Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a párom? Ha már...

Miért ilyen a párom? Ha már ebben sem őszinte velem, akkor mi lesz a továbbiakban?

Figyelt kérdés

A párom nagyon ügyesen gitározik és szereti is. Szinte a gitárja a tesója. Engem is régóta foglalkoztat a gitározás gondolata. Még kapcsolatunk elején beszéltem neki erről. Mondta, hogy vegyek egy gitárt, ő majd megtanít engem. Boldogan elmentem a boltba, vettem egy akusztikus gitárt. Első 2 napban egyedül tanulmányoztam a dolgokat, utána kb. egy hétig tanított, de teljesen olyan volt, mintha kényszerből tenné. Megbeszéltük,hogy keres nekem olyan számokat, amiket könnyű megtanulni. És pont, ennyiben maradtunk már kb. 4 hónapja. Mikor felhozom neki a gitároktatós témát vagy eltereli a beszélgetést vagy annyival leráz, hogy ő már nem szeret gitározni, beleunt. Ezt el is fogadtam, ha nem szereti, hát nem szereti. Nem erőltetem, de tegnap este elszólta magát a Drága.

" Áh, olyan jó dalokat tudunk összedobni a haverokkal."

Kérdeztem,hogy mégis miféle dalokról van szó. Nagy nehezen kinyögte, hogy kb. minden nap gitározik a haverjaival.

Ezen én nagyon besértődtem és hazajöttem még az este tőle. Mi az hogy nekem azt mondja már nem szeret gitározni a haverokkal meg folyton nyúzza a gitárt? Ez nagyon nem volt szerintem tisztességes. Miért tette ezt?

2011. nov. 25. 08:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ezt miért nem a párodtól kérdezed meg?

Ha nem beszéled meg vele az ilyen kényes és kellemetlen dolgokat akkor tönkremegy a kapcsolatotok.

Nem tudhatjuk, hogy mi jár a fejében.

2011. nov. 25. 08:25
 2/14 A kérdező kommentje:

Az előbb felhívott.

Kérdeztem, hogy mégis mi volt ez a szeret/nem szeret gitározni dolog.

Erre lazán lekezelt annyival, hogy velem nem szeret a haverokkal meg igen, mert én nem tudok gitározni. Ismét kiakadtam, hogyan is tudnék gitározni, mikor neki kellett volna tanítani? Hisz azt mondta majd fog , de mégsem.

Mondtam neki, hogy akkor elmegyek az egyetlen normális haverjához, akivel eléggé jóban vagyok, gitárórákat venni. (Én itt most tényleg a gitározásra gondoltam, nem a megcsalásra.) Erre elhordott a telefonban minden hülye pi_csának, hogy ennyiért megcsalnám.Felháborító, ennyire nem bízik se bennem sem a haverjában...

2011. nov. 25. 08:31
 3/14 anonim ***** válasza:

Keress egy olyan gitároktatót, akit se te, se ő nem ismer és hivatalosan oktat. Bár nem tudom, milyen áron dolgozik egy ilyen oktató de biztos nem. Mindezt csináld úgy, hogy a párod ne tudjon róla. Ne is hozd fel neki a gitározós témát, mintha túlléptél volna a témán. Aztán majd ha úgy érzed, hogy most már itt az ideje leleplezni magad, akkor megmutathatod párodnak, mit is tudsz valójában. :)

Egyébként a pasik néha marhára meg tudnak ijedni attól, hogy a párjuk valamit jobban csinálhat, mint ők. lehet, hogy érezte benned a tehetséget és félt, hogy jobban fogsz gitározni nála. De ez csak egy tipp. Ha elmész egy tanárhoz, ő tuti meg fogja mondani, ha így van. De persze azt is, ha abszolút semmi érzéked nincs hozzá. Néha ezért jó egy kívülálló - lényegében idegen - ember. :)

2011. nov. 25. 08:51
 4/14 A kérdező kommentje:

Nézegettem a környéken oktatót, de eléggé magas az órabér mindegyiknél. A haverja ingyen tanítana. Lényegében rajta keresztül ismertem meg a páromat.

Ő szinte nagyon profin gitározik(párom), esélytelen hogy én nála jobban megtanulnék. Vagy majd csak idővel. Neki ez a 8. éve amit gitározással tölt, nekem mondhatni még egy hónap sincs a hátam mögött. :)

De amúgy nagyon tetszik az ötleted második! :) Keresgélek, hátha találok valami olcsó oktatót.

2011. nov. 25. 08:59
 5/14 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet, hogy megunta a tanítást. Sok férfi türelmetlen, és ha látja, hogy az ami neki gyorsan ment, az a másiknak lassan, akkor az idegesíti. Szerintem innen fújhat a szél. Hogy rájött, hogy nincs kedve tanítani téged, mert valljuk be, azért aki nem szokott hozzá, annak a tanítás eléggé idő és energiaigényesnek tűnhet, mert valójában az is. Szerintem ne vedd ezt a személyed elleni sértésnek, és ne haragudj rá. Én onnan közelíteném meg a dolgot, hogy elmondanám neki, hogy tisztában vagy vele, hogy nem egyszerű egy másik embert egy totál új dologra megtanítani, és ha ő ezt macerásnak találja, akkor mondja el neked nyugodtan. És te csak azért lettél mérges, mert nagyon szeretnél megtanulni gitározni.

23N

2011. nov. 25. 09:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki alkalmas arra hogy egy másik embert tanitson,valószinű ő erre akkor jött rá mikor téged elkezdett oktatni.

Nem tudta hogy kezelni a dolgot ezért hazudott egyet,ami nem jó de ebből a helyzetből jól nem jöhetett volna ki.Ha azt mondja nem szeretnélek tanitani az is rosszul esett volna.

Ne a haverjához menj hanem egy tanárhoz!

2011. nov. 25. 09:27
 7/14 A kérdező kommentje:
Kb. egy éven keresztül helyettesítette apukáját a gitárklubban. És oda olyan emberek jártak akik kb. anno az én mostani szintemen voltak. Szóval ez a tanítás dolog neki amúgy megy, mert őket is meg tudta, csak engem nem:)
2011. nov. 25. 09:30
 8/14 anonim ***** válasza:

Más idegen embereket tanítani és más a párodat. Valószínű ő nem szeretne téged tanítani, mert az kapcsolatromboló is lehet számára vmi miatt. (Pl. sok szülő-gyerek kapcsolatban is akkor kezdődnek a problémák, ha kényszerből leül a gyerekkel tanulni, pedig nincs kedve hozzá, és csak feszültség lesz a vége) Szerintem máshogy szeretné eltölteni veled a közös szabadidőt, ezért ne haragudj meg rá.

Az viszont nem korrekt részéről, hogy ő ajánlotta fel magától még a gitárvásárlás előtt a tanítást, aztán csak sumákolt. Szóval én az őszinteség hiányán akadnék ki, azon, hogy nem méltat arra, hogy nyíltan kommunikáljon veled, és itt teljesen mindegy, milyen témáról van szó, jelen esetben a gitárról. Konkrétan hazudott (hogy beleunt, már nem szereti), ennek az okát kéne megkeresni, miért tette. Talán félt a hisztitől, sértettségtől. Volt rá oka? Ezt tisztázzátok, mert tényleg megbújik vmi a háttérben, főleg ha első reakcióként elhordott hülye pi*ának a havertól tanulsz ötletedre. Azért ez sem normális.

2011. nov. 25. 10:02
 9/14 anonim ***** válasza:

Én is játszom hangszeren, de nem biztos hogy lenne kedvem a páromat tanítani, és ezt most nagyon komolyan mondom.Ez nem így működik hogy most akkor tanítalak, mikor még kottát sem tudsz olvasni. Attól hogy tudok játszani ( nagyon jól) nem jelenti azt hogy oktatni is akarok. Ami neked érdekes megtudnod hogy van dúr meg moll az nekem baromi uncsi. Érted már? Szóval ha eljutnál egy szintre hogy legalább az alapokat normálisan tudod, és tudnátok együtt játszani akkor biztos tetszene neki a dolog. Mondjuk megértem hogy abból az időből amit együtt vagytok nem azzal akarja tölteni az időt hogy drágám ez a g hang , ez a violinkulcs. Szerezz oktatót ( rendes tanárt!!!, nem havert) és biztos egy idő után még segít is gyakorolni az órákra. És várd meg azt hogy felajánlja hogy tanít tovább, de ne te erőszakold ki mint az előbb. Mert az nem vezet semmire. Szóval az alapokhoz rendes tanár kell. Utána hidd el segíteni fog, vagy bevesz a bandába és büszke lesz rád.

És azért tette ezt veled mert te ráerőszakoltad hogy tanítson ( ha nem is úgy hogy fegyvert szorítottál a fejéhez hanem gondolom azzal hogy drágám ugye tanítasz, hidd el jól fog menni, de ígérd meg stb...) Te sem örülnél hogy ha ő rögtön futna egy más lányhoz ha te nemet mondanál valamire.

Tudom hogy rosszul esett neked de valahol őt is megértem. Az meg hogy sokba kerül a tanár, arra meg azt tudom mondani hogy a színvonalért fizetni kell, ha komolyan megakarsz tanulni gitározni és nem csak hallás után elpötyögni a boci bocit. Zeneiskolákban gondolkodj az olcsóbb mint külön tanárhoz járni aki hirdeti magát. Ha diák vagy még kedvezményt is kapsz.

2011. nov. 25. 10:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
most olvasom hogy az apukáját helyettesítette. Hát kérdezd meg az após jelöltet, lehet hogy ő szívesebben foglalkozna veled. Meg jobb tényleg nem belemenni ilyen dologba hogy pár tanít, mert nem tudna elfogulatlanul válaszolni arra a kérdésre hogy: drágám mennyit fejlődtem az elmúlt 2 hónapban? Ha azt mondja semmit akkor megsértődsz, ha azt mondj rengeteget de te érzed hogy nem akkor is megsértődsz. Egy elfogulatlan ember kell ide.
2011. nov. 25. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!