Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbocsájtható egy anyának ha...

Megbocsájtható egy anyának ha teljessen rányomul a gyereke életére, és nem haggya dönteni?

Figyelt kérdés
Gyerekként anyukám nemigazán foglalkozott velem ,inkább a mamámat tekintem annak.De viszont 17 évesen terhes lettem, amit anyu olyan rosszul fogadott, hogy elkezdett intézkedni hogy elvetessem. Még a páromat is kitiltatta az osztályról, és végül sikerrel járt, nem születhetett meg a kisbabám.Ami miatt még igy 24 évessen is lelkiismeretfurdalásom van.
2010. nov. 27. 11:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Hogy is van ez? Neked jogod van megtartani a gyereket és azt csinálni amit akarsz mert nem voltál képes védekezni, de Ő azért tartson el a gyerekkel. Hát szerintem ez eléggé rá tartozik és neked nincs jogod csak úgy megváltoztatni az életét és rárakni egy ilyen terhet... Gondolom ha el tudtad volna magad tartani akkor nem mondhatta volna meg hogy elvetesd-e... Csak tudod más emberek életét nem változtathatod meg csak mert neked épp babázni van kedved...
2010. nov. 27. 12:11
 2/15 anonim ***** válasza:
36%
16-17 évesen miért tetted szét a lábad?
2010. nov. 27. 12:14
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
te vagy a hülye
2010. nov. 27. 12:22
 4/15 anonim ***** válasza:
60%
Hja, most ezt mondod, hogy meg akartad tartani a babát, de majd 30 évesen behülyülsz, hogy nem éltél, és elkezdesz bulizni...Te jó ég, hány ilyet látok :(! Nem voltál sem nagykorú, sem érett a feladatra. Ha az lettél volna, akkor eljutott volna a tudatodig, hogy védekezz. Lássuk be a gyereknek nemcsak szeretetre van szüksége... Fogadd el édesanyád ilyennek, és tanuld meg kezelni...
2010. nov. 27. 12:23
 5/15 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem miért kell egyből letámadni. Egyszer tévedett, na bumm. Ha csak 17 éves volt mikor szexuális kapcsolatba került a fiúval, akkor még erkölcsösnek is mondható. Itt nem ez a dilemma.

Tény hogy annak idején inkább le kellett volna Veled, a barátoddal és az ő szüleivel ülni, hogy megbeszéljétek az opciókat, és ugye nem az abortusz az egyetlen opció. Persze lehet, hogy az örökbeadás sem lett volna a kedvenc választásod, de még akkor is jogod lett volna dönteni és Neked választani, hogy mi legyen. Mondjuk nem tudom anyukádnak mennyire lett volna anyagilag megterhelő segíteni, míg tanulsz és munkát találsz, vagy a fiú és a szülei mit szóltak volna hozzá, de amiatt nem haragudhatsz, mert nem volt hajlandó eltartani, maximum mert nem kezelt egyenlő félként és nem beszélte meg.

Remélem, hogy idővel a lelkiisereteddel tisztázod a dolgokat és maradandó károsodás sem kellettkezett a méhedbe és csodás anyuka leszel egy nap. A múlton rágódás nem segít, ha szereted az anyukád és amúgy ő is szeret, igyekezz megbocsátani neki, mert anya csak egy van és biztos, hogy nem akart neked vele rosszat.

2010. nov. 27. 12:24
 6/15 anonim ***** válasza:
47%
még annyit: arra senki nem gondol, hogy az óvszer el is szakadhatott? biztos csak felelőtlenség áldozata lett, és elő sem fordulhat, hogy véletlen volt...
2010. nov. 27. 12:26
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
72 órás is létezik... Amúgy tök mindegy hogy véletlen vagy nem, akkor is bunkóság csak úgy elvárni hogy akkor most anyuka tartsa el az unokát is hirtelen... E gy gyerek nem caak egy kis hiba azért ami után ugyanúgy megy az élet tovább ha megszüli...
2010. nov. 27. 12:29
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszokat. Bár manapság mikor 14-15 éves lányok szülnek nem engem kell megszólni, mert széttettem a lábam. A probléma az volt hogy anyu örült neki elöször arról beszélt milyen jó lesz, majd aludt eggyet és ugy ébredt hogy mégsem kell, amugy nem kelett volna eltartania mert, mióta megszületett az elsö babám, azóta elvárja hogy a párom tartsa el öt is, meg engem a két gyerekkel.
2010. nov. 27. 12:29
 9/15 anonim ***** válasza:
40%
mIÉRT LAKTOK EGYÜTT?
2010. nov. 27. 13:04
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Abból a pénzből amiből eltartjátok anyukádat ki tudnátok fizetni az albérletet
2010. nov. 27. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!