Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nehéz megtalálni a megfelelo...

Nehéz megtalálni a megfelelo házastársat? Mennyi ido után lehet "megunni" a ferjed/feleséged?

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 15:18
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
72%

Ha nehéz lenne nem lenne ennyi boldog házasság. Ez a megunás pedig azóta jött divatba, amióta a házasságnak nincs értéke és mindenki hozzámegy ahhoz, akit éppen szeret, nem ahhoz, akit igazán szeret. Eddig még nem is izgatna a dolog, de nem egy esetben már gyerek is van, aki pedig csonka családban fog felnőni, ami egyértelműen egy örökös hátránya lesz neki az élet minden terén, később a kapcsolatteremtésben is.

Szóval társat találni nem nehéz, csak tudni kell ki az igazi és azt nem lehet megunni. Nálunk soha nem volt válás a családban, és mindenki boldog, fiatal házasként is, és 50 éves házasságban is.

2010. nov. 20. 15:21
 2/29 anonim ***** válasza:
50%
Hol az a sok boldog házasság??? Én nem látom sehol.
2010. nov. 20. 15:23
 3/29 anonim ***** válasza:
78%
Egy házasságban folyton "dolgozni" kell azon, hogy ne legyen unalmas. Ez mindkét fél dolga és érdeke is. Talán minden embernek megvan a párja a világban, az, hogy mennyire nehéz megtalálni, függ a saját személyiségedtől is(mennyire vagy kedves, rugalmas, odaadó egy kezdődő kapcsolatban).
2010. nov. 20. 15:24
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz, nagyon is! És sokan ott tévednek h a másiktól várják a csodát, miközben ők maguk se tudják h merre tart az életük. Két bizonytalan ember meg h lehetne boldog? SZerintem az igazit sose unod meg, de kemény meló megtalálni és megtartani is!
2010. nov. 20. 15:26
 5/29 anonim ***** válasza:
56%
Hát nézz szét :) Én nap mint nap találkozom rengeteggel. Elég szétnéznem a családomban, az ismerőseim között, vagy elég kimennem az utcára. Emberek között dolgozom és rengeteg boldog házas embert ismerek.
2010. nov. 20. 15:28
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet az elsővel. Szerintem pont azért bomlanak fel manapság könnyen a házasságok, mert ma mindenki azt várja, hogy a párkapcsolat folyamatos euforikus boldogságot nyújtson számára, és azonnal menekülőre fogja, amint földet ért a két lába. Régen meg az emberek megelégedtek azzal, hogy volt egy társuk, aki mellettük volt jóban, rosszban, elfogadták, hogy az élet kettesben sem mindig vidám.
2010. nov. 20. 15:29
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
15:29-es tökéletesen igazad van!!! Itt vagyok élő példának sajnos..
2010. nov. 20. 15:32
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Valakinek nehéz, sokáig keresgél, aztán még az is lehet, hogy rosszul választ. Van, aki szerencsésebb, és gyorsabban rálel az igazira - ez bizony mindenkinék más és más, sót, van, amikor ugyanaz az ember egyszer jól, másszor rosszul választ -és még lehetne variálni.

A "megunásra" is hasonlóan sokféle időhossz létezik. Aki a másikban mindig felfedez valami vonzót, újat, érdekeset, szeretni valót, az a kapcsolat biztosan soká -jó esetben sose- laposodik el. De ha még a rózsaszín ködben ugrunk a házasságba és eközben rosszul ítéltük meg a másik tulajdonságait, akkor gyorsan jön a kiábrándulás.

Szóval általános recept itt sincs. De érdemes jól megismerni a párunkat és észre venni a hibáit is, ezeket képesek vagyunk elfogadni, vonzónak találni a másikat, nos, akkor érdemes elköteleződni vele, mert messze a megunás.

2010. nov. 20. 15:33
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Én boldog házasságban élek lassan 10 éve.Ugyanannyira vagyunk szerelmesek mint az első hetekben.

Megunni? Miért kéne? Hova van leírva,hogy egy idő után meg kell unni a másikat?? Nem kell megunni,és ha két ember figyel egymásra nem is unják meg egymást..

Nem kell a nap minden percében csöpögni a giccses szerelmi szavaktól,hiszen apróbb jelek,viselkedések is folyamatosan boldoggá tudja tenni mindkét felet..

Én is sok olyan házaspárt látok ,ismerek akik boldog házasságban élnek..A titok nyitja az őszinteség, egymás vágyainak megértése,tolerancia és bizalom..

Amíg arról ír vagy beszél valaki,hogy párkapcsolatban él,de mással fekszik le,vagy "szeretem a férjem,de őrülten kívánom a szomszéd Józsit" Addig nincs szó boldog házasságról..

2010. nov. 20. 15:35
 10/29 anonim ***** válasza:

Kedves 15:28-as!

Bárcsak úgy lenne, ahogy írod. De sajnos sok mindent egy kívülálló nem vesz észre, amit csak azok az emberek tudnak, akik abban a kapcsolatban élnek, amit Te éppen boldognak látsz. Én is házasságban éltem 9 évig, mindenki csodálkozott, amikor elváltunk és azt kérdezték, hogy hogyan lehetséges ez, ők azt hitték, minden rendben köztünk..a "csontvázról a szekrényben" csak mi tudtunk..

2010. nov. 20. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!