Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
a dédnagymamám tegnap este felhívott hogy megfog halni és hogy a mamám (a lánya) egyik munkatársa a gyilkos. én tök bepánikoltam ez szerintem érthető mert nagyon szeretem őt és azonnal hívtam a mamámat hogy mennyen el a mamim-hoz mert hogy nagyon rosszul volt. közbe én mindenre gondoltam hogy tényleg megölte-e meg hogy hogy történhetett. aztán ma reggel hívott a mamám hogy a mamim már nagyon öreg (89) és hogy pszihés betegsége van . utána anya beszélt még mamámmal és elmondta hogy a mamim azt hiszi hogy "elveszik" tőle a mamámat és tegnap a mamám nem tudta meg látogatni a mamimat a munkatársa miatt és ezért mondta azt hogy a mamám munkatársa a gyilkos. én megkérdeztem és erről a mamim nem tud semmit. szóval ha felmegy a vérnyomása egy kicsit akkor így "bekattan" de utána LEFELEJTI. nem is emlékezett arra hogy felhívott , hogy "haldokolt". az anyám szerint lehet hogy alzheimer kóros mert ugye mindent elfelejt. meg akartuk látogatni de nem lehet mert nem birunk most 6-7 órát utazgatni. mit tudunk tenni? egyáltalán szerintetek is alzheimer kóros? és mielőtt még valami bunkó elkezdené hogy ez kamu, túlreagált kérdés elmondom hogy NEM AZ. minden úgy volt ahogy elmondtam. 15/L

2011. nov. 25. 14:24
1 2 3 4
 11/31 bánomisén ***** válasza:

Jól van, ne pityogj, él a dédnagymami és senki sem akarja bántani. Csak ezekkel az időskor mentális zavarokkal már nem igazán lehet mit kezdeni sajnos.

Mennyi idős a mamid?

2011. nov. 25. 14:44
 12/31 A kérdező kommentje:
89 éves.
2011. nov. 25. 14:46
 13/31 bánomisén ***** válasza:

Az nagyon szép kor.

Ki lehetne vizsgáltatni, hogy nem Alzheimer-kóros-e, de ha az is, nem igazán tudnak mit kezdeni azzal sem. Úgy tűnik, időnként elő fognak jönni ilyen zavaros periódusai.

Nagyon sajnálom, tudom, hogy nem könnyű most neked :-(

2011. nov. 25. 14:49
 14/31 A kérdező kommentje:
hát igen.. de az a legrosszabb hogy nem engedik hogy beszéljek vele. ha felhív ne vegyem fel mert hogy akkor bekattan és éncsak meg ijednék. amúgy meg köszi hogy ilyen megértő vagy :)
2011. nov. 25. 14:54
 15/31 bánomisén ***** válasza:
Figyelj, talán jobb is, ha nem beszélsz vele, mert úgysem a szeretett dédnagymamiddal beszélnél. Az én nagyim is olyan volt, mint egy vadidegen, csak a külsejében hasonlított a nagyimhoz. Szívesen kihagytam volna azt az időszakot, csak én már akkor felnőtt voltam és kivettem a részemet az ápolásából, nem tudtam elkerülni, hogy találkozzak vele.
2011. nov. 25. 15:00
 16/31 A kérdező kommentje:
de én nagyon szeretem őt :S amúgy ezzel a betegével az a baj hogy az egész családot "tönkre teszi" mert a mamámra hárul most minden . meg az apámra.. bár apám messze van mamimtól nagyon rossz. a mamim nevelte fel apámat. nagyon szeretik egymást...
2011. nov. 25. 15:03
 17/31 bánomisén ***** válasza:

Elhiszem, hogy szeretnéd látni, meg beszélni vele, de hidd el, a szüleid nem akarnak neked rosszat. Nekem elhiheted, látod, én utólag nagyon szívesen kihagytam volna a találkozást a saját nagyimmal.

Biztos lesz majd, amikor jobban lesz, kérd meg a mamádat, meg anyukádat, hogy akkor engedjenek vele találkozni, vagy legalább beszélni, és biztosan megengedik. Rendben?

2011. nov. 25. 15:21
 18/31 A kérdező kommentje:
hát oké :) és amúgy ő már sose lesz jobban? :(
2011. nov. 25. 15:23
 19/31 anonim ***** válasza:

Ez lehet sima öregkori elbutulás.

A nagyim 85, ő kezd el hasonlókat néha. Néh azt hiszi, hogy az anyukám vagyok, a kislányom meg a nővérem babaként.

Volt, hogy éjjel kettőkor nekiállt húslevest főzni, meg betörők miatt sikoltozott.

Sajnos nem sok mindent tehetünk értük.

2011. nov. 25. 15:24
 20/31 bánomisén ***** válasza:
Nem akarlak áltatni, ahhoz már nagy vagy, inkább megmondom az igazat. Biztos, hogy lesznek jobb időszakai, de ugyanolyan, mint régen, sajnos már sosem lesz.
2011. nov. 25. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!