Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te is ezt tetted volna?

Te is ezt tetted volna?

Figyelt kérdés
Adott egy ferfi,aki megkapta az orokseget, elvett egy not, es meg abban a honapban az oroksege felet(kb 100millio forint) a nore iratta. Azt most ne reszletezzuk az orokseg miert ilyen magas,ez nem csak penz volt,de az ingosagokat,foldeket mindent eladva kb 200milliora jott ki. Termeszetesen nem felsovezeto csalad,de a nagyszuloknek volt jonehany telkuk,hazuk,anno ez meg lehetseges volt,manapsag mar nem. A szulok pedig mindezt meg esszeruen tovabb kamatoztattak. Az,hogy en ki vagyok a tortenetben nem irom le egyelore, mert az befolyasolna titeket.
2011. dec. 3. 12:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
49%

Mióta ismerte a lányt?van e közös gyerek?minden részlet kellene.

Egyébként nem írattam volna rá,ha megvan a bizalom akkor nem kell hogy a nevén legyen a társamnak a pénz ha minden közös amúgy is.

2011. dec. 3. 13:40
 22/29 anonim ***** válasza:
28/N
2011. dec. 3. 13:41
 23/29 anonim ***** válasza:

Meg sem fordulna ilyen hülyeség a fejemben.

31/f

2011. dec. 3. 14:26
 24/29 anonim ***** válasza:

Nem irattam volna rá semmiképpen. Felesleges és kockázatos. De ha vennénk belőle neki valami nagyobb dolgot pl. egy autót, akkor az az ő nevére kerülhetne.

Ha lennének már gyerekeim egy előző házasságból/kapcsolatból, akkor mindenképpen róluk gondoskodnék elsősorban, hogy egy esetleges váláskor vagy halálesetkor ne érje őket hátrány. (Bár itt erről nincs szó, de fontosnak tartom megjegyezni.)

2011. dec. 3. 15:06
 25/29 anonim ***** válasza:
Bocs, 24/N
2011. dec. 3. 15:06
 26/29 anonim ***** válasza:

12-48! Amit a házasság előtt vett, kapott örökölt bármelyik fél, az sosem lesz közös. Sőt, ha házasság alatt örökölt, kapott, az sem.

Én nem tettem volna, miért is?

2011. dec. 3. 16:48
 27/29 Gyorgyi28 ***** válasza:

Körülményektől függ. Tényleg fontos kérdés, hogy van-e közös gyerek, a férfinek van-e előző kapcsolatból gyereke, mennyi idősek, mióta vannak együtt, stb.

Pusztán szerelemből szép gesztus, de kicsit hihetetlen.

Viszont lehet olyan ok a háttérben, ami indokolja.

Pl. ha van előző kapcsolatból gyerek, akkor halálesetkor az az első örökös, ha nincs végrendelet... Ez ok lehet....

Vagy ha tartozása van a férfinak és így akarja kimenteni legalább a felét a vagyonnak....

Nálunk az "ami az enyém, az a tiéd is" elv uralkodott az első pillanattól, tehát lényegtelen kinek a nevén van...

Gesztus értéke van maximum kettőnk között, viszont manapság tényleg nem lehet tudni, hogy ki mikor lép le....

28/N

2011. dec. 3. 21:21
 28/29 anonim ***** válasza:

nő vagyok. de ez csak akkor logikus ha biztosítani akarja a nőt, de a végrendeletben ezt nem tudja megtenni valami miatt

nyilván a teljes storyt kéne ismerni ahhoz h meg tudjam mondani én mit tettem volna. vannak körülmények, amik logikussá teszik ezt a lépést, még vannak más körülmények, amik miatt őrültségnek mondanám, és ha a két körülmény eggyütt van jelen, na az a nehéz helyzet ...

2011. dec. 4. 03:09
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem. Együtt tervezzük leélni az életünket, akkor nem mindegy kinek a nevén van ha közösen használjuk/költjük el/élvezzük a javait? Van egy lakásom, itt lakunk mindketten, de ha összeházasodunk sem iratok semennyit a férjemre a lakásomból. Ha házasok maradunk lényegtelen, hogy kinek a nevén van. Ha elválunk akkor meg ami az enyém, az az enyém és kész. Mi köze az én családom munkájával megkeresett pénzhez?

Ha gyerekeink lennének az ő nevükre íratnám. Akármi történik a gyerekem a gyerekem marad.

Úgyhogy lehet, hogy gonoszság, de amíg együtt vagyunk (és ideális esetben nem azért házasodok, hogy majd jól elváljak) addig úgyis minden közös. De ha arra kerül a sor, mindenki fogja amit hozott és azzal távozzon, ne a máséval (ez ugyan úgy igaz, ha pl. fizetett a lakás felújításába. Akkor illene visszafizetni azt az összeget)

20/l

2011. dec. 5. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!