Te is ezt tetted volna?
Mióta ismerte a lányt?van e közös gyerek?minden részlet kellene.
Egyébként nem írattam volna rá,ha megvan a bizalom akkor nem kell hogy a nevén legyen a társamnak a pénz ha minden közös amúgy is.
Meg sem fordulna ilyen hülyeség a fejemben.
31/f
Nem irattam volna rá semmiképpen. Felesleges és kockázatos. De ha vennénk belőle neki valami nagyobb dolgot pl. egy autót, akkor az az ő nevére kerülhetne.
Ha lennének már gyerekeim egy előző házasságból/kapcsolatból, akkor mindenképpen róluk gondoskodnék elsősorban, hogy egy esetleges váláskor vagy halálesetkor ne érje őket hátrány. (Bár itt erről nincs szó, de fontosnak tartom megjegyezni.)
12-48! Amit a házasság előtt vett, kapott örökölt bármelyik fél, az sosem lesz közös. Sőt, ha házasság alatt örökölt, kapott, az sem.
Én nem tettem volna, miért is?
Körülményektől függ. Tényleg fontos kérdés, hogy van-e közös gyerek, a férfinek van-e előző kapcsolatból gyereke, mennyi idősek, mióta vannak együtt, stb.
Pusztán szerelemből szép gesztus, de kicsit hihetetlen.
Viszont lehet olyan ok a háttérben, ami indokolja.
Pl. ha van előző kapcsolatból gyerek, akkor halálesetkor az az első örökös, ha nincs végrendelet... Ez ok lehet....
Vagy ha tartozása van a férfinak és így akarja kimenteni legalább a felét a vagyonnak....
Nálunk az "ami az enyém, az a tiéd is" elv uralkodott az első pillanattól, tehát lényegtelen kinek a nevén van...
Gesztus értéke van maximum kettőnk között, viszont manapság tényleg nem lehet tudni, hogy ki mikor lép le....
28/N
nő vagyok. de ez csak akkor logikus ha biztosítani akarja a nőt, de a végrendeletben ezt nem tudja megtenni valami miatt
nyilván a teljes storyt kéne ismerni ahhoz h meg tudjam mondani én mit tettem volna. vannak körülmények, amik logikussá teszik ezt a lépést, még vannak más körülmények, amik miatt őrültségnek mondanám, és ha a két körülmény eggyütt van jelen, na az a nehéz helyzet ...
Nem. Együtt tervezzük leélni az életünket, akkor nem mindegy kinek a nevén van ha közösen használjuk/költjük el/élvezzük a javait? Van egy lakásom, itt lakunk mindketten, de ha összeházasodunk sem iratok semennyit a férjemre a lakásomból. Ha házasok maradunk lényegtelen, hogy kinek a nevén van. Ha elválunk akkor meg ami az enyém, az az enyém és kész. Mi köze az én családom munkájával megkeresett pénzhez?
Ha gyerekeink lennének az ő nevükre íratnám. Akármi történik a gyerekem a gyerekem marad.
Úgyhogy lehet, hogy gonoszság, de amíg együtt vagyunk (és ideális esetben nem azért házasodok, hogy majd jól elváljak) addig úgyis minden közös. De ha arra kerül a sor, mindenki fogja amit hozott és azzal távozzon, ne a máséval (ez ugyan úgy igaz, ha pl. fizetett a lakás felújításába. Akkor illene visszafizetni azt az összeget)
20/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!