Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez normalis egy ferfi reszerol...

Ez normalis egy ferfi reszerol, vagy esetleg en parazok megint mindent tul?

Figyelt kérdés
Ezt a kerdest azert irtam ki, mert en eleve mindenhol egy kis "csodabogarnak" szamitottam, ami persze nem csak pozitivumokkal jart,hanem negativumokkal is, sot az emberek szemeben csak azokkal. Nem vagyok egy bonyolult jellem, nem mondom, hogy nem szoktam hazudni,vagy fullenteni,kinek,hogy tetszik, de en inkabb az a nyers tipus vagyok, aki nem azert nem vetit/hazudozik, mert mennyire jo ember,hanem mert ugy altalaban nem erdekel, hogy masok mit gondolnak. En betartom az illemtan szabalyait,innentol kezdve akinek nem tetszik az eletem, ne nezzen felem. Ezt muszaj volt leirnom, mert mar tenyleg nem tudom eldonteni, hogy amugy ez egy teljesen normalis viselkedes a mai tarsadalomban, vagy csak az en parom ilyen. Par eve megismerkedtem a mostani volegenyemmel(1 het mulva eskuszunk). Nincs vele semmi baj,az eg vilagon,arany szive is van, ezert is szerettem bele, de mostanaban kicsit soknak tartom amit muvel. Mindigis a tokeletessegre torekedett,ezzel nincs is baj,mert en is. Viszont, a baj az,hogy a kulvilag fele mindenaron ezt akarja mutatni. Szamtalan idegesitobbnel-idegesitobb peldat tudnek felsorolni, de most csak a legutolsot irom le,ami ma tortent. Megkerdezte nem gond e, ha ma elmegy a kollegakkal inni, mivel ezert cserebe lemondta a heten az osszes edzeset,es minden estet velem toltott, mondtam,hogy dehogy gond, ha a megbeszelt idore itthon lesz. El is ment,de mielott elment volna, fogta es a sort kiontotte az uvegbol,majd vissza az egyebkent alkoholos feliratu soros uvegbe beleontotte egy alkoholmentes sor tartalmat. Mikor megkerdeztem tole,hogy ezt meg miert csinalta, azt felelte, hogy azert, mert nem akar annyit inni, 185cm es hozza csak 70kg,es szerinte eleg hamar megerzi,hogyha iszik. (Bar en az ellenkezojet tapasztaltam nala.) Es igy latjak a kollegek,hogy egyet mar megkezdett utkozben is,annyival kevesebbet kell majd innia. Mikor megkerdeztem,hogy miert nem lehet egyszeruen azt mondani, hogy eleg mar, vagy egyszeruen nem inni tobbet,akkor azt felelte: "En norveg vagyok,nem vagyok cukorbol." Marpedig az olvasataban abbol van,ha ez neki az...Egyebkent ertelemszeruen Norvegiaban elunk. Igazabol kicsit aggodom erte, mert ilyesmibe ugy bele tudja magat elni, en pedig e teren,de csakis e teren pont az ellentete vagyok. Ezek a "kirohanasai" szimplan ferfiuji buszkesegre utalnak,vagy kezdhetek erte aggodni? Tapasztalt valaki hasonlot,fog ez enyhulni idovel?
2011. nov. 26. 20:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Hiúság, bár kicsit hülye viselkedés, hogy a haveroknak ennyire meg akar felelni.

De semmi végzeteset nem látok benne.

Vagy mire írtad, hogy aggódnod kellene?

2011. nov. 26. 20:47
 2/20 anonim ***** válasza:

Ez nem más, mint a dolgok túlbonyolítása. Álproblémákat kreál. Az exem is mindenből gondot csinált. Az utolsó pár zokniból is.

Emögött persze rejlik egy nagy adag megfelelési vágy is. Megfelelni a rokonoknak, barátoknak, mindenkinek.

Az nem tudom, hogy ez általános jelenség e, de az biztos, hogy nagyon idegesítő tud lenni.

24/n

2011. nov. 26. 20:49
 3/20 A kérdező kommentje:
Igazabol ez mindennapos. Nem mintha nagyon szeretne oket, akiket csak latasbol ismer, de veletlen kozos programra,rendezvenyre megyunk,veluk is ezt csinalja. Es hiaba mondom neki,hogy ne,meg hiaba probalom megerteni,beszelgetni vele, mindig ugyanaz a vege. Ezen kivul amugy tenyleg semmi gond nincs. Viszont ez csak a mai pelda volt,de kb heti 3-5peldat minimum tudnek mondani. Nem tudom mit tehetnek, mert neha mar idegesito.
2011. nov. 26. 20:51
 4/20 A kérdező kommentje:
2. Most lattam,hogy mit irtal,hat leirtad, amit szerettem volna. Hogy lehet ezen valahogy javitani? Az a furcsa, hogy egyebkent az elet mas teruletein teljesen masmilyen. Mindent a legegyszerubben intez le,logikusan gondolkodik,nem bonyolit tul. Tehat ha pl. a sajt ugyeinket kell elintezni,akkor nincs gond. De ez a kifele vetites,ez nagyon idegesito. Egyebkent nem magamutogato,sot tarsasagban kifejezetten szereny.
2011. nov. 26. 20:53
 5/20 anonim ***** válasza:
Kicsit képmutató, előfordul. Tiszteletben tarthatnád a gondolkodását, amíg ő sem akar megváltoztatni téged.
2011. nov. 26. 21:00
 6/20 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig te túlparázod. Én örülnék legalább annak, hogy ésszel megy bulizni, és nem akar a sárga földig berúgni. Az már kevésbé zavarna hogy a haverainak ezt nem akarja bevallani. Nálam ezért nem lenne para.
2011. nov. 26. 21:03
 7/20 A kérdező kommentje:
En igyekszem,de szerintem ez mar sok. Pl. multkor atjott a tulaj, aki folyton panaszkodott,hogy milyen meleg van nalunk. Erre fogta magat es leveszi mindig aznap csutkara a futest,ha visszaallitom, akkor ismet. Pont lazas voltam,es ezt nagyon sertonek talaltam. O ezt annyira fanatikusan csinalja,hogy mar-mar minden korulmenyt figyelmen kivul hagy. Ezt tiszteletben lehet tartani? Szerintem ezzel nem tartja tiszteletben az en gondolkodasmodomat, pl. elsok vagyunk mi,mindenki mas erdeke utanunk jon. De lehet csak en fujom fel..mar tenyleg nem tudom,mert o olyan termeszetesen adja ezt elo,mintha ennel termeszetesebb dolog a vilagon nem is letezne.
2011. nov. 26. 21:05
 8/20 A kérdező kommentje:
A soros eset volt az utolso azert irtam azt,de oda irtam,hogy mindig ez van,es hogy fanatikus.
2011. nov. 26. 21:07
 9/20 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Sajnálom, de ezen igazán nem nagyon tudsz segíteni. Elmondhatod neki, hogy te mennyire szereted..blabla, de mások felé akkor is így fog viselkedni. Próbálhatod meggyőzni, hogy nem a képmutatásért szeretik az emberek, hanem önmagáért, de tapasztalatból mondom, hogy falra hányt borsó. Ha tényleg nincs vele más gond, akkor talán ezt még tudod tolerálni.

A többieknek meg csak megsúgom, hogy egy idő után az ember agyára tud menni ez a viselkedés. Amikor nem tudtok a boltban egy nyomorult fali lámpát megvenni egy óránál kevesebb idő alatt(ugyanis nem tudja eldönteni, hogy anyukájának melyik tetszene jobban), akkor azért a végére kiborul ám az a bili. És ez csak egy a sok közül.

2011. nov. 26. 21:10
 10/20 A kérdező kommentje:
ma 21:10: Latom te jol atlatod a helyzetet. Igen, tenyleg csak ez a gond vele. De az a baj,hogy szerintem ez ra is eleg karos,meg egeszsegugyileg is,ugyanis o ilyesmibe akkora energiakat ol,hogy az hihetetlen,es magat is stresszeli,tehat latszik,hogy nem jokedvebol csinalja. Ez odaig fajult,hogy o maga mondta,hogy az eskuvo utan,semmit nem csinalunk kozosen a csaladdal, hanem majd minden taggal egyenkent elmegyunk vacsorazni. Mert egyutt csak vita lenne,meg mi lesz,ha x talalkozik y-al akit nem kedvel. Az persze lenyegtelen,hogy ez mennyi idot vesz igenybe,amig vegigjarjuk a rokonsagot,ami szerintem nagyon kinos lesz. Masreszrol,meg tiszteletem,szeretem,csak nem ertem,hogy ez mire jo. Igazan szeretnem megerteni,ezert irtam ki a kerdest. Es ha lehet valahogy segiteni rajta es ezaltal magamon is.
2011. nov. 26. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!