Zavaró az egy kapcsolatban, hogyha a felek más vallási felekezethez tartoznak?
Szerintem nem. Mert elvégre, ha bármelyik félt is zavarná a társa vallása, akkor nem alakítottak volna ki kapcsolatot.
19L
ha mindkettő keresztény,akkor nem:)
ha keresztény és nem keresztény(pl zsidó,muszlim,akármi)-akkor már elég nagy különbségek vannak ami konfliktushoz vezethet....
Most egy kicsit kimérgelődöm magam - előre elnézést.
Alapjába véve szerintem egyik vallásnál sem okozhatna az gondot, hogy a társának más vallása van. Hiszen a vallás az egymás iránti toleranciára, türelemre, szeretetre, stb. (is) tanít.
Amit én nem értek, hogy a nagybátyám hogy volt képes a nagymamám (azaz a saját anyukája) temetési miséére nem eljönni csak azért, mert neki most más a vallása és állítólag ez a vallás nem engedi, hát én ezt nem is értem.
Én katolikus vagyok (nem gyakorolom a vallásom), de ha nekem egy arab szertartásra kellett volna mennem, akkor elmegyek, ha egy zsidó szertartásra, akkor oda is elmegyek.
Hogy van ez, ki érti ezt?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!