Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nehéz megtalálni a megfelelo...

Nehéz megtalálni a megfelelo házastársat? Mennyi ido után lehet "megunni" a ferjed/feleséged?

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 15:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
Aránylag hamar megunod a párodat szerintem...ezért nem tartom jó ötletnek az együttélést/házasságot.
2010. nov. 20. 16:27
 22/29 anonim ***** válasza:
Nem szabad elfelejteni, hogy a házasság intézményét eredetileg társadalmi-gazdasági-politikai érdekekből hozták létre, köze nem volt az érzelmekhez, azért tudott egy életen keresztül fennmaradni. Az életre szóló házasság eszméje abban a pillanatban lett abszurd, amikor a házasságot összekötötték a szerelemmel. Az érzelmek alakulása kiszámíthatatlan. Tarthat a vonzalom két ember között egy életen keresztül, de elmúlhat félév múlva is.
2010. nov. 20. 16:32
 23/29 anonim ***** válasza:

"Az unja meg a másikat, aki soha nem szerette igazán."

Ezzel annyira egyetértek!!!!!!

2010. nov. 20. 16:39
 24/29 anonim ***** válasza:

"Ennek már 12 éve,és ma is ha jön haza a munkából vagy ha felhív,hogy készüljek mert megyünk vacsorázni,úgy érzem magam mint egy tini akit most hívnak először randira..Nincs olyan nap,hogy ne ölelne át,vagy ne puszilgatna,udvarolna.."

Ebben pedig benne van a lényeg.

2010. nov. 20. 16:41
 25/29 anonim ***** válasza:

A vaníliafagyit is le szokták időnként önteni egy nagy adag sziruppal, epret eszegetnek mellé, magyarul feldobják, és nem lesz unalmas. Aki beleun, annak nincs energiája arra, hogy egy szem epret csempésszen a fagyiba, hiába lenne úgy jobb. Inkább be a fagyasztóba- és jöjjön egy igazi eperfagyi. De idővel az nem lesz unalmas?

Ha egy kapcsolatban eljutsz a saját határaidig, ahol már nincs "energiád" arra, hogy feldobd, akkor ugyanúgy egy másik kapcsolatban is eljutsz egyszer a határig. Lehetne mondani, hogy "dehát az a vanília már nem olyan édes, mint az elején, esetleg az étvágyamhoz túl kevés". De a másik édes ízhez is hozzászoksz egyszer. Nem arra lettünk kitalálva, hogy habzsoljunk, hanem arra, hogy egyvalakit élvezzünk. És ha már választottál, energiát kell fektetni mindkét félnek abba, hogy izgalmas maradjon, és ne egy kiszámítható mókuskerékké váljon az egész, ahonnan menekülni kell.

2010. nov. 20. 16:44
 26/29 anonim ***** válasza:

"Nem arra lettünk kitalálva, hogy habzsoljunk, hanem arra, hogy egyvalakit élvezzünk."

Azért ezt nem lehet ilyen kategorikusan kijelenteni. Honnan tudod, ki mire lett kitalálva? Ahányan vagyunk, annyiféle sorsunk van. Van, akinek egy életre szóló kapcsolat a sorsa, másnak több emberrel van dolga életében. Nem lehet egyetlen kaptafára ráhúzni mindenki életét, mert egyszerűen nem működik. Egy kapcsolatban meg mindig a jelenre kell koncentrálni, a jelenben megtenni mindent, amit tudunk a másikért és a közös jövőért, aztán majd kiderül, hogy mit hoz az élet. Ember tervez, Isten végez.

2010. nov. 20. 16:55
 27/29 anonim ***** válasza:
Szerintem 15:29 irta le nagyon jol. Az elso valaszolo elso mondatat eloszor ugy olvastam, hogy "ha nem lenne nehez, lenne sok boldog hazassag". Mert igy lenne ertelme a mondatnak...persze vannak jo hazassagok, az enyem is az, de rengeteg munka van benne foleg, hogy a ferjem tobb idot tolt tavol, mint velunk a munka miatt es sokszor csak havonta 1-szer talalkozunk, de olyan is volt, hogy csak evente 1-szer. Megis jo a hazassagunk, de tenyleg sokat bele kell fektetni erte...szerintem az emberek egy resze nem tud es nem is akar belefektetni ennyit meg sok ember mondta, hogy o nem tudna ugy egyedul nevelni a gyerekeit, mint en teszem, mig a ferjem nincs itt. Szoval onallosag nem sok van bennuk, akkor meg lottek a hazassagnak, amint jon egy nagyobb nehezseg. Konnyebb kilepni, mint keresztul menni a nehez idoszakon.
2010. nov. 20. 16:58
 28/29 anonim ***** válasza:
Evolúciós pszichológiai szempontból írtam, hogy "egyvalakit élvezzünk". A nő egy férfit keres, aki domináns, akinek gyereket szül, és aki biztonságot ad neki, és a gyereküknek is -evolúciós szempontból. Az élet persze sokszor nem igazolja, de nálam okosabb emberek ilyen megállapításra jutottak. De, egy férfi nem arra törekszik, hogy egy nőnek nyújtson biztonságot, hanem hogy a génjeit minél sikeresebben továbbörökítse, minél több helyen. Innen a disszonancia-ismétlem, evolúciós szempontból. Tükrözi az én véleményemet is, hiszen nő vagyok, és én is egyetlen férfit szeretek, a férjem, és nálunk is előfordult már, hogy unalmas a vanília.
2010. nov. 20. 17:03
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

"a férjem, és nálunk is előfordult már, hogy unalmas a vanília" -őszinte megjegyzés. Ilyesmi minden hosszabban tartó kapcsolatban időről-időre előfordul, én nem hiszem el, hogy valakiért mindig ugyanolyan hőfokon lehet évekig(!) lángolni.

Csak aztán személyiségfüggő, hogy ki hogyan oldja meg a helyzetet: újra felfedezi a párját (ehhez ő is kell ám! egyikük akarata édeskevés hozzá), titokban félrelép, nyíltan mást keres, csendesen beletörődik az unalomba ("ez az élet rendje") stb., stb.

2010. nov. 20. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!