Nem tudom hogyan mit kellene csinálnom? Kissé nonszensz, de párkapcsolati problémám van ami azt illeti nem értem a férfi logikát.
Szóval a párom akivel együtt élek nagyon is bizonytalan és most Én is elbizonytalanodtam magam illetően. Hol van az önbecsülésem?Páromat komoly dolgok foglalkoztatják, házasság, család stb. intelligencia, értelem, technikai dolgok, azt mondja nekem hogy attól fél hogy nem tudok ezeknek megfelelni, de megpróbálja elfogadni az Én hibáimat, számomra ez paradoxon, ha Én gondolkodnék így akkor saját magam csapnám be, mert félnék valamitől. De vajon csak saját magamból tudok kiindulni, hát nem ezért is tettem fel a kérdést és köszönöm előre is a válaszokat.
Tény, hogy az Iq-ja magasabb frekvencián mozog, de legtöbb nőnek fontos, hogy értelmes pasija legyen. Én meg elég értelmesnek tartom magam ő hozzá, gyakorlatiasabb és érettebb vagyok az életben. Már engem is zavar, a női mivoltomhoz hozzátartozik a gyengédség és nem bántás.
Szerintem elég tiszta a helyzet. Szerelmes beléd, de látja, hogy valójában nem illetek össze. Mivel szerelmes, megpróbálja ezeket a különbségeket elfogadni, együtt élni velük. De ez csak önámítás, ha nem illetek össze, akkor hosszú távon nem fogtok tudni boldog párt alkotni.
Átérzem a helyzetét, nagyjából ugyanezt élem át én is. Ha elolvasok egy jó könyvet, nem lehet megosztani vele, mert ő maximum képregényt meg Diablot és hasonlókat hajlandó elolvasni. Ha olyan filmet nézünk, ami nincs tele akcióval, látványos jelenetekkel, akkor unja. Ha nem szájbarágósan banális a sztorija, akkor nem érti.
És persze nem érti, mi a bajom ezzel, miért jobb, amit én ajánlok neki, mikor az unalmas.
Ez a helyzet egyikőtöknek sem jó. Neki azért nem, mert nem tudod követni az életében, neked azért nem, mert mindig zavarni fog, hogy úgy érzed, lenéz.
Két megoldása van a dolognak: vagy együtt maradtok egy olyan kapcsolatban, ami tisztán a háztartáson, az anyagiakon és esetleg a gyereknevelésen meg a szexen alapul, és a szellemi igényeiteket máshol, mással elégítitek ki, vagy hagyjátok a dolgot a fenébe, és kerestek megfelelő partnert.
Attól függ, melyikőtöknek mi a célja a párkapcsolattal, mit kerestek a másikban:
- lelki társat
- szellemi partnert
- a férfi gyengéd, odaadó, klasszikus nőt vagy
- a férfi önállóbb, függetlenebb, gyakorlatiasabb nőt
- a nő "hagyományos" maszkulin férfit (annak minden előnyével és hátrányával)
- a nő gyengédebb, lelkizősebb férfit, aki nem olyan gyakorlatias
- olyan társat, akivel hasonló az értékrend, neveltetés, célok
- olyan társat, aki más, mint ő, mert ettől izgalmas a kapcsolat (egy darabig)
stb.
Lehet ezt még boncolgatni, először saját magatoknak kell megfogalmazni, mi az a legfontosabb vonás, amit a partneretekben kerestek. Mindent nem nagyon lehet megtalálni egyetlen emberben, de ez így van jól, ezért van a szerelem-szeretet-tolerancia-alkalmazkodás :)Az alapdolgokból viszont nem érdemes engedni, abból csak megalkuvás, fásultság, elégedetlenség lesz.
Annyira nagyon akarod bizonyítani, hogy nem vagy buta, mint ahogy a párod állítja, hogy sikerült úgy megfogalmaznod a kérdést, és a kommentjeidet, hogy se füle, se farka.
A kérdést még egyszer elolvastam. Tudok olvasni, helyesen írni, szöveget értelmezni (és még sok egyéb mást is), nem tartom magam butának, vagy kevesebbnek az sokévi átlagtól, de ezt tényleg nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!