Gyermekotthonba fogok kerülni. Milyen ott bent? Folyt.
Lejjebb! 16/L
Figyelt kérdés
Gyermekotthonba fogok kerülni, ne kérdezzétek miért, de ez már biztos.
Azt akarom kérdezni, hogy milyen az élet ott bent? Milyen gyakorisággal találkozhatom a barátaimmal? Van kimenő? Internet? Mennyire szigorúak ott a szabályok? Saját cuccaimat vihetem?
Hallottam ún. lakásotthonokról, erről tud valaki valamit? Az milyen? Esetleg kerülhetek oda is?
Én úgy hallottam a lakásotthon jobb, hogy oda hogy lehet bekerülni nem tudom.Ott nyilván kevesebb a gyerek, talán jobbak a körülmények és több figyelmet kap egy-egy gyerek, családiasabb.
2011. dec. 2. 11:08
2/15 anonim válasza:
Elbasztál valamit?
2011. dec. 2. 11:09
3/15 anonim válasza:
csak nem összegyűltek az igazolatlan?
2011. dec. 2. 11:11
4/15 A kérdező kommentje:
Apám iszik, anyám alig van itthon, saját döntés.
2011. dec. 2. 11:13
5/15 A kérdező kommentje:
Amúgy kértem, hogy senki ne tegyen megjegyzést, köszi...
2011. dec. 2. 11:13
6/15 anonim válasza:
velem is ugyan az van mint veled... csak én a mamámhoz költöztem :) amúgy nekem van olyan barátnőm aki gyerekotthonba lakik és szerinte borzalmas hely ..
2011. dec. 2. 11:21
7/15 anonim válasza:
de volt itt olyan hozzászóló is, aki saját maga gyermekotthonban lakik, és szerinte meg nem borzalmas, hanem jó.
2011. dec. 2. 11:29
8/15 anonim válasza:
Én azt hiszem, ahány gyermekotthon, annyiféle házirend van, szóval attól függ, hova kerülsz. Nyilván vannak a házirendnek megegyező pontjai, amiket azért vezettek be mindenhol, mert 20-50-100 gyereket néhány felnőttel koordinálni nem lehet nélkülük.
Kimenő, internet mindenhol van, a barátaidtól sem fognak eltiltani. A szabályok szigorúsága változó, ehhez tudni kéne, melyik otthonba kerülsz.
A lakásotthonok leginkább egy családot modelleznek, azaz különálló házban él 8-12 gyerek a nevelőikkel. Biztosan kerülhetsz oda is, bár őszintén szólva nem hinném, hogy túl nagy különbség lenne.
2011. dec. 2. 11:30
9/15 anonim válasza:
E tipikus otthonba menj, ha lehet.Szerintem keress fel egy családsegítőt és tőle érdeklődj, mi lenne számodra legjobb, ha saját döntés akkor biztos eldöntheted magad, hová mész be.Talán SOS gyerekfalu?Arról jókat hallani.Talán az van Battonyán, de ha nem is az, a battonyai otthonról jókat hallani.Úgy tudom, van ott lehetőség nagyobb "családokba" tömörülve élni.Szóval, bent élő nevelőszülők sok gyereket nevelnek, mintha testvérek lennének.Nos, én erről már nagyon régen olvastam, ezért lehet, hogy pontatlanul emlékszem, nem akarlak félrevezetni, de talán ezt így nagy vonalakban említed ilyen ügyekben jártas családsegítőnek, akkor így már érteni fogja, mire gondolsz és ő majd jobban elmagyarázza neked.A nevelő -intézeteket- én nem ajánlanám.
2011. dec. 2. 11:31
10/15 anonim válasza:
Lakásotthonról tudok véleményt nyilvánítani, szerintem oda fogsz kerülni: házirend van, elég szigorú,de ha betartod nem lesz gond. Napi 5 étkezés, kiszámolt fejadag, nem éheztetnek de elhízni se fogsz mert kalóriára pontosan kiszámolják szakemberek majd hogy a te korodban mennyi az ideális. Lányok fiúk külön alszanak. Tekintettel vannak, hogy különböző neműek hasonló korban ne legyenek egy lakásotthonban, gondolom sejted miért. Olyan mint a kollégium végülis. Van lakásotthon vezető, hasonlóan kell hozzá viszonyulni mint egy igazgatóhoz, és vannak lakásotthoni dolgozók, őket úgy képzeld el mint a tanárokat. Ha nem túl problémák fiatalokkal, gyerekekkel leszel együtt akkor a leírtak alapján jobban fogod érezni magad mint otthon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!