Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen a megfelelo...

Szerintetek milyen a megfelelo hatter a gyermekvallalashoz?

Figyelt kérdés
Termeszetesen el tudom kepzelni, hogy milyen a legidealisabb, a szereteten felul minel tobb penz. De milyen az, amivel mar mernel gyereketvallalni? Ugy, hogy varhatoan nem csak nem nelkuloz, hanem esszeru kereteken belul mindent meg tudsz neki adni. Az hogy nez ki, ha az anyagiakra gondolok? Kivancsi vagyok a velemenyetekre, mi meg csak tervezzuk, en vagyok a no, de en azt hiszem meg 2-3evet varni fogok, holott a parom,ha nem is nagyon erolteti,hisz ez a kettonk dontese, de mar szeretne nagyon egy babat.
2011. nov. 25. 12:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

-Legyen férjem.

-Legyen egy 3 szobás lakásunk (pl 1 + 2 félszoba), akár hitelre is (forint hitel)

-Legyen biztos munkahelyünk és határozatlan szerződésünk.

-Legyen legalább 1 autónk, hogy ne kelljen BKV-zni a babakocsival.

- A kötelező havi kiadásokat fedezze az egyikünk fizetése.

-Egészségesek legyünk mindketten (nem náthára gondolok.)

23/N

2011. nov. 25. 12:40
 2/16 A kérdező kommentje:
Eletkort is irhattok, hogy szerintetek mi a "legidealisabb" kor, ha mar megvan a hatter, es termeszetesen a feladathoz is felnottek.
2011. nov. 25. 12:40
 3/16 anonim ***** válasza:
78%

Mi 2 hete házasodtunk, tervezzük azóta a babát.

Lakás, munka megvan. Én itthon is tudok dolgozni, a kicsi mellett.

Számomunkra a legfontosabb:

Házasság-szerelem-szeretet

Lakás

Fix munkahely, fix bevétellel

21/L,F

2011. nov. 25. 12:48
 4/16 anonim ***** válasza:
68%

A legelső hozzászólóval teljes mértékben egyetértek. Ezek mind-mind átlagos szükségletek a gyermekvállaláshoz.

Mi párommal már gondolkoztunk rajta, bár nem vagyunk összeházasodva (nekünk ez annyira nem fontos). Azonban én még fősuliba járok, illetve a házunk is csak jövőre kezd el épülni. Ezért, ha lehet így mondani, meg van határozva az időnk, hogy meddig nem próbálkozunk. Ugyan védekezünk, de ha mégis "becsusszanna", örömmel fogadnánk, mert mondjuk úgy, hogy lenne hova megszülni. :)

26L

2011. nov. 25. 12:54
 5/16 anonim ***** válasza:

- férj

- lelki érettség

- saját lakás, ház vagy lakásrész

- autó

- a mai magyarországi viszonyokhoz képest, biztos munka és normális fizetés

az első ponton kívül nálunk még minden hiányzik és nem tudom, hogy valaha fog e a többi pont teljesülni...... 27/nő

2011. nov. 25. 13:03
 6/16 anonim ***** válasza:

Biztos anyagi háttér (munkahely, valamennyi félretett pénz, lehetőleg saját ház - ha hitelre is, anélkül saját háza nem is lehet már egy átlag magyarnak :/)

Biztos családi háttér(gyerekvállalásról van szó - ami miatt nagyon szimpi a kérdés, végre nem egy: ''felcsináltak, most mi legyen?'' :) )

Pár kettesben eltöltött év a párommal (ez még a biztos családi háttérhez tartozik.)

Egészséges mindkét fél (én a biztonság kedvéért átnézetném magam, hogy minden oké-e és hogy a párom génjei kompatibilisek-e az enyémekkel)

Na és nem utolsó sorban, átgondolnám, hogy érdemes-e erre a világra szülni, mert tény, hogy voltak rosszabb időszakok, de mostmár megvan a lehetőségünk, hogy dönthessünk afelől hogy legyen-e gyerekünk, vagy nem.

Pont ezért, mi nem szeretnénk sem most, sem a későbbiekben babát, persze nem tudhatjuk, mi lesz öt, tíz év múlva. :)

19L (és 22F)

2011. nov. 25. 13:07
 7/16 A kérdező kommentje:
Ezek alapjan mi mar vallalhatnank, de lehetseges, hogy csak en vagyok ilyen pesszimista, hogy meg tobb biztonsag kell a gyereknek.
2011. nov. 25. 13:07
 8/16 anonim ***** válasza:

ez nem feltétlen pesszimizmus, kedves kérdező... mondanám, hogy ti csináljátok jól, de persze én nem tudhatom, hogy mitől is tartasz tulajdonképpen :)

19L

2011. nov. 25. 13:16
 9/16 A kérdező kommentje:
Koszonom. Nem tudom, igazabol anno a gyermekkoromban sok instabil elethelyzetet eltem at, es mar akkor megfogadtam, hogy az en gyerekemnek ezt majd nem kell. Kulfoldon elunk a parommal, en meg egyetemista vagyok, de lassan vegzek(gyogyszeresz), nem 18evesen kezdtem tehat mar idoszeru lenne a baba. Viszont szeretnek phd-zni, mivel a kutatas erdekel. Mellette dolgoznek, viszont ha jon a baba,nem tudok dolgozni. Sajat lakasunk nincs,alberlet van, de reszemrol egy lakast,reszerol 2 hatalmas hazat fogunk orokolni. Neki van munkahelye,nekem meg nincs. Igazabol attol felek, hogy nehogy csodot mondjak, pedig en is vagyom ra...
2011. nov. 25. 13:19
 10/16 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy csődöt mondasz?

Megkérdezhetem, hány évesek vagytok?

2011. nov. 25. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!