Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok, akiknek nem értik...

Fiatalok, akiknek nem értik meg a szüleik, hogy a gyereknek fontos a tanulás?

Figyelt kérdés

Az elmúlt egy hétben 4 fontos zh-m volt az egyetemen (tegnap és tegnapelőtt 1-1, szóval az egész hétvégét végtanultam), kicsit kimerültem tőle, így ma itthonmaradtam pihenni. Mikor felkeltem, igyekeztem anyámnak segíteni, erre cserébe csak fejleüvöltést kaptam, hogy egy semmirekellő dög vagyok, aki egész nap semmit nem csinál (hozzáteszem, rokkant nyugdíjas a nagy semmiért - neves orvosa van - egész nap itthonvan. Minden hétvégén, még vizsgák kellős közepén is igyekszem takarítani, segíteni, holott ittvan a 16 éves húgom is, aki iszik, cigizik, lop, lóg az iskolából, max. aludni jár haza, egész hétvégén a másnaposságát piheni. Tőlem még a legfontosabb vizsgák előtt is elvárják, hogy nekik ugráljak, ha tanulni merek és meg merem jegyezni, hogy fáradt vagyok a sok tanulástól, lehurrognak és elmondanak mindenféle lusta dögnek. Még a vizsgák előtt 1 órával is képesek velem úgy összeveszni, úgy lehordani a semmiért, hogy sírva megyek be vizsgázni (múlt vizsgaidőszakokban nem egyszer volt ilyen). A furcsa az egészben az, hogy elvárás volt felém, hogy egyetemre menjek, de most, hogy eljutottam odáig és másodéves vagyok, semmirekellő, lusta dögnek állítanak be. Minden tárgyam megvan, jók a jegyeim is, igyekszem, így ha időm jutna is, energiám nem marad egész szabadidőmben nekik ugrálni. Ma is pl a legfontosabb vizsgámra akartam tanulni délután, amin már most a csoport fele kibukott, én még bennvagyok és szeretném a tárgyat teljesíteni. Mikor meglett az első kettesem belőle (pedig tényleg 42 emberből 20-on valahány megbukott), anyám csak ennyit mondott: "ne várd, hogy egy sz*ros kettesért gratuláljak". Nem a sima mindennapokról van szó, akkor próbálok minél többet segíteni itthon, bár akkor is elhordanak mindennek, tök mindegy, mit csinálok, én vagyok a fekete bárány. A húgom meg, aki nem tanul, bukdácsol a környék leglazább gimijében is, szerintük ő a talpraesett azért, mert nem a tanulás érdekli, hanem a haverjai és mert ő a csöves barátainak hála elalszik a földön is egy pokróccal és beéri száraz kenyérrel is, én meg jobbat szeretnék kihozni az életből, ezért szerintük tápos és gyenge vagyok.

Ők sosem jártak egyetemre, sőt senki sem a tág családi körből... lehet ezért nem ért meg a környezetem és ezért titulálnak semmirekellő, naplopónak?

2011. dec. 7. 12:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Akkor az a legtisztább, hogy ha lesz vagy van elég pénzed akkor elköltözöl onnan.
2011. dec. 7. 16:06
 22/22 A kérdező kommentje:
Ma is csak a kivételezés megy... a húgom szétszabott vászon táskájáért elővette anyám a varrógépet és kérés nélkül megvarrta a húgomnak. Én 3 napja szóltam neki, hogy a húgom szétszabta a hónaljánál az egyik ruhám, varrja meg, de most is még csak arra sem méltatott, hogy válaszoljon, hogy megvarrja-e a ruhám! Egyszerűen levegőnek néz, a húgomnak meg nyalja a s*ggét...
2011. dec. 7. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!