Miért várja el apám, hogy mindent megköszönjek neki?
Bármit kapok szabályosan elvárja, hogy mindent megköszönjek neki. Ha valamit anyától kapok(anya fizetéséből) akkor neki megköszönöm, ha apától kapok akkor neki köszönöm meg.
De pl. valamit kapok nővéremtől vagy bárki mástól apa besértődik,ha neki nem köszönöm meg. Most kaptam egy harmónika ajtót.NAGYNÉNÉM fizette ki, mert apa nem akarta, de mégis elvárja, hogy köszönjem meg neki. Most megint én vagyok a szemét, hogy nem köszönöm meg, de nagynénémmel már beszéltem és megköszöntem neki.
Amikor erre vár, kérdezd meg: miért neked ksözönjem meg, amikor NEM tőled kaptam?
Amikor azt mondja, hogy mert ő keresi a pénzt a családban, akkor kérdezd meg, miért anya nem dolgozik?
Egyébként én is megköszönök mindent, de elhiszem, hogy egy idő után idegesítő, főleg, hogy semmi köze hozzá. Ezen az alapon a szomszédnak is megköszönhetnél valamit minden nap.
Miért akar apád mindenáron a Legfontosabb lenni? Ennyire mellőzöttnek érzi magát?
Azzal, hogy bárkitől bármit kapsz, a köszönetet magának vindikálja - ráadásul erőszakosan, vagy manipulatíve -, meglehetősen zsarnoki módon viselkedik, és nem elég, hogy elveszi tőled a kapott holmid fölötti örömet (ha mindneáron köszönetet akaarnak kierőszakolni valamiért, az meglehetősen meg tudja keseríteni az örömet), valamint betúr egy olyan kapcsolatba, ahol neki semmi keresnivalója Hiszen ha a nagynénédtől kapsz valamit, akkor az a te és a nagynénéd kizárólagos relációja! MI köze ehhez apádnak?!Semmi!
Egyébként bármit is ELVÁRNI és köszönömöt kipréselni a másikból, az akarata ellenére már eleve agresszió.
Közöld apáddal legközelebb, ha megint így viselkedik, hogy majd HA tőle kapsz valamit, akkor ELDÖNTÖD (mert az a te akaratod!), hogy megköszönöd-e vagy sem, ha pedig mástól kapsz bármit is, ahhoz semmi köze.
És tessék szépen a sarkadra állni, különben apád egész életedben zsarnokoskodni fog fölötted és a birtoktárgyának tekint. Nem vagy te hároméves kislány, akinek külön szólni kell, hogy kinek mit köszönjön meg, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!