Szerintetek milyen a megfelelo hatter a gyermekvallalashoz?
Az biztos, hogy amíg nagyon pici a törpi, addig másra nem igazán tudsz majd koncentrálni. A phd szerintem bőven ráér még, nem?még 30 évesen is szülhetsz, ha most befejezed a sulit, és egy-két évet dolgozol. A baba után nyilván nem lesz egyszerű újra munkába állni, deha jól értem, nincs különösebb gondotok a megélhetéssel + még akkor lenne pár évetek gyűjtögetni is. :)
Ne aggódj, mindenbe bele tudsz kóstolni, csak jól kell eltervezni az elkövetkezendő éveket :)
Írhatnám, hogy autó, pénz, állás, nagy családi ház, és stabil kilátások 40 évre előre, de teljesen felesleges, mert minden változik, és az anyagiak mindig a lelkiek mögött vannak ebben a kérdésben.
Tehát a legfontosabb az én értékrendemben az, hogy olyan emberek vállaljanak gyereket, akik már kipróbált, jól működő kapcsolatban élnek hosszabb ideje, egy ingatlanban. Szerelmesek egymásba, együtt képzelik el a jövőt, és nincsenek rejtett, eltitkolt vágyaik.
És végül: tisztában vannak azzal, hogy mit várnak el a közös élettől, a jövőtől, és hogy mivel jár egy gyerek.
Anyagiak.. Persze, fontos, de a gyerek az elején még évekig kijön abból, amennyi családi pótlék bejön. Akkor kezd igazán "megdrágulni", amikor iskolába megy, saját igényei, kérései lesznek. Addig viszont nem dob számottevően a kiadásokon. Tehát ha két ember megél a keresetéből, akkor már sínen van az ügy.
Ház és lakás? Nem nagyon tudom elképzelni a jelenlegi viszonyok mellett azt, hogy valakik önerőből, magyar fizetésből belátható időn belül tudnának házhoz jutni, marad a hitel, ami pedig igen nagy kockázat, mint a mellékelt ábra is mutatja. Tehát megint az emberi vonalhoz visszakanyarodva, olyan pár mellett lehet elképzelni a gyerekvállalást, aki van annyira felnőtt, hogy már azelőtt spórolni kezdett a jövőjére, hogy a gyerek egyáltalán gondolatban felmerült. Albérletben is lehet gyereket nevelni, azzal sincsen gond, és legalább a hitel nem nyomja agyon az embert. Nem a tied, de baj esetén nem juttat totális csődbe(mert erőn felül hitelt felvenni az eléggé megszokott, ahogyan az utána következő bukás is).
Tudom, szeretne mindenki gazdag lenni és jómódban élni, de lássuk be, ez keveseknek sikerülhet csak. A többiek próbálkozhatnak, de sosem fog sikerülni, és csak várnak és várnak, telik az idő. Végül, mire minden klappol, próbálkoznak... és beüt a magyar arány: minden 4. párból egy totál meddő, és sosem lehet közös gyerekük. Paff.
Mindenkinek joga van annyit várni és előkészülni, amennyit akar, de a párok többsége sosem fogja elérni az összes célkitűzését, ellenben rengeteg értékes időt veszít el, amit sokkal fontosabb dolgokra lehetne felhasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!