Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen a megfelelo...

Szerintetek milyen a megfelelo hatter a gyermekvallalashoz?

Figyelt kérdés
Termeszetesen el tudom kepzelni, hogy milyen a legidealisabb, a szereteten felul minel tobb penz. De milyen az, amivel mar mernel gyereketvallalni? Ugy, hogy varhatoan nem csak nem nelkuloz, hanem esszeru kereteken belul mindent meg tudsz neki adni. Az hogy nez ki, ha az anyagiakra gondolok? Kivancsi vagyok a velemenyetekre, mi meg csak tervezzuk, en vagyok a no, de en azt hiszem meg 2-3evet varni fogok, holott a parom,ha nem is nagyon erolteti,hisz ez a kettonk dontese, de mar szeretne nagyon egy babat.
2011. nov. 25. 12:35
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Valamit nyilvan fel kell adni egy idore, munkat,tanulast vagy babat. Tanulasbol nem tudok engedni, lassan a bababol se szabad majd, viszont a 0 munkatapasztalat se epp kecsegteto,ha 1-2ev utan dolgozni szeretnek.
2011. nov. 25. 13:20
 12/16 A kérdező kommentje:
En 27 leszek, parom 34. Csodot ugy ertem, hogy nem tudok a legjobb lenni a munkamban-maximalista vagyok- ami ugye a tanulas meg egy ideig,persze nagydoktori nelkul is lehetne tovabbelni, de szeretnem csinalni. Aztan mellette mar szeretnek dolgozni is,es meg baba is, egyutt talan sok lenne. Igazabol nem tudom milyen egy kisbabaval lenni,lehet 2 is sok lenne egyutt.
2011. nov. 25. 13:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy amíg nagyon pici a törpi, addig másra nem igazán tudsz majd koncentrálni. A phd szerintem bőven ráér még, nem?még 30 évesen is szülhetsz, ha most befejezed a sulit, és egy-két évet dolgozol. A baba után nyilván nem lesz egyszerű újra munkába állni, deha jól értem, nincs különösebb gondotok a megélhetéssel + még akkor lenne pár évetek gyűjtögetni is. :)

Ne aggódj, mindenbe bele tudsz kóstolni, csak jól kell eltervezni az elkövetkezendő éveket :)

2011. nov. 25. 13:27
 14/16 A kérdező kommentje:
Phd-t nem szeretnem halogatni, foleg mert egy olyan munkarol almodozom, amihez elengedhetetlen. A nogyogyaszom azt tanacsolta inkabb minel elobb szuljek, bar azt nem mondta,hogy kesobb nem lehetseges, de jobb a nyugalom...Ezt most nem fejtenem ki, hogy miert. Na, meg a ferjem mar 24 eves korom ota mondogatja.:) Igazabol en is szeretnem, csak kicsit felek, nem csak a karrier miatt, hanem ugy amblokk...Mi lesz ha valamit rosszul csinalok stb, igazabol meg 1 napot se voltam egy kicsi gyerekkel.
2011. nov. 25. 13:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Írhatnám, hogy autó, pénz, állás, nagy családi ház, és stabil kilátások 40 évre előre, de teljesen felesleges, mert minden változik, és az anyagiak mindig a lelkiek mögött vannak ebben a kérdésben.

Tehát a legfontosabb az én értékrendemben az, hogy olyan emberek vállaljanak gyereket, akik már kipróbált, jól működő kapcsolatban élnek hosszabb ideje, egy ingatlanban. Szerelmesek egymásba, együtt képzelik el a jövőt, és nincsenek rejtett, eltitkolt vágyaik.

És végül: tisztában vannak azzal, hogy mit várnak el a közös élettől, a jövőtől, és hogy mivel jár egy gyerek.

Anyagiak.. Persze, fontos, de a gyerek az elején még évekig kijön abból, amennyi családi pótlék bejön. Akkor kezd igazán "megdrágulni", amikor iskolába megy, saját igényei, kérései lesznek. Addig viszont nem dob számottevően a kiadásokon. Tehát ha két ember megél a keresetéből, akkor már sínen van az ügy.

Ház és lakás? Nem nagyon tudom elképzelni a jelenlegi viszonyok mellett azt, hogy valakik önerőből, magyar fizetésből belátható időn belül tudnának házhoz jutni, marad a hitel, ami pedig igen nagy kockázat, mint a mellékelt ábra is mutatja. Tehát megint az emberi vonalhoz visszakanyarodva, olyan pár mellett lehet elképzelni a gyerekvállalást, aki van annyira felnőtt, hogy már azelőtt spórolni kezdett a jövőjére, hogy a gyerek egyáltalán gondolatban felmerült. Albérletben is lehet gyereket nevelni, azzal sincsen gond, és legalább a hitel nem nyomja agyon az embert. Nem a tied, de baj esetén nem juttat totális csődbe(mert erőn felül hitelt felvenni az eléggé megszokott, ahogyan az utána következő bukás is).

Tudom, szeretne mindenki gazdag lenni és jómódban élni, de lássuk be, ez keveseknek sikerülhet csak. A többiek próbálkozhatnak, de sosem fog sikerülni, és csak várnak és várnak, telik az idő. Végül, mire minden klappol, próbálkoznak... és beüt a magyar arány: minden 4. párból egy totál meddő, és sosem lehet közös gyerekük. Paff.

Mindenkinek joga van annyit várni és előkészülni, amennyit akar, de a párok többsége sosem fogja elérni az összes célkitűzését, ellenben rengeteg értékes időt veszít el, amit sokkal fontosabb dolgokra lehetne felhasználni.

2011. nov. 25. 13:36
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom ertitek e, egyreszt felek, hogy anyagilag nem tudok neki mindent megadni,masreszt, hogy helytallok e majd az anyaszerepben. Mikor meglatok egy kisbabat, en is azt gondolom magamban,hogy milyen edes,na nem mindig,csak ha tenyleg nagyon olyan...viszont en nem tudok ugy gugyogni nekik, meg rogton elkerni tologatni, valahogy olyan hidegnek mondanak mindig.
2011. nov. 25. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!