Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te problémáznál azon, hogyha...

Te problémáznál azon, hogyha nem tudnál a pároddal együtt karácsonyozni?

Figyelt kérdés
Egyik kedves ismerősöm azt mondta, hogy ő régen sosem csinált problémát abból, ha nem tudott a szerelmével együtt karácsonyozni, hiszen Karácsonykor mindenki legyen a családjával. Na igen, de hiába nem vagyok még a felesége, de én úgy érzem, hogy nekem ő is a családom, ugyanúgy mint a szüleim. Sajnos a párom nem tud kettészakadni, úgyhogy vagy a családját "választja" Karácsonykor, vagy engem. Te hogy reagálnál bármelyik verziónál?
2011. dec. 5. 14:49
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

Harmadik karácsonyunk lesz az idei.

Különböző országokból jövünk, és gy harmadikban lakunk. Teljesen természetes, hogy ő is hazamegy meg én is. Persze jobban örülnék, ha ő velem jönne, de mivel én el sem tudom képzelni, hogy ne a szüleimmel, nagyszüleimmel, szokásos beiglivel töltsem a karácsonyt, nem várom el tőle sem, hogy velem töltse.

Ha te annyira vele akarsz lenni, menj vele haza.

De ha te sem akarsz a családod nélkül karácsonyozni, akkor nem várhatod el tőle hogy ő akarjon.

2011. dec. 5. 15:21
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
hát sajnos néha kompromisszumot kell kötni :S. én pl 4 éve nem karácsonyoztam a szüleimmel, pedig jó lenne egyszer. több mint ezer kilóméterre vannak és bár ha nagyon muszáj lenne megtehetném hogy hazarepülök karácsonyra de akkor meg a párom nélkül kéne karácsonyozni(olyan kicsi a hely a szüleimnél hogy ketten nem tudnánk ott lenni) tehát én azt választom hogy az ő szüleinél karácsonyozunk. szerencsére tényleg olyanok mintha a saját családom lenne, tehát ebből a szempontból jó. én a helyetekben azt csinálnám hogy egyik évben az ő szüleinél a másik évben meg a te szüleidnél lennétek.
2011. dec. 5. 15:24
 23/32 anonim ***** válasza:
88%
Akkor a Szentestéhez ragaszkodnék, hogy töltse velem,és elmehet a második, vagy harmadik nap a szüleihez és, akkor mész te is, a te szüleidhez.
2011. dec. 5. 15:35
 24/32 anonim ***** válasza:
40%
Én nem problémázok. Mehet, ahova akar, én anyuval töltöm a karácsonyt, amíg tudom.
2011. dec. 5. 16:06
 25/32 anonim ***** válasza:
53%

Mi együttélés alatt, házasság előtt is kettesben töltöttük az ünnepeket. Most meg nyilvánvaló :)

Anyós eleinte gyúródott, hogy ha nem megyünk mi, akkor jön ő, de mondtam, hogy oké, akkor én hazamegyek a családomhoz (100 km), és párom ünnepelhet az anyjával :)

aztán a sarkára állt, és se anyós nem jött, se mi nem mentünk.

2011. dec. 5. 16:06
 26/32 anonim ***** válasza:
és miért nem mész te vele? ha tőle elvárnád, hogy hozzátok menjen, akkor ez ugyanúgy tőled is elvárható. jövőre meg mentek hozzátok.
2011. dec. 5. 16:13
 27/32 anonim ***** válasza:
Neked még egy fokkal jobb a helyzeted, irigyellek. Nálunk ugyanis hasonló a helyzet csak mégsem. Édesanyám teljesen be van rágva rám lassan másfél éve h elköltöztem a páromhoz, nem támogat, semmit nem tesz értem (ha hazamegyek kaját azért kapok)..de elvárja h heti x napot otthon töltsek sőt otthon aludjak. Amikor megmondtam neki h nem fogok otthon aludni kiakadt. Heti két napot járok haza egyetem mellett ami azért elég sok időkiesés. (nem büfészakra járok..) Tavaly karácsonykor én is a párommal szerettem volna lenni ezért megbeszéltük, hogy egyik évben itt egyik évben ott. Tavaly nálunk volt a párom, idén rajtam lenne a sor h náluk legyek. Sajnos édesanyám természetesnek veszi, hogy idén is ott leszek, amikor tavaly nem így beszéltük meg. Ha nem leszek otthon karácsonykor akkor még jobban fog utálni (így is amikor otthon vagyok folyamatosan mondja nekem a magáét, egy élmény..)és konkrétan végig fogja bőgni a szentestét meg az ünnepeket. Komolyan olyan szinten kikészítette magát az elmúlt másfél évben, hogy az hihetetlen. Égne a pofámról a bőr, ha most nem tudnék pároméknál lenni...de a másik oldalon meg anyám még ellenségesebb lesz velem és innentől már nem tudom mi lehet rosszabb majd a viselkedésében...Párommal beszéltem erről, azt mondta, jó akkor mész haza meg ő is megy haza, de tudom hogy rosszul esik neki (bár úgy csinál mintha nem lenne nagy probléma csak én fújom fel megint) nekem is rosszul esne! Érzem h igazságtalan vagyok mindenkivel de egyszerűen nem tudok kettészakadni...inkább lennék a helyedben h csak azt kellene eldöntsem, hogy itt vagy ott legyek, vele vagy nélküle, és azon ne kelljen rágódnom, h vagy baromira bunkó leszek vagy anyámnak rontom az egész ünnepét.
2011. dec. 6. 11:06
 28/32 anonim ***** válasza:

Utolsó, anyukád nagyon bután viselkedik. Gondolom megmondtad neki már többször is, hogy felnőttél, önállósodtál, ez az élet rendje. Az lenne a baj, ha nem így történt volna.

Az, hogy ő ezt nem tudja elfogadni, az az ő baja, saját magát teszi tönkre ezzel. De ne hagyd, hogy a tiedet is tönkretegye, mert abból senkinek semmi haszna.

Tudom nehéz, de annyira rossz látni, a sok tépelődést, ami sehova sem vezet. :S

2011. dec. 6. 13:23
 29/32 anonim ***** válasza:

23-as!

Igen, mondtam már neki többször, de ő csak a saját igazát hajtogatja..a családban mindenkinek előadja a verzióját így már mindenki úgy néz rám mint egy riherongyra. Én vagyok a család fekete báránya :( sajnos...sajnos eljutottunk odáig, h nem tudom őszintén mondani neki, h szeretem....:( Nagyon sajnálom, pedig tök jó kapcsolatunk volt azelőtt. Olyannyira megváltozott, hogy ki sem néztem belőle h így is tud viselkedni. Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja h így lesz, biztos képen röhögöm :(

2011. dec. 7. 14:20
 30/32 anonim ***** válasza:
Bocsánat, 28-asnak ment a válasz.
2011. dec. 7. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!