Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te is ezt tetted volna?

Te is ezt tetted volna?

Figyelt kérdés
Adott egy ferfi,aki megkapta az orokseget, elvett egy not, es meg abban a honapban az oroksege felet(kb 100millio forint) a nore iratta. Azt most ne reszletezzuk az orokseg miert ilyen magas,ez nem csak penz volt,de az ingosagokat,foldeket mindent eladva kb 200milliora jott ki. Termeszetesen nem felsovezeto csalad,de a nagyszuloknek volt jonehany telkuk,hazuk,anno ez meg lehetseges volt,manapsag mar nem. A szulok pedig mindezt meg esszeruen tovabb kamatoztattak. Az,hogy en ki vagyok a tortenetben nem irom le egyelore, mert az befolyasolna titeket.
2011. dec. 3. 12:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Na, ebben én sem vagyok biztos...(mármint az örökség feleződése ügyben)

24/n

2011. dec. 3. 12:52
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
Nem írattam volna rá a felét. Teljesen felesleges. Ha együtt maradnak, akkor mindegy melyikük nevén van, ha meg elválnak, akkor visszakövetelheti az ajándékot, ugyanis ez jóval túllépi a szokásos ajándékozás mértékét.
2011. dec. 3. 12:58
 13/29 anonim ***** válasza:
Bocs, 42/N
2011. dec. 3. 12:59
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Ja, hogy 1 hónapban történt a kettő, értem. De azért gondolom nem fél évvel előtte ismerkedtek meg. Ha együtt voltak már régóta és tényleg harmonikus volt a kapcsolatuk, akkor továbbra sem látok benne kivetni valót...

1.

2011. dec. 3. 13:03
 15/29 anonim ***** válasza:
Én nem tettem volna, de a saját pénzével mindenki azt csinál, amit akar.
2011. dec. 3. 13:06
 16/29 anonim ***** válasza:
Nem írattam volna, ha szeretik egymást lényegtelen kinek a nevén van, gondolom a nő nem a pénzért ment hozzá. Ha haláleset történik, úgy is a házastárs örököl. Viszont, ha a nő lelép, akkor meg jó nagy marhaság volt. Ha a férj lép, maximum kárpótolja valamivel, de nem a felével.32N
2011. dec. 3. 13:08
 17/29 anonim ***** válasza:
50%

Hát, eléggé szerelmes pasas lehet.

Soha, semmi pénzért nem adnék ennyi pénzt senkinek..

Mi köze neki ahhoz a pénzhez? Az ég világon semmi. Váláskor meg bukjak 100 milliót, mert akkor rózsaszínben láttam mindent.

És sajnos akármennyire nem készülök rá, bármi megtörténhet és válás lehet a vége.

Nem, ami az enyém, az az enyém.

2011. dec. 3. 13:10
 18/29 anonim ***** válasza:
Ja és 22/N
2011. dec. 3. 13:10
 19/29 anonim ***** válasza:
47%
Igen. Mivel olyat vesz el az ember,akiben megbízik (az most már kérdés, hogy jogosan vagy sem). Amúgy meg ez annyi pénz, amivel én úgy sem tudnék mit kezdeni, és jó dolog, hogy őt is bebisztosíthatom. Tehát igen.
2011. dec. 3. 13:11
 20/29 anonim ***** válasza:
51%

Nő vagyok, ezért fordított esetben írom. Tehát nem irattam volna rá (férjre)az örökség felét, de a negyedét sem. Házassági szerződést irattam volna, házasság előtt.. a mai világban sosem lehet tudni mikor fognak megcsalni..

Sőt ha rám akarta volna iragtni a férj a pénzt akkor el sem fogadtam volna. Mert úgy gondolnám, hogy nekem nincs jogom elkölteni, azt a pénzt amit a szülei neki szántak...

20/Nő

2011. dec. 3. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!