Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A nőket miért a külvilág...

A nőket miért a külvilág véleménye érdekli jobban, mint a saját barátjuké, férjüké?

Figyelt kérdés

Olvastam itt olyan lányról, aki nem engedi, hogy a barátja a puncijához érjen, mikor elfelejti teljesen csupaszra borotválni. A srác hiába mondja, hogy őt nem zavarja...

Olvastam ilyet is:

"Ismerek egy írót, aki rendszeresen megkéri fiatal feleségét, hogy hagyja már vgére rendesen kinőni a hónaljszőrét, mert őt az izgatja, a világképéhez hozzátartozik a szőrös női hónalj, de sajnos fiatal feleségét beterelték a kötelező hónaljborotválkozás országúti sávjába...

Igen, már a férje kívánsága se számít, annyira erős a világ nyomasztása rajta"

Olyan barátnőm is volt, aki a punciszőrével nem volt hajlandó semmit csinálni, mert azt csak én látom. De a hónalját mivel mindenki látja, az mindig csupasz volt.

Én látszólag ellentétes dolgokat írok, de egy gondolat van mögöttük:

Miért hagyják ennyire a hölgyek, hogy a női magazinok diktáljanak nekik? Miért nem a saját független döntésük szerint ápolják magukat? És az után következhet a párjuké, és majd csak aztán a külvilágé.

2011. dec. 1. 22:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Azért mert kevés olyan férfi van mint Te. Ahhoz szoktak hozzá, hogy a divat szerint élnek, mert a legtöbb pali elvárja tőlük, hogy így tegyenek.
2011. dec. 1. 23:27
 12/22 anonim ***** válasza:

ez nem női magazinok. ellenkérdéssel válaszolnák:

te miért akarsz jobban alfahím lenni, minthogy figyelembe vedd h a barátnődnek justin bieber stílusa jobban tetszik?

2011. dec. 2. 01:41
 13/22 anonim ***** válasza:

Én is nő vagyok, szóval válaszolok! :)

Igazából mindenki jól akar kinézni és a legszebb lenni a földön. Ez tuti, mert akkor minek a smink, a rengeteg ruha, fogyókúra meg egyebek? Fontos nekünk mások véleménye, mert azt akarjuk, hogy mások is szépnek tartsanak minket. Illetve mivel a magazinokból és a médiából is olyan tökéletességet sulykolnak belénk, amivel nehéz felvenni pl. buszhoz futás közben. Én részemről még önbizalom hiánnyal is magyarázom a dolgot, valamint amióta ez kezd megoldódni, sokkal kevésbé érdekel hogy mondjuk egy csoporttársam megnézi az új csizmám rajtam vagy sem vagy beleférek-e az S méretű nadrágba.

2011. dec. 2. 09:31
 14/22 anonim ***** válasza:

A hónaljamat borotválom mindenképpen, lent csak megigazítom, ha nincs kapcsolatom, mert zavar ha hosszú, viszket és izzad. Új kapcsolatnál le szoktam borotválni azt is, ugyanis volt már belőle probléma, hogy nem tettem és a másikat nagyon zavarta, de nem mert szólni, itt ér annyit a dolog, hogy azt választom, amit mindenki elfogad. Később meghagyom, ha már szóba került.

Viszont arra hiába kérne a partnerem, hogy ne borotváljam a hónaljam, mert én leszek megszólva, engem fognak bámulni, kinevetni, és hogy miért érdekel? Csak. Nem akarok a külsőmmel téma lenni, se ezzel, se öltözködéssel, mert engem ez az egész divatozás hidegen hagy, nekem bármi jó, viszont igyekezni fogok az átlaghoz idomulni, különben belém kötnek és ellenségesek lesznek, ez tapasztalat. Azt gondolom, ha a párom szeret, akkor amíg ilyen világban élünk, nem fog arra kérni, hogy nyáron szőrös hónaljjal menjek munkába.

2011. dec. 2. 12:22
 15/22 A kérdező kommentje:

"te miért akarsz jobban alfahím lenni, minthogy figyelembe vedd h a barátnődnek justin bieber stílusa jobban tetszik?"

Én nem akarok Justin Bieber lenni, se alfahím, én én akarok lenni. Úgy, ahogy ÉN szeretem.

2011. dec. 3. 14:54
 16/22 A kérdező kommentje:

"viszont igyekezni fogok az átlaghoz idomulni, különben belém kötnek és ellenségesek lesznek, ez tapasztalat"

Mondjuk ez nem pozitívum szerintem. Ha valaki befolyásolható, az baj, főleg ha ilyen értelmetlen dolgokban. Ha mindenki a kútba ugrik, te is bele fogsz ugrani?

2011. dec. 3. 14:58
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem vagyok befolyásolható, _nekem_ az a legfontosabb, hogy hadd sz*rhassam le a divatmizériát úgy, hogy nekem abból ne legyen konfliktusom. Ha nekem a kényelmes és konfrontációmentes élet kell és ez a fontos, akkor meg fogok érte tenni mindent. Te vagy az, aki szerint feltétlen minden embernek kell akarnia közölni valamit a külsejével, nekem ez ugyanolyan agymosott hozzáállás, mint akik a félévente változó divatot követik, csak neked meg feltétlenül azt kell követned, amit te akarsz, hogy önmagad lehess. Én meg köszönöm szépen, de önmagam vagyok anélkül, hogy picit is számítanának a külső tényezők. A külső nem nekem számít, hanem másoknak, emiatt úgy fogok öltözni, hogy nekem az adott szituációban a legelőnyösebb legyen, ha úgy tetszik eszköz a boldoguláshoz.
2011. dec. 3. 15:20
 18/22 A kérdező kommentje:

Pont ez az agymosott hozzáállás. Mert félsz attól, hogy mit szól a többi ember, ezért bármit megteszel, csak fel ne tűnj. Hagyod, hogy diktáljanak. Most ez szerinted tiszteletreméltó?

És nekem annyira még ezzel sincs bajom, de az szerintem rég rossz, ha egy nőt a külvilág érdekli jobban, nem a párja véleménye. Most akkor kivel is jársz?

2011. dec. 3. 15:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Fél tőle a halál, olyan világban akarok élni, ahol ez nem létezik, érted azt a részét, hogy nekem ez nem fontos? Sőt, kifejezetten teher.

Nekem olyan ember nem lenne a párom, aki olyasmire kérne, ami nekem kellemetlenséget okoz. Sőt, továbbmegyek, nekem olyan ember nem lenne a párom, akinek ez az öltözködési meg divat kérdés nem legalább annyira mindegy, mint nekem. Engem ne kérjen meg senki semmire, én sem fogok beleszólni abba, hogy mit akar kezdeni a külsejével. Ha megkérdezi a véleményét, elmondom, de nem fordulhatna elő, hogy nyomást gyakorlok rá azzal, hogy döntsön sajátmaga és köztem. Mert mindegy, hogy mi miatt akar csupasz puncit valaki, hogy honnan a hatás, a végén azért dönt valahogy, mert úgy érzi jól magát. Ha a divatnak való megfelelés miatt, akkor azért, de ha én ebbe beleugatok, akkor a komfortérzetét csökkenteném, ha engedelmeskedik. Inkább nem jövök össze olyannal, akinek a felfogását nem tudom tolerálni, de ha egyszer megtettem, akkor el is fogadom.

Senki nem tud függetlenül dönteni, mert ki van mosva az agyatok, innentől az a valóság. A te agyad is ki van mosva, mert szerinted az a normális, ha mindenki akarja valahogy, de ha a párja megkéri, akkor aszerint dönt, de az nem létezik, hogy nem akarja sehogy és hogy minél kevésbé legyen ez téma az életében, ezért beleolvad az átlagba.

Lesz*rom öcsi, hogy tisztelsz-e, szerintem egy jó 10 évvel fiatalabb vagy nálam, a felnőttek világában nem így működik, kivéve a perverzeknél. Egy punciszőr perverz 30-as pasi ugyanilyen gyökér ideológiát gyártana eköré.

2011. dec. 3. 15:46
 20/22 A kérdező kommentje:

Sajnos nem érted, amit mondani akarok. Én nem erőltetek senkire semmit, nekem egyszerűen szarul esik, hogy valakinek az a fontosabb, hogy mások hogy látják, nem pedig az, hogy én hogyan látom. Ha egyikünk véleményét se veszi figyelembe, az sem baj, de mondjuk tudni, hogy neki a közelvárás a fontosabb, az szar.

És már bocsánat, az hol agymosás, hogy szerintem mindenki döntsön maga? Mindenki agymosott, akinek van véleménye, szemben azzal, akinek nincs? Az az agymosott, aki beáll a sorba, akármit diktál a média. Lehet azt tenni, amit mások, csak ne azért, mert ezt várják tőled és nem akarod, hogy megszóljanak.

2011. dec. 3. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!