Hogyan tudassam párom rokonával, hogy unom, hogy dajkának használ?
Párom nagybátyja és az ő felesége is eléggé fiatalok. A férfi 36 a lány 28. Van két gyerekük.
Számtalanszor előfordult az, hogy meghívtak minket vendégségbe, aminek a vége az lett, hogy a leányzó lepasszolta nekem a két gyereket, hogy "játssz velük", "rakd tisztába", "etesd meg". Konkrétan abba a pár órába, amíg ott vagyunk mást se csinálok csak a gyerekek után rohangálok, nehogy valamelyiknek baja legyen. Anyuka leül a gép elé és WoW-ozik...
Azt hittem, eldobom az agyam, amikor láttam, hogy a két gyerek (1 és 3 évesek) mellett az az esti program, hogy anyuci-apuci játszik és a két gyerek visít, mert le se sz*rják őket.
Múltkor is letámadtak a gyerekek, hogy játsszunk, és még én lettem leb*szva, hogy figyeljek már oda, mert annak a játéknak nem hajlítható a karja.
Természetesen szívesen foglalkozok velük, de kicsit unom, hogy odaérek, kiosztja a feladatokat, és utána pattog, ha valamit nem jól csinálok...
Volt egy olyan eset is, hogy párom szülei "kerti-partit" rendeztek, meghívták a rokonokat és a nő ott is kiakadt hogy "jajj én úgy gondoltam, hogy lepasszolom a gyerekeket és pihenek". A nagyobbik gyerek kezelhetetlen, ha valamit nem kap meg, akkor rúg, karmol, harap, visít.
Nekem ehhez nincs idegem...
Mit csináljak, hogy ne legyek bunkó? Párom már szólt a nagybátyjának, az annyit mondott, hogy ne foglalkozzak vele, de hát anyuci simán kisétál a szobából a két gyerek meg azt csinál amit akar...
ha megint meghívnak elmentek és ha leakarja passzolni a gyerekeket akkor mondod, hogy bocs de nem ezért jöttél így mentek is
vagy el se kell menni,és még előtte mondod, hogy nem mentek mert akkor úgy is az lesz, hogy te vigyázol a gyerekekre még ő játszik
Neked így nincs kedved hozzájuk menni
Nyugodtan legyél bunkó, veled is az ez az "anyuka". Mondd meg neki, hogy nem neked szülte a gyerekeket, hanem magának, legyen kedves ő foglalkozni velük, vagy pedig fizessen neked, ha baby sitternek használ.
És ez még nem is bunkóság...
Hát, előszöris ha vendégségbe hív valakit, tisztelje már meg a vendégeket a jelenlétével, és ne a gép előtt üljön olyankor. Ezt szerintem bármelyik ilyen alkalommal elmondhatod neki, hiszen ez nem sértés, hanem érthető elvárás.
A másik pedig szintén ehhez kapcsolódik. Ha legközelebb mentek, és rányomja a gyerekeket, udvariasan, de egyensen megmondhatod neki, hogy kedveled a gyerekeit, de te most azért jöttél, hogy ti, felnőttek beszélgessetek (a látogatásotok oka ide tetszőlegesen behelyettesíthető) egy jót, és nem azért, hogy ők beszélgessenek, te pedig a gyerekeket tutujgasd. A másik, h ha legközelebb legorombít valamiért (pl a játék épsége stb), említsd meg, h neked nem kötelező a gyerekekkel foglalkozni, ő kért meg rá. Ha nem tetszik, ő is figyelhetne.
Minek mész ezekre a bulikra? Mert megsértődnek, ha nem mész? Ki nem sz@rja le? Te is megsértődhetnél, mert dadának használnak.
Régen én is minden hülye családi összejövetelen ott voltam, de ma már tanultam az esetből. Ha nem érzed jól magad, akkor ne menj. Párod menjen, aztán mindenki boldog. Ha meg mégis mész, akkor mondd meg, hogy vendégségbe jöttél, és nem bébiszitterkedni. Ne hagyd magad, mert a fejedre fognak nőni ezek a kedves rokonok.
24/n
Ne legyél bunkó vele.
Csak olyan, amilyen ő veled szemben.
Köszönöm a tanácsokat!
Egyszer volt, hogy úgy gondoltam, lesz*rom mit csinálnak, hát a nagyobb 2 perc múlva a vizes ruhával teli szárító alól visongott, mert magára borította...
Anyuka egyébként elég durván bekavart nekem anno, olyan hazugságot terjesztett rólam, hogy a mai napig szégyellem magam, holott nincs miért.
Amikor vizsgára készültem és hónapokig nem mentem (persze a kavarás miatt sem), akkor meg hozzámvágta, hogy szombatonként csak ráérek. Mondtam, hogy persze, csak nekem is van családom...
Jó ideig nem megyünk - legalábbis én biztos, hogy nem -, de legközelebb alkalmazom a tanácsokat!:) Kiváncsi vagyok a reakciójára:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!