Szülőnek/gyereknek minden meg kell bocsájtani? Mi az ami már nem megbocsájtható?
Talán, ha az egyik szerettem elveszi tőlem a másikat. Mindegy a sorrend. Pl.
Gyerekem megöli anyámat, merő gonoszságból, természetesen ok nélkül. Vagy fordítva.
Vagy egyik gyerekem a másikat. Szörnyű gondolatok ezek, de csak ezt tudom elképzelni, amit talán nem tudnék megbocsátani. De ebbe sem vagyok biztos. Az idő át tud írni dolgokat.
OFF
"hátén!
Idővel minden megfakul és a bűnök előbb-utóbb megbocsájtódnak."
Biztos? Nem így látom. 4 éves koromban volt egy óvónőm. Enikő volt a neve, egy rekedt hangú, aszott arcú banya volt! Akármi történt, mindig én voltam a rossz, amikor ő volt valünk, a napom felét a sarokban töltöttem.
Most 31 éves vagyok. Egyik óvónőre sem emlékszem, csak erre a roh@dékra. Ha meglátnám valahol, tuti felrúgnám. És ez csak egy óvónő volt... Na ennyit a megbocsátásról és arról, hogy idővel minden megfakul...
ON
Szerintem nem. Semmi olyat nem tudnék megbocsátani, amit én magam nem követnék el. Pl.: drog, hűtlenség, nem önvédelemből/gondatlanságból történő emberölés, stb.
De 2-es
Szülőről és gyerekünkről volt szó!
Félreértetted a kérdést. :-)
Te értetted félre a válaszom. :)
Az OFF - ON beírás közötti rész hátén! kolléga hozzászólásához tartozott.
Amit azon kívül írtam, az meg szülőre, gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!