Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor vállaljak gyereket, ha...

Mikor vállaljak gyereket, ha soha nincs rá pénz?

Figyelt kérdés

most vagyok 32.

mindig dolgozom, de vagy nem bejelentve, vagy bejelentve, de félévek után felmondanak (mert csak 4 hónapra alkalmaznak- ha a munkaügyi kötelezően kiközvetít, illetve legutolsó munkahelyemen végeztem pár hónap alatt a munkával így megköszönték)

nos.

20on évesen nem vállalhattam, mert tanuljak.

most 32 évesen nincs egy év folyamatos munkaviszonyom a gyeshez.

de ha lesz, akkor már ha találok munkát, akkor 40 körül leszek. reméljük nem minimálbéren, de az sem kizárt.

nos.

van ötlet hogy szüljek, mikor szüljek, hova szüljek?

2011. nov. 30. 21:09
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
örülök, hogy így döntöttél :) sok sikert :) Remélem, sikerül egyenesbe jönnöd, de úgy veszem észre, hogy jobb is így.
2011. dec. 3. 21:03
 52/55 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező ha még olvasod. 24 éves vagyok.2 éve költöztünk össze a párommal a fővárosba.(2 hét ismertség után)közös albérlet,közös kassza a legeleje óta,nincs olyan ,hogy az én problémám, az övié hanem a Mi problémánk.Jó beszámolunk ki mit vásárolt,de nem az utolsó ft-ig. Fél év suli után nem találtam munkát fél évig. Mellettem állt,nem volt az,hogy én vagyok a hibás ezért ezt vagy azt nem vehetem meg vagy ,hogy most maradjak csendbe az lesz amit ő mond.(átlag keresete van).Majd 8 hónapig dolgoztam, és most 4 hónapja vagyok megint itthon. Sajnos! Nekem se jó,de főleg engem frusztrál ,hogy rá terhelődik a pénz kérdés.De ezek nagyon megerősítették a kapcsolatunkat pedig 23 évesek vagyunk. Nála nehezen találtam volna jobb férfit, főleg azért mert a legrosszabb időszakomba is megtud nevettetni. És nincs az,hogy ő mondja meg mi hogy lesz, vagy én. Hanem közösen megbeszéljük és döntünk.Mi is szeretnék gyereket, én is várnék amig találok munkahelyet. De úgy vagyunk vele ha jön akkor jön és akkor várjuk szeretettel. Tudnánk még most is min spórolni.De olyan ,hogy megfelelő idő nincs.Nem tudhatjuk mi lesz 2-3-10-20 év múlva.Mert egy gyereket minimum eddig kell támogatni,és később is ha rászorul. Lehet ma bevállalsz egy babát mert van munkahelye a párodnak, fél év múlva lehet nem lesz. Lehet most kapsz x összegű gyedet utána pár hónapra rá kevesebbet,mint most. És így tovább. Viszont ,hogyha ilyen bekövetkezne akkor erős kapcsolat kell,Közös értékrenddel és a másik iránta tisztelet meglétével ahhoz,hogy ezt túlélje a kapcsolat és ti is.De ez a párod hozzáállásával biztos nem menne.

Még egy: tegyük fel, nem érdekel téged más véleménye,tanácsa és a párodtól szülnél egy gyereket. Az nem ,hogy neked nem lenne jó...! Itt senki sem írta még.

De a gyereknek sem tesz majd jót. Fiú: átveszi az apja szokását és majd ő is ennyire lebecsüli a barátnőit.Vagy később tisztán fog látni és nagyon lenézi az apját. Lány: ő is ilyen férfit keres majd akivel lehet (80%)hogy nem lesz boldog,vagy ő is lenézi az apja viselkedését. És ez csak a leggyengébb dolgok amik történhetnek.

De a te életed , a te döntésed!Bárhogy döntesz ,kívánom légy boldog és anya!

2012. febr. 1. 22:47
 53/55 A kérdező kommentje:

köszönöm, hogy írtál

az összetartás látom működik nálatok, ami azon felül, hogy szép-, szerintem normális dolog is kellene legyen.

azóta lett munkám, amíg nem volt, a párom folyamatosan zaklatott, üvöltözött velem.

dolgozom, jól keresek és a párom tegnap előadta, hogy: nélküle én már rég "büdös *rva lennék"

hogy semmire nem vagyok képes, stb stb

mi befejeztük a kapcsolatot nagyon úgy néz ki

remélem lesz egy normális társam.

nektek minden jót, örülök, hogy legalább jót is hallok.

2012. febr. 4. 06:51
 54/55 anonim ***** válasza:

Szia!

Van már párod, babád?

2012. aug. 13. 17:46
 55/55 A kérdező kommentje:

köszönöm a kérdésed

igen, van már párom, de még nagyon az elején vagyunk, nem tudok jövőt jósolni még neki, de komolynak indul.

és ettől függetlenül, ha ki akarnék menni külföldre, ő azt is pártolja és még ő is kijönne velem, pedig jó munkahelye van. szóval úgy néz ki, mobilis, semmi jónak nem elrontója, habár a gyerekvállalástól retteg.. de most még vele nem is tervezem. szóval ez a projekt várat magára. dehát egy kapcsolat sem ezzel indul jobb esetben.

szóval most vagyok azon a ponton, hogy semmit nem tudok a jövőbe nézve. hogy igazi társam lesz e a barátom, hogy mi lesz a végleges munkám és hogy mikor szülök, meg kitől.

minden képlékeny most.

2012. aug. 13. 21:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!