Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
a dédnagymamám tegnap este felhívott hogy megfog halni és hogy a mamám (a lánya) egyik munkatársa a gyilkos. én tök bepánikoltam ez szerintem érthető mert nagyon szeretem őt és azonnal hívtam a mamámat hogy mennyen el a mamim-hoz mert hogy nagyon rosszul volt. közbe én mindenre gondoltam hogy tényleg megölte-e meg hogy hogy történhetett. aztán ma reggel hívott a mamám hogy a mamim már nagyon öreg (89) és hogy pszihés betegsége van . utána anya beszélt még mamámmal és elmondta hogy a mamim azt hiszi hogy "elveszik" tőle a mamámat és tegnap a mamám nem tudta meg látogatni a mamimat a munkatársa miatt és ezért mondta azt hogy a mamám munkatársa a gyilkos. én megkérdeztem és erről a mamim nem tud semmit. szóval ha felmegy a vérnyomása egy kicsit akkor így "bekattan" de utána LEFELEJTI. nem is emlékezett arra hogy felhívott , hogy "haldokolt". az anyám szerint lehet hogy alzheimer kóros mert ugye mindent elfelejt. meg akartuk látogatni de nem lehet mert nem birunk most 6-7 órát utazgatni. mit tudunk tenni? egyáltalán szerintetek is alzheimer kóros? és mielőtt még valami bunkó elkezdené hogy ez kamu, túlreagált kérdés elmondom hogy NEM AZ. minden úgy volt ahogy elmondtam. 15/L

2011. nov. 25. 14:24
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Sajnos sok idős embernek van mentális betegsége. Nem lehet vele mit csinálni. Ismerek olyat, aki magára gyújtotta a házat, mert vmit beképzelt magának. Meg hívogatta a rendőrséget meg mit tudom én. Az ilyennel nagyon kell vigyázni, nem csak önmagukra veszélyesek. Ezért a legjobb lenne egy otthonba beadni, ahol 24 órás felügyelet alatt lenne. Ha ez nem megoldható, akkor sajnos készüljetek fel a legrosszabbra. Egyre gyakoribb jelenség lesz az általad leírt.
2011. nov. 25. 14:31
 2/31 A kérdező kommentje:
sajnos nem lehet beadni őt mert ő nem akar elmenni. én pont ettől félek amúgy hogy csak roszabb lesz :(
2011. nov. 25. 14:32
 3/31 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg:) Mindenképpen küldjétek el orvoshoz és kiderül, hogy milyen betegsége van, ha van.
2011. nov. 25. 14:32
 4/31 bánomisén ***** válasza:

Azt, hogy a dédnagymamád Alzheimer-kóros-e vagy sem, nem fogjuk a távolból, orvosi végzettség nélkül megállapítani.

Az én nagymamám is mondott ilyeneket, amikor már nagyon beteg volt, neki is az volt a rögeszméje, hogy mindenki őt akarja megölni, az orvos, a nővérek, mindenki. Egész életében egy szelíd, kedves asszony volt, de akkor teljesen agresszív és gyűlölködő lett.

Lehet, hogy Alzheimer, de lehet, hogy egyszerűen csak időskori szellemi leépülés.

2011. nov. 25. 14:33
 5/31 A kérdező kommentje:
tegnap este kihívták az orvost de a mamim nem akarta be engedni mert hogy ő nem orvos pedig már 6 éves az az orvos kezeli őt . amúgy az orvos nem mondott semmit. csak hogy felment a vérnyomása és hogy adjanak neki nyugtatót.
2011. nov. 25. 14:34
 6/31 A kérdező kommentje:
14:33 ugyan ez van !! egész életében kedves,nyugott volt most meg ...
2011. nov. 25. 14:34
 7/31 anonim ***** válasza:
Bármi is van vele, felesleges orvost hívni hozzá. Nem gyógyítható. Ez már csak rosszabb lesz. Mindenképpen meg kellene oldani az otthonba helyezését. Lehet, hogy ő nem akar, de akkor gyámság alá kell vonni. Bármelyik orvos megállapíthatja róla, hogy nem beszámítható.
2011. nov. 25. 14:36
 8/31 A kérdező kommentje:
és az otthonba mit tudnának vele csinálni ha "bekattan"?
2011. nov. 25. 14:39
 9/31 bánomisén ***** válasza:

Lenyugtatózzák, lekötözik. A nagyimmal is ezt tették, amikor kórházban volt :-( Nagyon sajnáltam szegényt, mert nagyon megalázó, amikor egy embert lekötöznek, de inkább, minthogy magában tegyen kárt.

Jaj, kérdező, nagyon szomorú és nehéz dolgok ezek... :-((

2011. nov. 25. 14:42
 10/31 A kérdező kommentje:
hát igen.. főleg hogyha igaz lett volna akkor én beszélek vele utoljára. :( tök sírtam :S
2011. nov. 25. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!