Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek kéne fizetni...

Szerintetek kinek kéne fizetnie a rossz repülőjegyet?

Figyelt kérdés

elutaztunk az unokatestvéremmel nemrég Rómába. Mondta, h vegyem meg én a jegyeket a neten, mert ő nem nagyon ért hozzá, én szereztem szállást is, ős utánanézett az útikönyvben h mit érdemes megnézni. Csakhogy én valamit elnéztem és rossz időpontra vettem az odajegyet, így kellett venni még egyet. Szóval fejenként 2(oda-vissza) jegyből lett fejenként 3(oda-oda-vissza). Most akkor nekem kell a két hibás jegyet kifizetni? Mert tényleg sajnálom, de ugyanakkor rámbízta, benne volt a pakliban h elrontom, nem közösen kéne vállalnunk a következményeit? Ha jól megveszem nincs semmi, ha meg rosszul akkor én szívok, akkor könnyű neki azt mondania h vegyek meg mindent én, mert neki semmi kockázatos feladata nem volt. Vele még nem beszéltem erről, h ki fizesse, de szerintetek jogos elvárás, h a saját rosszjegyét fizesse ki?

köszönöm

2011. dec. 8. 10:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan mar! Unokatesok, baratok joban-rosszban osszetartanak, meg egy felrekattintasnal is. 10 ezer volt a jegy ketszer. Nyugodtan eloszthatnak.
2011. dec. 8. 10:49
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Te fizesd ki, ne mással fizettess a saját butaságodért. Így legközelebb tutira átnézed 3x is, ha repülő vagy más jegyet veszel. Sokan jártunk már így, hogy elnéztünk valamit, aztán fölvállaltuk érte a felelősséget. Tanulópénz.
2011. dec. 8. 11:00
 13/25 anonim ***** válasza:
89%

Válaszolsz nekem egy kérdésre???

Ha az unokatesód eléd áll, hogy ezt elszúrtam és fizessük ki felesbe, akkor mit mondasz?

2011. dec. 8. 11:05
 14/25 A kérdező kommentje:
elgondolkozom h jogos-e. És ha látom h ő sem áll jobban anyagilag mint én és a saját rossz jegyét kifizeti akkor belemennék, ahogy azt is ketten szívtuk ha a másik valamit elnézett a térképen
2011. dec. 8. 11:08
 15/25 anonim ***** válasza:
87%
ez a te felelöségged.neki semmi köze hozzá a te hibad!
2011. dec. 8. 12:18
 16/25 anonim ***** válasza:
78%
Te hibázol és más is fizessen helyetted? :D
2011. dec. 8. 12:18
 17/25 anonim ***** válasza:
34%
Miután rokonok vagytok, megpróbálhatnád vele megbeszélni!
2011. dec. 8. 12:58
 18/25 anonim ***** válasza:
84%

Ha én lennék a helyedben, nem is gondolkodnék rajta, hogy ki fizessen. Természetesen én, mert én csesztem el.

Ez kb olyan, hogy oda adod az autód unokatesódnak. Mondjuk valaki neki megy és behorpad a lökhárító. Kinek kell a kárt megfizetni? Neki mert ő kérte el vagy neked mert Tied az autó és hát benne volt a pakliban, hogy összetörik vagy ellopják.

Ez elég gyenge védekezés, hogy benne volt a pakliban hogy elcseszed. És ezt Te is érzed, különben nem tetted volna fel a kérdést.

Melleleg meg ha én unokatesóm állítana be ilyen ötlettel, hogy az ő baromságát térítsem meg (még ha felesben is) tuti, hogy nem mennék sehova vele.

2011. dec. 8. 13:06
 19/25 anonim ***** válasza:
95%
én tuti nem fizetném ki mégegyszer és ha én hibáznék akkor sem várnám el hogy a másik kifizesse. viszont én rögtön hívtam volna a társaságot és egyezkedtem volna.
2011. dec. 8. 13:19
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

Neked kell kifizetned, te hibáztál. Én nagyon kiakadnék, ha valaki egy ilyen kéréssel állna elém, mint te az unokatesód elé.

Különben is, 10 ezer forint nem a világ vége, annyira rossz anyagi helyzete pedig szerintem egyikőtöknek se lehet, ha már eltudtok utazni Rómába.

2011. dec. 8. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!