá, én szereztem szállást is, ős utánanézett az útikönyvben h mit érdemes megnézni. Csakhogy én valamit elnéztem és rossz időpontra vettem az odajegyet, így kellett venni még egyet. Szóval fejenként 2(oda-vissza) jegyből lett fejenként 3(oda-oda-vissza). Most akkor nekem kell a két hibás jegyet kifizetni? Mert tényleg sajnálom, de ugyanakkor rámbízta, benne volt a pakliban h elrontom, nem közösen kéne vállalnunk a következményeit? Ha jól megveszem nincs semmi, ha meg rosszul akkor én szívok, akkor könnyű neki azt mondania h vegyek meg mindent én, mert neki semmi kockázatos feladata nem volt. Vele még nem beszéltem erről, h ki fizesse, de szerintetek jogos elvárás, h a saját rosszjegyét fizesse ki?
köszönöm
Válaszolsz nekem egy kérdésre???
Ha az unokatesód eléd áll, hogy ezt elszúrtam és fizessük ki felesbe, akkor mit mondasz?
Ha én lennék a helyedben, nem is gondolkodnék rajta, hogy ki fizessen. Természetesen én, mert én csesztem el.
Ez kb olyan, hogy oda adod az autód unokatesódnak. Mondjuk valaki neki megy és behorpad a lökhárító. Kinek kell a kárt megfizetni? Neki mert ő kérte el vagy neked mert Tied az autó és hát benne volt a pakliban, hogy összetörik vagy ellopják.
Ez elég gyenge védekezés, hogy benne volt a pakliban hogy elcseszed. És ezt Te is érzed, különben nem tetted volna fel a kérdést.
Melleleg meg ha én unokatesóm állítana be ilyen ötlettel, hogy az ő baromságát térítsem meg (még ha felesben is) tuti, hogy nem mennék sehova vele.
Neked kell kifizetned, te hibáztál. Én nagyon kiakadnék, ha valaki egy ilyen kéréssel állna elém, mint te az unokatesód elé.
Különben is, 10 ezer forint nem a világ vége, annyira rossz anyagi helyzete pedig szerintem egyikőtöknek se lehet, ha már eltudtok utazni Rómába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!