A nőket miért a külvilág véleménye érdekli jobban, mint a saját barátjuké, férjüké?
Olvastam itt olyan lányról, aki nem engedi, hogy a barátja a puncijához érjen, mikor elfelejti teljesen csupaszra borotválni. A srác hiába mondja, hogy őt nem zavarja...
Olvastam ilyet is:
"Ismerek egy írót, aki rendszeresen megkéri fiatal feleségét, hogy hagyja már vgére rendesen kinőni a hónaljszőrét, mert őt az izgatja, a világképéhez hozzátartozik a szőrös női hónalj, de sajnos fiatal feleségét beterelték a kötelező hónaljborotválkozás országúti sávjába...
Igen, már a férje kívánsága se számít, annyira erős a világ nyomasztása rajta"
Olyan barátnőm is volt, aki a punciszőrével nem volt hajlandó semmit csinálni, mert azt csak én látom. De a hónalját mivel mindenki látja, az mindig csupasz volt.
Én látszólag ellentétes dolgokat írok, de egy gondolat van mögöttük:
Miért hagyják ennyire a hölgyek, hogy a női magazinok diktáljanak nekik? Miért nem a saját független döntésük szerint ápolják magukat? És az után következhet a párjuké, és majd csak aztán a külvilágé.
"Miért hagyják ennyire a hölgyek, hogy a női magazinok diktáljanak nekik? Miért nem a saját független döntésük szerint ápolják magukat?"=> Értem, hogy mire gondolsz, de honnan tudhatod, hogy nem saját maga miatt csinálja? Mert mondjuk neki úgy jó, jobban érzi magát tőle?
Ez senkire nincs ráírva...
Talán lehet azért nem hagyják a barátjaiknak, hogy odanyúljanak mert kényelmetlenül érzik magukat. A hónaljborotválásnál dettó.
Én a puncimon nem borotválom, csak ,,megigazítom". Amúgy meg most akkor zavar téged, hogy nem borotválja vagy nem (a volt barátnőd)? Amúgy meg az, hogy mindenki látja a hónalját, azért borotválja, elég hülye példa. Na miért ne borotválná.
"Na miért ne borotválná."
Miért, kötelező? 20 éve nem borotválták. Talán azt kell tenni, amit manapság előírnak?
A tiniknél erős a megfelelési vágy, mert még nincs kialakult önképük és kellő önbizalmuk.
Sajnos sokak felnőttként sem rendelkeznek elég önbizalommal ahhoz, hogy ne azt tegyék, amit úgy érzik, a köz elvár tőlük.
Sőt: valóban akkor érzik jobban magukat. De nem azért, mert a borotvált hónalj kényelmesebb. Hanem azért, mert úgy érzik, megtettek mindent, ami "elvárt", most "megfelelnek" a közízlésnek. Ez a megfelelési vágy mozgatja az emberek legnagyobb részét sajna. És abszurd, mert még el is hiszi, hogy az kényelmesebb neki, ha szúrja a borosta.
Azért mert megszólják érte, ez nem rögeszme, ez tény. Undorító dolog, ha egy nő szőrös hónaljjal mászkál.
Én elhánynám magam magamtól, ha nem borotválnám a hónaljamat, a lábamat, a nemi szervemet csupaszra. Egész nap fruszráltan érezném magam, szorongnék. Beismerem, lehet hogy ezt a divat rögzítette belém, de akkor is így van, nálam ez beidegződött.
És nyugodtan lehet ezért lepontozni, akinek más az ízlése :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!