Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor vállaljak gyereket, ha...

Mikor vállaljak gyereket, ha soha nincs rá pénz?

Figyelt kérdés

most vagyok 32.

mindig dolgozom, de vagy nem bejelentve, vagy bejelentve, de félévek után felmondanak (mert csak 4 hónapra alkalmaznak- ha a munkaügyi kötelezően kiközvetít, illetve legutolsó munkahelyemen végeztem pár hónap alatt a munkával így megköszönték)

nos.

20on évesen nem vállalhattam, mert tanuljak.

most 32 évesen nincs egy év folyamatos munkaviszonyom a gyeshez.

de ha lesz, akkor már ha találok munkát, akkor 40 körül leszek. reméljük nem minimálbéren, de az sem kizárt.

nos.

van ötlet hogy szüljek, mikor szüljek, hova szüljek?

2011. nov. 30. 21:09
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:
de végre már 3 ötlet is jött :)
2011. nov. 30. 23:11
 32/55 A kérdező kommentje:

szóval beszéljek a párommal, hogy segítsen

vagy lépjek le

vagy ne akarjak gyereket

negyedik ötlet?

2011. nov. 30. 23:16
 33/55 anonim ***** válasza:
100%
Igen azért vagy a párodról lebeszélve, mert ha normális párod lenne, nem kellene itt sírnod, hogy nem tudsz gyereket vállalni. Ennyi erővel egy vadidegennel is együtt lehetnél, köztetek is csak annyival több a kapcsolat, hogy dugtok.
2011. nov. 30. 23:23
 34/55 anonim ***** válasza:
Te már idős vagy 32 évesen?Én még fiatal vagyok,és biztos nem szenvednék egy ilyen férfivel.30/N
2011. dec. 1. 07:23
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik válaszoló jól megfogalmazta: nincsenek az életedben megfelelő tényezők a gyerekvállaláshoz. Sajnálom!

23N

2011. dec. 1. 08:28
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

Először is szerintem a magánéletedet kellene helyre tenni. Akvel most együtt vagy, nem tás, nem lesz belőle szerető férj, ha már most nem áll melletted. Mi az, hogy a nőnek el kell tartania magát? Persze, evidens, hogy így kellene lennie, de a mai világ nem erről szól. A másik, hogy szerintem ha már együtt éltek, nincsen Te és Ő, hanem Ti. Meg ahogy írtad, hogy szánalomból ad neked pénzt... én a helyedben elküldeném melegebb éghajlatra. Engem egy férfi sem alázhatna meg.

Amúgy nem a levegőbe beszélek. Most sajnos jelenleg munkanélküli vagyok, 0 forinttal. De a párom mindent megvesz, ami itthonra kell szó nélkül, és abban biztos vagyok, hogy soha nem fogja a fejemhez vágni. Nem tudok vele mit csinálni, rá vagyok kényszerülve, keresek folyamatosan munkát. Szerintem ilyen egy igazi társ, mint Ő.

Biztos, hogy nem szülnék egy ilyen embernek, mint amilyen a Te párod. Ha mersz változtatni, változtass. Aki igazán szeret, nem számít neki, hogy egy ideig rá vagy utalva, mert az életetek közös. És ha mersz váltani, az egész életedre kihatással lesz, és lehet, hogy jobbra fordul minden.

2011. dec. 1. 09:18
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
én meg úgy gondolom, hogy ennyi erővel külön is élhetnétek. Tehát akár külföldre is mehetnél, ahogy az egyik válaszoló leírta. Miért? mert te is mondod, hogy a gyereknek mindent megadna. Azt megteheti úgy is, hogy te külföldön vagy. Ha neked nem akar segíteni, akkor nehogy már megmondja, hogy te hova mehetsz dolgozni, vagy hova nem! Még ilyet!!! Szerintem ebben te is hibás vagy. Az én párom fizetése alig éri el a 100.000-t, van, hogy a 80-at sem, mégis azt mondja, hogy vegyünk nekem ezt-azt, csizmát, ruhát, nadrágot, mert kell. Van, hogy ő veszi meg... A párod egy seg.fej... Ne is haragudj, ez a véleményem. Hogy bánhat így veled???? Legyen több önbecsülésed! A saját érdekedben! És kérlek ne haragudj, ha megbántottalak, nem ez volt a cél, csak próbálom felnyitni a szemed...
2011. dec. 1. 10:30
 38/55 anonim válasza:
A válaszaid alapján én is úgy gondolom, hogy a párod nem szeret és ilyennek nem érdemes gyereket szülni. Te fogod kihordani a babát és otthon nevelgetni és annyit nem érdemelsz meg, hogy ilyenkor a párod mindennel ellásson? Ha munkád lenne Neked kellene feladni a munkát, karriert azért hogy legyen gyereketek. Ekkor is semmibe venne a párod? Rettentő önző ember lehet. És mi van akkor, mint ahogy egy korábbi válaszoló is írta, ha Te már nem kellesz neki csak a gyerek? Akkor Te elmész, ő meg (mivel elég pénze van, így megoldhatja ...) él tovább a gyerekkel? Akkor fog csak igazán megszakadni a szíved és tényleg nem marad semmid.
2011. dec. 1. 12:56
 39/55 anonim ***** válasza:
100%

Ez számomra hihetetlen!!

Először is az, hogy a férjed ilyen.

Másodsorban az, hogy mindezek ellenére Te Őt választanád a gyermeked apjának.

Én is férj és apa vagyok, de döbbentem olvasom azt, hogy a párod miként áll hozzád.

Nekem a feleségem az életem értelme. Soha nem tudnám végignézni azt, hogy bármiben is hiányt szenved!

Nem azt mondom, büszke vagyok rá, hogy van munkája, és sikeres benne, de ha bármilyen okból nem lenne keresete, akkor az egy olyan dolog lenne, amit kettőnknek közösen kell megoldani.

Egyébként sincs nálunk ilyen "te pénzed, én pénzem" felállás.

Közös kasszán vagyunk. Viszont, volt már olyan, hogy a feleségem munkanélküli volt, mert akkor még egyetemre járt, és én tartottam őt el. Én ezt nem éreztem tehetnek, vagy gondnak. Őszintén örültem neki, hogy "gondoskodhattam" róla.

Szerintem, ha valaki szereti a párját, akkor ez a pénz dolog nem állhat kettejük közé. Magyarul, ha szeretem a feleségem/párom, akkor nem sajnálom tőle a pénzt(pénzem), sőt..

Érted ugye? Ez nagyon alapvető probléma a kapcsolatotokban. Te tudsz erről, és mindezek ellenére szülnél neki. Felteszed ide ezt a kérdést, holott valahol a szíved mélyén te is tudod a megfelelő lépést.

33/F

2011. dec. 1. 12:57
 40/55 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor el kell keserítselek. Nem munkahely kell gyermek vállaláshoz. 32 éves vagyok 3 hós a pici fiam, férjnél, családi házzal, ami közös, közös pénzből ,és hitelből.Eszünk ágában se volt azért külön spórolni, hogy majd legyen egy házunk ami az enyém lesz ,ha egyedül maradok a gyerekkel. Mért is maradnák egyedül???? Hisz van egy társam-férjem, akivel KÖZÖSEN gyermeket vállaltunk. KÖZÖS TERHEKKEL, KÖZÖSEN FIZETVE MINDENT! De megsúgom több mint 5 év bejelentett munkaviszony után mentem szülni a tgyásom 61 ezer. Hát ebből se lehetne dőzsöln ha fele fele arányban kéne fizetn pl a lakáshitelt ami 70-ezer,+ rezsi+ kaja. Azért támadják a párod,mert nem lenne jó társ, és a szememben jó apa se azért ,mert a gyereke anyjával így bánik. Egy kapcsolatban ha mind a két fél azt nézi mi jó a másiknak, akkor nem lesz probléma, és haladnak a dolgok.
2011. dec. 1. 13:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!