Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Testvérem maximalista. De...

Testvérem maximalista. De nagyon. Hogy tudom neki elmagyarázni hogy ha nagyon jó gimnáziumba jár és 3-ast kap akkor még nem jött el a világvége?

Figyelt kérdés
ő 17/L én meg 13/L és mindenkit meg őrit, mert hisztizik
2011. dec. 7. 22:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Neked most az a legnagyobb problémád, hogy aggódsz érte, vagy az, hogy idegesít a hisztije? Mert ha az utóbbi, akkor inkább neked kéne magadba nézned, hogy legyél empatikusabb és megértőbb, mert mkinek van vesszőparipája, olyan dolog, ami a legjobban zavarja, amin a legjobban kiakad... másnak az, hogy nem talál magának párt, másnak meg igen, az, hogy nem jó jegyet hoz haza, mert egyszerűen ilyen személyiség. De ez még mindig a jobb, mert hozzászokik, hogy minden téren pbálja magából kihozni a legjobbat. Ha viszont látszik, hogy pszichikailag, egészségileg vannak problémái emiatt, beszélj a szüleiddel, hogy beszéljenek vele. 13 éves vagy még csak, számodra az a mérvadó, amit az osztályodban látsz, hasonló még gyerek, éretlenebb tinik között, valószínűleg egy felnőtt jobban belelát abba, hogy mi az, ami túlmegy egy határon és rossz, és mi nem.
2011. dec. 8. 14:10
 12/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat...írtam hogy mindenkit, ebben azt értettem hogy tényleg mindenkit megőrít a családban mert az ő hisztije nem csupán egy sírás hanem mama fellökése a szekrénybe beleüti a fejét...6 hónapja nem jött meg neki én is aggódok érte de idegesítő is...azért nem lehet annak jó egészségi állapota. Ő 17 éves én nem nővér vagyok én a húg vagyok :D a tanárok kivételeznek mással neki hibátlan lett a matek doga és mégis négy ötödöt kapott , az osztály szépe meg ötöst...de miért?..nagyon jó tanuló volt általánosba..9-10-be is csak most valami történt..nem tudom mi de hisztis, bármi kis dolgon képes kiakadni és szinte nem képes az új tananyagot befogadni az agya... :)
2011. dec. 8. 20:43
 13/14 anonim ***** válasza:

De ha ilyen durva a dolog, akkor

1) nem próbáltatok meg vele beszélni-legalább arról, hogy ne olyanon vezesse le, hogy esetleg a suliban nem ismerik el, amit tesz, aki nem tehet róla?

2) a szüleid nem próbálták meg pszichológushoz vinni vagy iskolapszichológussla beszélni vagy ofővel vagy igazgatóval??? mert ezt kéne tenni, mert ez már nem normális, hogy fél éve nem jött meg neki, és kezd begolyózni (amit egyébként nem csodálok, én is nagyon ki voltam bukva annak idején, amikor a suliban elvárták, hogy jól tanuljak mindenből, mnenjek versenyekre, aztán nem úőgy ismerték el, amit tettem, ahogy azt megérdemeltem volna, rengeteget tudnak ezzel ártani egy olyan embernek, aki még fejlődik érzelmileg)... szval tenni is kéne vmit, nemcsak állni, sajnálkozni és nyavalyogni, hogy jaj, de rossz nekünk, amiért megőrjít minket...

2011. dec. 9. 09:57
 14/14 A kérdező kommentje:
jár pszichológushoz ...és anya is bemegy..de nem segít ..főleg hogy kiönti a lelkét a fél tanári kart összeszidja az meg nyilván visszamondja...
2011. dec. 9. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!