Vasárnap a déli harangszóra az ebédnek az asztalon kell gőzölögnie. Nálatok ez mennyire érvényesül a családban?
Eléggé imitt-amott eszünk. Van aki fel sem kelt még ezért vagy azért ekkor. Apuék 3 műszakban dolgoznak. Szóval kivitelezhetetlen a közös ebéd. Vasárnap 12:30-kor aki akar az mindig ehet. Mi a vasárnapi ebédet, egy héten egy estén közös beszélgetéssel kompenzáljuk.
Pároméknál mindenki otthon van ilyenkor. Mindenki az ebédlőben eszik (nálunk ez sem valósul mindig meg), de különböző időpontban. Nekem nagyon furcsa. Sőőt ők úgy vannak, hogy ha valaki akkor éhes amikor a másik, akkor megvárja még a másik evett. Ők ezt szokták meg na.
Otthon mindig így volt, ma is így van. Nekem nincs ezzel semmi bajom. 12:00 = ebéd. Szrtintem nem olyan nagy baj az, ha legalább ennyi rendszer van a (hétvégi) életünkben, mindenki egyszerre leül, és nyugodtan megebédelünk, utána beszélgetünk kicsit. Akik nem ebben nőttek fel, azoknak viszont agyrém lehet ez.
Nekem meg az az agyrém, hogy mindenki akkor dob be pár falatot, amikor épp megéhezik.
36f
Nálunk kisbaba van, így egyenlőre hozzá, és nem órához igazítjuk az ebédet. Általában már 1/2 12-re elkészülök vele, és 12-13 felé, amikor a baba engedi, megesszük. Úgy a legjobb, ha pont ő is akkor van fent és oda tudom ültetni az etetőszékbe a saját babakajáját enni.
Nekem is fontos, hogy együtt legyen a család és neki már pár hónapos korától ezt az együtt evést adjuk át mintának. Én is így nőttem fel, talán pont a beszélgetések miatt, mindig a vasárnapi ebéd volt a hétvége fénypontja. Hét közben nem mindig jött össze a közös vacsora, vagy csak fáradtan, kimerülve.
Amikor elkészül az ebéd, akkor eszünk :)
Ha ez 11 órakor van, akkor akkor, ha du. 2-kor, akkor 2-kor :)
Nálunk nincs ennek jelentősége.
Mi akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk.
Vasárnap 12-re lehetetlenség nálunk megéhezni, mert pihenőnap, általában mindenki tovább alszik.
Az meg, hogy megint ki kell szolgálni embereket, akik ezt szokták meg - hát aki délben akar enni, az kelljen korán, és csinálja meg magának.
Ha délután 3-kor ebédelünk, akkor is lehet közben beszélgetni, nem csak a harangszó mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!