Szerintetek kinek kéne fizetnie a rossz repülőjegyet?
elutaztunk az unokatestvéremmel nemrég Rómába. Mondta, h vegyem meg én a jegyeket a neten, mert ő nem nagyon ért hozzá, én szereztem szállást is, ős utánanézett az útikönyvben h mit érdemes megnézni. Csakhogy én valamit elnéztem és rossz időpontra vettem az odajegyet, így kellett venni még egyet. Szóval fejenként 2(oda-vissza) jegyből lett fejenként 3(oda-oda-vissza). Most akkor nekem kell a két hibás jegyet kifizetni? Mert tényleg sajnálom, de ugyanakkor rámbízta, benne volt a pakliban h elrontom, nem közösen kéne vállalnunk a következményeit? Ha jól megveszem nincs semmi, ha meg rosszul akkor én szívok, akkor könnyű neki azt mondania h vegyek meg mindent én, mert neki semmi kockázatos feladata nem volt. Vele még nem beszéltem erről, h ki fizesse, de szerintetek jogos elvárás, h a saját rosszjegyét fizesse ki?
köszönöm
Jogos elvárás.
Elvállaltad, elszúrtad.
Őszintén szólva, ha én szúrtam volna el, meg sem próbáltam volna elkérni tőle a pénzt.
Tanulság: mindenki intézze a magáét, vagy intézzétek közösen mindkettőtökét. Ha ott áll vagy ül melletted, és azt mondja, hogy oké, már egészen más a helyzet.
Szerintem ha te rontottad el a jegyvásárlást, akkor az a te sarad. Legközelebb vegyétek meg együtt a jegyeket, akkor majd megoszlik a felelősség is.
Miért nem váltod vissza, vagy adod el a rossz jegyeket? Akkor visszajönne az ára.
Csak mondom, hogy vannak vissza nem váltható repjegyek., és sokat eladni sem lehet, mert névre szól.
Amúgy a jövőre nézve mondom, hogy 1-2 ezer Ft-ért lehet biztosítást kötni, és ha nem tudtok utazni, akkor a biztosító megtéríti a kárt.
első
köszi!
olcsó repülőjegy volt relatíve 10 ezer forint, visszaváltani és átíratni drágább
De ok utaztak, biztosito nem fizetne, mert veletlenul tobb jegyet vettek mint kellett volna.
A legitarsasaggal kellett volna egyezkedni, rogton mikor eszrevettek a hibat. Lehet visszavaltottak volna.
En is varasroltam hibabol ketszer ugyanazt a Netrol, irtam gyorsan egy emailt, visszateritettek a kartyamra apenzt.
Viszont gondolom mar tul keso. Mar vissza is jottek Romabol.
Rep jegyek lévén nem kis összegről lehet szó,én sem szívesen fizetnék ki plusz egy jegyet,ezért mert rossz helyre kattintottál. Hisz elvállaltad,valószínűleg azért,mert értesz hozzá.Ha nem,akkor utazási irodában kell az ilyet intézni!!
Nem lehet valahogy visszacsinálni,esetleg személyesen a rep téren?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!