Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csajok, hogy bírjátok elviseln...

Csajok, hogy bírjátok elviselni az anyósotokat?

Figyelt kérdés

Én szerencsére külföldön 1000km-re lakom tőle.Heti szinten beszélünk telefonon.Évente egyszer kb.10 napra utazik hozzánk nyaralni+még 2.-szer találkozom vele,mikor mi nyáron és télen hazalátogatunk 1-1 hétre.

5éve ismerem és a mostani alkalomig(a nálunk nyaralásig) többé-kevésbé megfelelő volt a viszonyunk.

Viszont az elmúlt héten a poklok-poklát álltam ki.

Mindenben kritizált,nem tetszett neki semmi.Keveselte a munkám,sótlan volt a főztöm.A férjemet ellenem uszította,mikor azt hitte nem hallom...stb.

Legszivesebben nekiugrottam volna!!!!

Alig vártam már,hogy elmenjen!

Veletek,hogy bánik anyós pajtás? :-))))

2009. máj. 13. 11:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Én 8 éve ismerem az anyósomat, de szerencsére semmi bajom vele. Már. Mert a kapcsolatunk elején igencsak sokat "fikázott". A párom családjában mindenki nagy darab, 100 kg fölött vannak, nos én 45 kg! :) Ebből adódtak mindig a gondok, hogy én biztos nem eszem, nem is ismerem azt a szót, hogy étel stb... Annyira untam, hogy egy ideig nem mentem feléjük.

Így 8 évvel később, 25 évesen még mindig 45 kg vagyok (vagyis most 56, mert állapotos vagyok), de már nem téma senkinél. Néha még elejtik, hogy "hízhatnál" én meg reagálok: "ti meg fogyhatnátok"! Ennyi. Szerencsére most minden rendben, baba a pocakban, várják az unokát és jövőhéten együtt megyünk vásárolni.

2009. máj. 13. 13:42
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

Nekem már a kezdet kezdetén bemutatkozott a kedves anyós.Azt tudni kell, hogy a férjem már elvált volt, amikor megismerkedtünk és úgymond csupasz fenékkel jött el a volt feleségétől...de ez egy másik történet. Szóval, amikor eldöntöttük, hogy kiköltözik hozzám és kifizetjük a tesómat a ház rá eső feléből, a kedves anyós közölte velem, persze négyszemközt, hogy nagyon nem örül annak, hogy odaköltözik a fia, meg, hogy emiatt kell felvennie hitelt (itt jegyezném meg, hogy a hitelt ketten vettük fel, ketten is fizetjük, és mégis a teljes 50% a férjem nevére került, holott ezek alapján a 25%-a engem illetne, de persze ez eszébe sem jutott), mert ha mi szétmegyünk, akkor szegény gyerek megint mehet a híd alá, ráadásul nyakán marad egy hitel.

Amikor após meghalt, anyós miatt kellett tartani második hagyatéki tárgyalást, mert nem értett egyet a törvényes öröklési rend alapján a gyerekeinek jutó hagyatékkal, ő magának harcolt ki egy csomó úgymond apróságot.

A 3 gyerek örökölt földeket is, amiktől már régóta szerettek volna megszabadulni, mivel sem idejük, sem energiájuk nem volt művelni. Anyós állandóan egrecéroztatta őket, hogy egyikük menjen neki permetezni, a másikuk nyírja le a füvet, menjenek szüretelni, metszeni stb. Persze a leszedett gyümölcsöt ő adta el, a szőlőt is ö árulta stb. Végül nagy nehezen sikerült eladni az egyik ilyen földdarabot, ami ismétlem, a három gyerek nevén volt. Erre ő felhívta mindegyiket, hogy akkor kéri majd az eladásból a rá jutó 25%-ot.

4 hónapos a fiunk, eddig látta kb 3-szor. A kórházba is csak a negyedik napon jött be megnézni, bennt volt vagy 10 percet.

Tavaly házasodtunk össze a férjemmel. Erre anyós közölte, hogy előre szól, hogy ő nem fog adni semmit, mert ő már az előző házasságnál odaadta, amit a fiának szánt.

és még sorolhatnám...

2009. máj. 13. 14:17
 13/25 A kérdező kommentje:

Azért látom nem vagyok egyedül az "anyósgonddal",de jó,hogy akad pozitív példa is. :-)

Ja,azt még hozzáfűzöm,hogy anyósom a férjemet képzeli el a tökéletes gyermeknek,férjnek.Én meg vagyok a lusta,nemtörődöm felesége,aki összeteheti a kezét,hogy ilyen fantasztikus férjet fogott magának.

Anyósom nem veszi azt se tudomásul,hogy a "kisfiacskája" alkoholista(mert szerinte az természetes,hogy egy férfinek minden nap innia kell).Meg nemrég vették el a férjem jogsiát 1évre ittas vezetésért+fizetnie kell 2700euró büntetést is.

Nekem persze ezekről a dolgokról hallgatnom kell,mert összetörne anyóspajtás lelkivilága és odalenne a "tökéletes fiúcska" illúziója.

Meg én különben is fogjam be a számat,mert a harmadát keresem a férjem fizetésének és 2évig tartó betegségem alatt a férjem tartott el.

Azt hiszem most lett elegem az egészből és ideje lelépnem!

2009. máj. 13. 15:14
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Én kiakakod sokszor az anyósomtól.Egyszer osztotta nekem az észt a mi otthonunkba,hogy mosogassak,na akkor leállítottam gyorsan hogy otthon parancsoljon.9 éve vagyunk a párommal.Állandóan a fiát dicsérgeti,hogy milyen dolgos itthon is,meg hogy mennyit dolgozik,anyám előtt is ezt csinálta,az meg mondta neki hogy a lányom is dolgos.18 éves korom óta 3 műszakba járok melózni,most gyeden vagyok,de ithon is mendent megcsinálok,főzök is minden nap,a babának is külön én mégsem vagyok soha dícsérve.Ha elmegyünk vagy eljönnek akkor az az első hogy panaszkodik,pedig nekünk is vannak gondjaink.Most volt a kislányunk beteg,aztán én is és a gondjaival terhel nem ám hogy hogy vagyunk.Kiakadok amikor reggel fél 7-kor vagy este 9-kor telefonál,felrisssza az egész családot.Amúgy nem szól a dolgainkba,azt próbálja meg és mindig készül ebéddel amikor megyünk,de néha nem bírom a viselkedését.
2009. máj. 13. 16:06
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Így külsőre nem rossz a viszony az anyóssal, sokat segít, sajnos anyám meg úgy tesz, mintha nem is élnénk, tehát jobb legalább ezzel az egy mamával jóba lenni.

Viszont a közelmúltban volt egy komoly vitánk a fiával, nagyon összezördültünk. Nekem nagyon rossz, hogy az sincs, akinek egy kicsit panaszkodjak, mert ugye az ember az anyjának mondja el a baját, kisírja magát és kész. Hát az én anyósom mikor látta, hogy baj van, egyből előjött a saját sérelmeivel, meg hogy NEKI mi nem tetszik, (persze énvelem kapcsolatos) és azért hozzáfűzte, hogy: én megértem azt, hogy neked nincs családod! pont azért kellene mindenben úgy viselkedned,ahogy MI (mármint Ő és a férjem) elvárjuk!

Nekem van családom csak kicsi, anyám is van, de pont a férjem miatt nem szól hozzánk. És én kiálltam a férjem mellett anyámmal szemben is. Ő nem tette ezt meg.

Na ezóta az eset óta úgy vagyok az anyóssal, hogy udvarias vagyok, kedves, de különösképpen nem engedem közel magamhoz, és én sem közeledem.

2009. máj. 13. 16:22
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehezen...sőt..gyűlölöm..rohadt vén boszorka....és még tudnám ragozni...mert ezek enyhe kifejezések csak..::((((
2009. máj. 13. 16:58
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
én nagyon irigylem azokat, akiknek jó a viszonyuk az anyóssal. közvetlen környezetemben is van rá példa, nem is egy, tehát létezik jó viszony. végülis nem vagyok rosszban anyósommal, inkább nevezném felszines ismerősi viszonynak a mi családunk és közte lévő kapcsolatunkat, mint családi kapcsolatnak. sosem törődött igazán a férjemmel sem, ezért nem is lepődtem meg, hogy gyerekeink sem igazán hatják meg őt. engem ez az egész sokkal jobban bánt, mint a férjemet. ő valószinűleg így nőtt fel, ezt szokta meg. nálunk viszont nincs a szüleimmel ez a ridegség. amikor a férjemet baleset érte és kórházba került, megoperálták, például be sem ment hozzá a kórházba, pedig ott járt vizsgálaton. hát milyen anya az ilyen? persze mikor szivesség kell neki, akkor tud telefonálni, ha segítség kell neki, tud szólni. őrá viszont nem lehet számítani semmiben. ő a másik véglet. ő nem az egekig magasztalja a tökéletes fiát, hanem egyszerüen sz.rik rá. pedig egy fiatalos, káros szenvedélyektől mentes, jó egzisztenciájú nő. valami defektje mégis van.
2009. máj. 13. 17:22
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden anyós egyforma. Soha nem fog úgy elfogadni, ahogyan Te őt. Mert a kicsi fia mellé nem elég az a nő, akit szeret a fia, és akit választott a fia... neki (anyósnak) maximális, full tökéletes, tanult, nyelveket beszélő, anyának kitűnő nő kell.... és még azt sem hiszi el, hogy nem csalja meg a fiacskáját a "tökéletes" nő.
2009. máj. 13. 18:23
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Hat en meg sosem talalkoztam anyosommal, mert egy masik kontinensen lakik, de eddig csak jo tapasztalataim vannak, mert meg igy latatlanban is csak pozitiv kep jott le rola: ha ir, mindig kettonknek cimzi a levelet, karira is kuldott ajit nekem is, ha beszel a parommal akkor mindig odahiv a telefonhoz par szora, hogy jol vagyok-e, meg szokta mondani, hogy orul neki hogy a fia ilyen rendes not talalt maganak es mar nem aggodik, hogy mi lesz vele :)

Mondjuk paromek 5 vannak tesok, de o allitolag az osszes gyerekkel es azok hazastarsaival ilyen...remelem, hogy ez majd eloben sem fog valtozni, ha vegre egyszer talalkozunk :)

2009. máj. 13. 18:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Ha sótlan neki a főztöd sózza meg. Ha kevesli a munkádat közöld vele, hogy mégis keresel eleget és otthon is rend van! Mindent lehet udvariasan és finoman közölni. Nem vagy kötelező eltűrni, ha nagyon gáznak érzed a helyzetet!

Az én anyósom nagyon ingadozó hangulatú ember. Ha olyanja van beszól valamit, ha jó hangulatban van, akkor nagyon jól elvagyunk vele. Általában elvagyunk, de szerintem ez annak is köszönhető, hogy engedjük, hogy mélyen belelásson az életünkbe. Pl. nem tudja melyikünk mennyit keres, mikor hova megyünk. Így elkerüljük azt, hogy egy rosszabb pillanatában a fejünkhöz vágja, hogy szórjuk a pénzt. És ugyanígy van az élet többi területén is! Szépen lassan megszokta, hogy hiába kérdez nem kap konkrét választ. Hamarosan kisbabánk lesz és azt hiszem ebben a témában is ugyanezt az elvet fogjuk alkalmazni!

Persze elismerem, hogy nem minden anyós ilyen, de ha egy kis remény is van rá érdemes kipróbálni a taktikát! :)

2009. máj. 13. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!