Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen velem anyu? Miért...

Miért ilyen velem anyu? Miért nem érdekli saját lánya?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Anyuval már kb fél éve, hogy szinte nem is beszélek semmiről... Nem vagyok vele rosszban, de rá kellett jönnöm, hogy sajnos tesz rám magasról... Életemben egyszer nem kérdezte meg (most vagyok abban a korban) hogy pl: Ki tetszik? Mi van velem? stb.. Egyszerűen nem érdekli, hogy mi van velem... Most mikor már nem beszélünk annyit nem változott semmi sem, de régen is lehetett rajt látni hogy marhára nem érdekli ha beszéltem neki... Azt gondoltam ha kicsit eltávolodunk, és nem mondok el neki SEMMI olyat, amit más elmondd anyukájának, akkor majd érdekelni fogja mi van velem... De nem érdekli, teljesen elzárkoztam az egész családtól, nem beszélek senkivel sem már szinte, mégsem jön oda egyszer sem hogy 'Mi a baj lányom?' vagy valami... Rosszul esett az is, hogy szülőiértekezleten, más osztálytársnőm anyukája sírt, hogy a lánya nem mondd el neki semmit, én meg próbálom de nem érdekli... Mikor mondom neki és látom, hogy nem érdekli akkor inkább abba hagyom... Nem akarom erőltetni sem, ha nem érdekli akkor nem mondom, de nagyon rosszul esik hogy nem foglalkozik velem... 14L
2011. dec. 6. 17:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Te szegény! Még nem is hallottam ilyenről. Milyen anya az ilyen
2011. dec. 6. 17:44
 2/13 anonim ***** válasza:

Cseréljetek anyát. :)

Ez ellen nem tudsz mit tenni. Nehéz, de el kell fogadni, és olyanokkal megbeszélni a problémáidat, aki nemcsak meghallgat, hanem értelmesen hozzá is tud szólni, valaki, aki idősebb tőled, és megbízol benne.

2011. dec. 6. 17:46
 3/13 A kérdező kommentje:
:/ Én szeretnék vele anya-lánya kapcsolatba lenni, de nem keres... Nem kérdez mást csak hogy milyen volt a suli? Meg hogy milyen jegyet kaptam... Más nem érdekli, pedig vele szívesen megosztanék mindent, mert szeretnék vele olyan barátnős kapcsolatba lenni.. De nem megy úgy, ha csak én beszélek neki, de nem figyel...
2011. dec. 6. 17:46
 4/13 tetris ***** válasza:

Ez nem jelenti azt, hogy nem szeret. Talán rémes gondjai vannak, és azzal van tele a feje. Azt hiszi, hogy veled minden rendben van, és amit mondasz, azok csak csacskaságok. Mi lenne, ha nem várnál arra, hogy ő közeledjen hozzád, hanem te mennél oda hozzá? Menj oda, öleld meg, vagy csak szó nélkül tegyél meg valamit, amivel megkönnyíted az életét. ( például elmosogatsz, kiviszed a szemetet, ilyesmik )

Esetleg őt is bántja valami, amiről talán nem is tudsz. Kérdezd meg, hogy miért olyan szótlan, bántja-e valami. Ha azt mondja, hogy semmi, akkor csak adj neki egy puszit. El fog gondokodni, hogy mi van, és oldódni fog közöttetek a légkör. Tedd meg te az első lépést. Rajta!

2011. dec. 6. 18:03
 5/13 anonim ***** válasza:

Mélyen megértelek...Talán még jobb is,hogy nem kérdezd tőled semmit,így legalább ha valami olyan van,nem fog tudni róla és kimarad az életedből.Gondolj bele,van rosszabb is.Mikor a gyerek próbálna jóba lenni a szülőjével,de az még ocsmányságokat is mond neki:((((

Lehet neki is vannak most problémái :( Esetleg te odamehetnél tőle megkérdezni,hogy "Anyu hogy vagy?Milyen volt a munka? Nem megyünk el egyet sétálni?"Vagy bármi ilyesmit.Nem kell mondanod magadról semmit,lehet őt kellene csak meghallgatnod

Ne add fel!

2011. dec. 6. 18:22
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom hogy igazakat írtok, mert sokat dolgozik, többet is fogok neki segíteni, hogy neki könnyebb legyen :) Megpróbálok majd felé nyitni, ha nem akar akkor sem akkor meg hagyom inkább.. :)
2011. dec. 6. 18:37
 7/13 anonim válasza:

Az én szüleim elváltak és apával maradtam.. és én is így vagyok ezzel, csak nálunk az a különbség hogy még azt sem kérdezi meg apa hogy mi volt a suliban. de végülis már megszoktam.. és rájöttem hogy inkább a barátnőmmel beszélem meg a problémáimat.. ő velem egykorú. így könnyebb. :)

Ami az anyámat illeti.. évek óta nem találkoztunk. elköltözött sokszáz km-re tőlünk. állítólag pár éve hazaköltözött. nem veszi a fáradságot hogy meglátogasson.. tulajdonképpen lesz.rja hogy mi van velem.. de végülis ez annyira nem izgat. apától megkapom amit tőle kapnék. lehet hogy a törődést nem annyira..de mint mondottam már hozzászoktam :)

2011. dec. 6. 18:41
 8/13 anonim ***** válasza:

Az én anyukám sem jön soha hozzám, hogy megkérdezze, mi van velem. Azért, mert tele van a feje mindenfélével, most van túl egy szerelmi csalódáson, nincs pénzünk, dolgozik mint valami robot. Ki van merülve fizikailag, meg szellemileg is. De én azért "traktálom" a dolgaimmal. Nem zavarja, azt mondta, szereti, hogy mindent elmondok neki, még ha néha el is küld, hogy majd később beszélünk.

Szerintem lehet, hogy anyukád simán csak nem tudja, hogy hogyan közeledjen, mit kérdezhet, mit nem stb. Jobb lenne, ha mondjuk reggelente közös reggeli mellett, vagy esténként tévénézés alatt felhoznád, hogy "képzeld anyu, van ez az aranyos fiú, ma rám mosolygott" stb. Neked "kell" közeledni, mert anyukádnak csomó problémája lehet, nem tud mindenre időt szakítani.

Miből látszik, hogy nem érdekli amit mondasz?

Az én anyukám is némán szokta végighallgatni, de néha, ha kiakadok, hogy nem is figyel rám, mindig szóról szóra visszamondja, hogy mit mondtam előtte:))) Simán csak hallgat, akkor szól, ha valamiben nem ért egyet, amúgy meg elkönyveli hogy "de megnőtt az én kicsi lányom". 17L

2011. dec. 6. 19:32
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, biztosan nagyon nehéz lehetett megszokni hogy nincs anyukád, de akkor jó ha apukád megadja amit csak megtud :))

Utolsó: Onnan tudom, hogy nem figyel rám, hogyha pl: Mondok neki néha valamit, akkor is neki áll valaki mással beszélgetni... :/ Lehet mert nem akar velem, mert nem 'bír' nem tart komolynak..

2011. dec. 6. 20:35
 10/13 anonim ***** válasza:
ez még annyira nem vészes :/... anyukám sem szeretettel, sem anyagilag nem látott el... mindig csak magára költött, én meg mászkáltam szakadt cuccokban, meg ilyenek...most apukámnál élek..ö ugyan ellát anyagilag, de mindig az orrom alá dörgölni hogy mennyire drága az én ellátásom, és hogy semmi kedve hozzám, ö a régi életét akarja élni :( gyerekek nélkül :´(
2011. dec. 7. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!