Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a legjobb megoldás?...

Mi lenne a legjobb megoldás? Segítséget kérnék?

Figyelt kérdés

Elváltam,de egy házban élünk..2 gyermekünk van akik önálló felnőttek párjaikkal albérletben vannak...Több éve én fizetem a nagy (150nm)es házunk minden rezsijét..Volt feleségem leszázalákolt...ismerős által...de egy napot nem hajlandó sehol dolgozni kicsit gógyis nem tudom máshogy megfogalmazni hiába keresünk munkát neki hazajön nap közben,természetes dolog neki hogy otthon van..ez így megy több éve...A gyerekek nem gondoskodnak róla mert kibírhatatlan ill albérleti szobába nem viszik magukkal...nem is igen menne....viszont 2-3 éve van egy új párom akivel össze akarunk költözni,de hozzá nem mehetünk mert albérletben van,illetve én is szeretném ezt a nagy házat eladni..Volt feleségem belemegy a papírokba nem is ez a kérdés...de ha veszek neki egy házat az ő részéből nem fogja tudni fenntartani magát pláne megélni ha elfogy a pénze...A gyerekek nem gondoskodnak róla...Én eddíg megtettem de szeretnék tovább lépni már...Valami otthonon gondolkozok..de nem tudom ez hogyan működik..ill kivitelezhető e hogy a pénzéért ill majd a rokkantságiáért őt ellássk mégis emberek között legyen de meglegyen a külön szférája...

Várom a vlaszokat hátha tud valaki valami jó megoldást ill kíváncsi vagyok a véleményekre..

Köszönöm!

2011. dec. 5. 21:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nagyon szep es jo toled, hogy eddig is gondoskodtal rola, DE ha az elmeallapota teljesen epp, akkor ideje lenne elengedni a kezet, hiszen felnott ember. Azt csinal a tovabbiakban, amit akar. Ha elveri az osszes penzt, az az o felelossege, nem a tied. Ha az elmeje nem epp es te vagy a gyamja, akkor viszont kotelesseged gondoskodni rola. Ebben az esetben vannak otthonok, ahova beveszik nem keves penzert. Alternativ megoldas, ha veszel neki egy kicsi lakast, a maradek penzt es a rokkantsagit szamlara utaltatod, ahonnan levonjak a rezsi koltsegeit, es egy bizonyos heti keretosszeget megadsz a banknak, amit o levehet, ebbol fedezheti az elelmiszert es egyebb kiadasait, vagy felveszel melle napi 2-3 oraban valakit, aki intezi neki a bevasarlast es segiti az otthoni teendokben.

Maganvelemenyem: A soraidbol azt olvasom ki, hogy neki nincs mentalis problemaja, csak igy kenyelmesebb elni, mint reggelente munkaba menni. En mar reg a sorsara hagytam volna, mielott meg megkeseritene az eletem, illetve komoly problemak alakulnanak ki az uj parommal. A gyerekeitek ezt mar felismertek, ideje neked is!

2011. dec. 5. 21:50
 12/22 anonim ***** válasza:

Hány éves a volt feleséged és mióta zavart?

Szed valamiféle gyógyszert?

2011. dec. 5. 21:52
 13/22 A kérdező kommentje:

Igazad van!

És szeretnék is megszabadulni tőle,mert nem szívesen járok haza csak ha muszály..eddíg a gyerekek miatt nem is tettem semmit mert nem akarták hogy az anyjuk földön futó legyen...Hát igenlépnem kellene...Mert így csak ellehetleníti az életem..Nem vagyok gyámja...Ha elviszem orvoshoz és kiderül hogy tényleg gond van és nem akarok én a gyámja lenni,akkor egy idegent is kijelölhetnek??és az egyengeti a sorsát beadja valahová..kezeli a pénzt????

2011. dec. 5. 21:55
 14/22 A kérdező kommentje:
54éves nem szed gyógyszert...mindíg is voltak dolgai..de 2-3 éve kezdte jobban...
2011. dec. 5. 21:56
 15/22 anonim ***** válasza:

Ezt már nem tudom, de szerintem nagyon nincs rendjén az, ha valaki szellemeket lát és azt mondja alagutak vannak a ház alatt.

Idős emberektől szoktam ilyesmit hallani.

2011. dec. 5. 21:58
 16/22 A kérdező kommentje:

Valaki tudja mi a tarifa egy otthonnak??ahol másokkal van mégis külön??egymsra ránéznek...ha bebizonyosodik hogy beteg beutalhatjk valahová?hová?sajnos nem igen tudom merre induljak ezen a téren mik ezeknek a helyeknek a nevei...tarifák...beugrók és havi kiadások elég lenne rá a rokkantsági?,

Egy épkézláb emberről van szó akinek kicsit ugyan zavart az elméje,dolgozni tudna csak nem akar...

2011. dec. 5. 22:02
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem olyan könnyű ám gondnokság alá helyeztetni valakit még ha korlátozó gondnokságról is van szó. Kell oda a pszichiáteri szakvélemény, bírósági tárgyalás lesz belőle ami 3-4 vagy több alkalom ( főleg úgy hogy a feleséged nem érzi magát betegnek), és biztos, hogy lesz igazságügyi orvosszakértő is. Ha a bíróság ne talán kimondja az ítéletet akkor gondnokot fog a gyámhatóság kinevezni. Ha nem akarod, akkor nem fognak rákényszeríteni, hogy te légy az. Sőt! A gyerekeidet sem.

Majd ők eldöntik. Vannak hivatásos gondnokok.

2011. dec. 5. 22:05
 18/22 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Keress ra gondozohazakra a kornyeketeken es mihamarabb vidd orvoshoz az exfeleseged, hogy beszamithatatlannak nyilvanittasd. Ha nem az akkor pedig engedd utjara!

2011. dec. 5. 22:12
 19/22 A kérdező kommentje:
Mivel a volt feleségem így nem kötelező ezeket végig járnom vele....Nem tudom mi legyen nem szeretném még évekig egy évig sem mellette...lehet ha veszünk neki a ház részéből egy kis házat elöbb utóbb csak elmegy dolgozni ha meg akar élni..ez eddíg elég kényelmes volt neki ez az én hibám is...de szeretnék már én is újra boldog lenni..haza járni...Köszönöm a hozzá szólásokat..még igyekszem utána nézni pár dolognak ezzel kapcsolatban.jó éjt!
2011. dec. 5. 22:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Gondolkodj már! Szellemeket lát, alagutat képzel a ház alá, egészen biztos, hogy nem ép. Pszihiátriára kell beutaló, ott majd útba igazítanak.150 nm az a ház. Nem lehet neki leválasztani egy lakrészt átmenetileg? Mert ez az állapot romlani fog.Az otthonokba elég nehéz bekerülni, mihamarabb intézkedj, szerintem a helyi pszihiátrián felvilágosítanak. Dolgozni szerintem már nem fog, hajléktalan sem lesz, rokontartást kell fizetned, ha te nem tudsz, jönnek a gyerekei. Én először vinném a pszihiátriára, és nem hagynám lerázni magam. Túlterheltek az orvosok, mielőbb meg akarnak szabadulni a páciensektől...Ott tudniuk kell, mik a lehetőségek lakóotthonok terén, mennyit kell fizetni, sorban állni.(+Ha meg nem te leszel a gyámja, az nem is biztos, hogy beleegyezik a ház eladásába, főleg, ha akkor az ellátása megoldatlan lesz.)
2011. dec. 6. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!