Szerintetek milyen a megfelelo hatter a gyermekvallalashoz?
-Legyen férjem.
-Legyen egy 3 szobás lakásunk (pl 1 + 2 félszoba), akár hitelre is (forint hitel)
-Legyen biztos munkahelyünk és határozatlan szerződésünk.
-Legyen legalább 1 autónk, hogy ne kelljen BKV-zni a babakocsival.
- A kötelező havi kiadásokat fedezze az egyikünk fizetése.
-Egészségesek legyünk mindketten (nem náthára gondolok.)
23/N
Mi 2 hete házasodtunk, tervezzük azóta a babát.
Lakás, munka megvan. Én itthon is tudok dolgozni, a kicsi mellett.
Számomunkra a legfontosabb:
Házasság-szerelem-szeretet
Lakás
Fix munkahely, fix bevétellel
21/L,F
A legelső hozzászólóval teljes mértékben egyetértek. Ezek mind-mind átlagos szükségletek a gyermekvállaláshoz.
Mi párommal már gondolkoztunk rajta, bár nem vagyunk összeházasodva (nekünk ez annyira nem fontos). Azonban én még fősuliba járok, illetve a házunk is csak jövőre kezd el épülni. Ezért, ha lehet így mondani, meg van határozva az időnk, hogy meddig nem próbálkozunk. Ugyan védekezünk, de ha mégis "becsusszanna", örömmel fogadnánk, mert mondjuk úgy, hogy lenne hova megszülni. :)
26L
- férj
- lelki érettség
- saját lakás, ház vagy lakásrész
- autó
- a mai magyarországi viszonyokhoz képest, biztos munka és normális fizetés
az első ponton kívül nálunk még minden hiányzik és nem tudom, hogy valaha fog e a többi pont teljesülni...... 27/nő
Biztos anyagi háttér (munkahely, valamennyi félretett pénz, lehetőleg saját ház - ha hitelre is, anélkül saját háza nem is lehet már egy átlag magyarnak :/)
Biztos családi háttér(gyerekvállalásról van szó - ami miatt nagyon szimpi a kérdés, végre nem egy: ''felcsináltak, most mi legyen?'' :) )
Pár kettesben eltöltött év a párommal (ez még a biztos családi háttérhez tartozik.)
Egészséges mindkét fél (én a biztonság kedvéért átnézetném magam, hogy minden oké-e és hogy a párom génjei kompatibilisek-e az enyémekkel)
Na és nem utolsó sorban, átgondolnám, hogy érdemes-e erre a világra szülni, mert tény, hogy voltak rosszabb időszakok, de mostmár megvan a lehetőségünk, hogy dönthessünk afelől hogy legyen-e gyerekünk, vagy nem.
Pont ezért, mi nem szeretnénk sem most, sem a későbbiekben babát, persze nem tudhatjuk, mi lesz öt, tíz év múlva. :)
19L (és 22F)
ez nem feltétlen pesszimizmus, kedves kérdező... mondanám, hogy ti csináljátok jól, de persze én nem tudhatom, hogy mitől is tartasz tulajdonképpen :)
19L
Hogy érted, hogy csődöt mondasz?
Megkérdezhetem, hány évesek vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!