El szeretnék költözni itthonról. Van egy külön lakásunk, ahol 6 évig senki nem lakott, azután odaköltözött egy ember (eleinte úgy volt, hogy 3 hónapra) 6 hónapja lakik ott, de csak néha van a lakásban, szóval nem létszükséges neki ott laknia. 40E ftot fizet nekünk, hogy ott lakjon. Oda szeretnék költözni, de apukám azt mondta hogy csak akkor ha fizetek neki ugyanennyit. Azért kérdezem, hogy normális-e mert igazából amíg itthon lakom nem kér semmi pénzt, de ha elköltöznék egyből kérne, mikor 6 évig üresen állt a lakás. Még ha azt mondja fizessek akkor 20E ftot megértem, de ugyanannyit kér a saját fiától, mint egy idegen embertől.
Pont ma láttam egy kiadó lakást 60 000 rezsivel együtt.Kertes ház pontosan.Ha érdekel elküldöm.Amúgy tényleg fura. Én is el akarok költözni nekem is keresztbe tesznek,gondoltam kiírok egy kérdést,de inkább csak olvasgatok:) Én meg harcolok a másik tulajdonossal,hogy reális áron áruljuk az ingatlant,mert így nem veszik meg...Durva.
2011. nov. 22. 23:35
12/20 A kérdező kommentje:
Engem azért zavar ez a módszer mert azt a pénzt venné el tőlem fölöslegesen-mert nincs rászorulva- amit mondjuk félre is tudnék tenni.
2011. nov. 22. 23:37
13/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Bár itt az a lényeg hogy én ebbe a lakásba szeretnék költözni, mégiscsak a miénk, ott nőttem fel, szóval nem minden áron költöznék el.( Meg akkor már inkább ide 40ért mint kertesbe 60ért mégis ottvan az a 20e ft különbség kert ide vagy oda) Csak az összes ismerősöm furcsállja, hogy a saját apám pénzt kérne tőlem, ráadásul ugyanannyit mint egy idegentől, érted...
2011. nov. 22. 23:42
14/20 anonim válasza:
Nos, ha most a szüleidnél laksz, akkor valószínű, hogy ez is pénzbe kerül nekik, ergo ha elköltöznél, több maradna nekik, így nem kéne annyit kérnie a lakásért, hogy a pénzénél maradjon.
Persze, ha nekem több lakásom lenne, és gyerekem, én nem kérnék semmit azért, hogy ott lakjon, szüleim se kérnének hasonló esetben tőlem. Dehát, ahány ház annyi szokás.
2011. nov. 23. 00:31
15/20 anonim válasza:
A rezsit és a saját szükségleteidet tudnád állni?
2011. nov. 23. 06:09
16/20 anonim válasza:
Ó, menjen már a büdös francba Édesapád - már bocsánat a kifejezésért. Ez nem életre nevelés, hanem bunkóság. Fenekemet verném a földhöz, ha a jövőben megtehetném, hogy elindítom az életbe a gyerekemet egy lakással. Nem értem az ilyen szülőket... Mi lenne, ha azt mondanád, hogy rendben fizetek, de akkor azok törlesztőrészletek lennének. Ergo írassa át a nevedre a lakást (természetesen az ő haszonélvezeti joga nélkül, ez fontos!!), Te pedig fizetgeted a "részleteket". Persze mindenről gondosan papírt írva, akár ügyvéd/közjegyző előtt hitelesítve. Retorzióként beleírva mondjuk azt, hogy ha 3 hónapig nem tudsz fizetni, akkor el kell adnod a lakást, a fennmaradó részt visszafizetni desapádnak, a maradékkal meg azt csinálsz amit akarsz. Ehhez mit szólna Édesapád? Jó, persze ezen még sokat kell finomítani, csak nagyon nagy vonalakban írtam le az ötletemet. Neked tetszik?
2011. nov. 23. 12:43
17/20 anonim válasza:
Hát az apád elég bunkón viselkedik! Más szülő annak örülne hogyha a gyereke könnyen boldogulna az életben! Nekem ha lenne gyerekem biztos, hogy nem kérnék tőle bérleti díjat, azért, mert ott lakik! Ez már a pofátlanság teteje! Apukád szégyellhetné magát, mert pénzt kér a saját gyerekétől a házukért! Én biztos inkább egy másik albérletbe költöznék, hogy ha mindenáron követelné a pénzt!
A kérdésedre a válasz:NEM normális dolog, amit az apád csinál!
Sok ember pedig itt nagyon hülyeségeket ír! Ne hogy már azt mondjátok hogy normális dolog amit az apa csinál!
2011. nov. 23. 13:01
18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti, köszi a válaszod! Az a "baj" ,hogy a lakáson már nincs törlesztő így ez sajna nem lenne jó megoldás.
2011. nov. 23. 14:59
19/20 anonim válasza:
Mondd meg édesapádnak, hogy rendben, de ha úgy hozza az élet, hogy rád fog szorulni, majd te is bérleti díjat fogsz kérni tőle, ha mondjuk ápolni kell, és nálad lakik.
2011. nov. 23. 15:48
20/20 anonim válasza:
Kérdező, én nem is úgy értettem, hogy egy esetleges hitelt Te fizetsz helyettük. Hanem kvázi Te megveszed tőlük a lakást részletre. Érted? Tehát fizetsz nekik 40e Ft-ot, ami a Te részleted a lakásért. Cserébe ahogy írtam átkerül a nevedre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!