Mikor vállaljak gyereket, ha soha nincs rá pénz?
most vagyok 32.
mindig dolgozom, de vagy nem bejelentve, vagy bejelentve, de félévek után felmondanak (mert csak 4 hónapra alkalmaznak- ha a munkaügyi kötelezően kiközvetít, illetve legutolsó munkahelyemen végeztem pár hónap alatt a munkával így megköszönték)
nos.
20on évesen nem vállalhattam, mert tanuljak.
most 32 évesen nincs egy év folyamatos munkaviszonyom a gyeshez.
de ha lesz, akkor már ha találok munkát, akkor 40 körül leszek. reméljük nem minimálbéren, de az sem kizárt.
nos.
van ötlet hogy szüljek, mikor szüljek, hova szüljek?
szóval beszéljek a párommal, hogy segítsen
vagy lépjek le
vagy ne akarjak gyereket
negyedik ötlet?
Az egyik válaszoló jól megfogalmazta: nincsenek az életedben megfelelő tényezők a gyerekvállaláshoz. Sajnálom!
23N
Először is szerintem a magánéletedet kellene helyre tenni. Akvel most együtt vagy, nem tás, nem lesz belőle szerető férj, ha már most nem áll melletted. Mi az, hogy a nőnek el kell tartania magát? Persze, evidens, hogy így kellene lennie, de a mai világ nem erről szól. A másik, hogy szerintem ha már együtt éltek, nincsen Te és Ő, hanem Ti. Meg ahogy írtad, hogy szánalomból ad neked pénzt... én a helyedben elküldeném melegebb éghajlatra. Engem egy férfi sem alázhatna meg.
Amúgy nem a levegőbe beszélek. Most sajnos jelenleg munkanélküli vagyok, 0 forinttal. De a párom mindent megvesz, ami itthonra kell szó nélkül, és abban biztos vagyok, hogy soha nem fogja a fejemhez vágni. Nem tudok vele mit csinálni, rá vagyok kényszerülve, keresek folyamatosan munkát. Szerintem ilyen egy igazi társ, mint Ő.
Biztos, hogy nem szülnék egy ilyen embernek, mint amilyen a Te párod. Ha mersz változtatni, változtass. Aki igazán szeret, nem számít neki, hogy egy ideig rá vagy utalva, mert az életetek közös. És ha mersz váltani, az egész életedre kihatással lesz, és lehet, hogy jobbra fordul minden.
Ez számomra hihetetlen!!
Először is az, hogy a férjed ilyen.
Másodsorban az, hogy mindezek ellenére Te Őt választanád a gyermeked apjának.
Én is férj és apa vagyok, de döbbentem olvasom azt, hogy a párod miként áll hozzád.
Nekem a feleségem az életem értelme. Soha nem tudnám végignézni azt, hogy bármiben is hiányt szenved!
Nem azt mondom, büszke vagyok rá, hogy van munkája, és sikeres benne, de ha bármilyen okból nem lenne keresete, akkor az egy olyan dolog lenne, amit kettőnknek közösen kell megoldani.
Egyébként sincs nálunk ilyen "te pénzed, én pénzem" felállás.
Közös kasszán vagyunk. Viszont, volt már olyan, hogy a feleségem munkanélküli volt, mert akkor még egyetemre járt, és én tartottam őt el. Én ezt nem éreztem tehetnek, vagy gondnak. Őszintén örültem neki, hogy "gondoskodhattam" róla.
Szerintem, ha valaki szereti a párját, akkor ez a pénz dolog nem állhat kettejük közé. Magyarul, ha szeretem a feleségem/párom, akkor nem sajnálom tőle a pénzt(pénzem), sőt..
Érted ugye? Ez nagyon alapvető probléma a kapcsolatotokban. Te tudsz erről, és mindezek ellenére szülnél neki. Felteszed ide ezt a kérdést, holott valahol a szíved mélyén te is tudod a megfelelő lépést.
33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!