Mi a jó megoldás a mai bizonytalan világban?
Férjem külföldön dolgozik,hétvégente jár haza,én a szüleimmel élek,nem sokára megszületik a babánk.
1.maradunk anyuméknál,biztos ház,segítség,könnyebb boldogulás,de félek,hogy rámegy a kapcsolat,hogy ritkán vagyunk együtt,a pénz miatt muszáj kint dolgoznia,itthon alig van meló,az is éhbérért
2. elköltözünk a határ mellé,de akkor hitelt kell felvenni,tartozásba verjük magunkat 10-20 évre, és ha esetleg kirúgják a férjem, hogy élünk meg,míg kap új melót?ha kap egyáltalán,mert manapság semmi nem biztos,csak az,hogy a hiteleket ugyanúgy kell fizetni...
mi sajnos ördögi körnek látjuk, hátha valaki kívülről másként látja...
De ha ennyire kétségbe vagy esve, minek a baba? Nem azért mondom, hogy elvetesd, vagy ilyesmi, csak furcsa, hogy így bele a semmibe...
Mikor albérletben laktatok te nem dolgoztál? otthoni munka ilyenek? Semmi kereseted?
Nagyon sokan vannak több gyerekkel is albérletben, mert vagy nincsenek is szüleik vagy még rosszabb körülmények között. Ez csak nálunk elterjedt felfogás, hogy saját lakás vagy ház KELL. Sokszor csak megnehezíti az ember dolgát, pont azért, mert a mai világban semmi sem biztos.
Mi is bérelt lakásban vagyunk 2 picivel, és igazából sokkal jobban jártunk ezzel a megoldással, mint ha pl. CHF hitelünk volna egy úgymond saját lakásra. Szeretnénk majd más országba költözni, így sokkal egyszerűbb lesz. Ebből a szempontból egyáltalán nem érzem kidobott pénznek a lakbért.
Én hitelt biztos nem vennék fel, eddig 1 autóhitelem van, soha többet.
A megoldás szerintem is a határ közelébe költözni albérletbe, így az albérletre mint befektetésre tekintsetek, ami megtérül, nem kidobott pénz, mert mellette is tudtok félretenni, és később te is tudsz menni a férjed után a picivel, nincs ház amitől majd soha nem tudtok jól megszabadulni.
Jól írták itt néhányan. Magyarországon az emberek dilije a magántulajdon. Ha bérelt lakásban laksz sokkal mobilabban tudsz költözni mozogni. Három választásod lehet.
Vagy otthon anyukáddal amíg a baba megerősödik, aztán ki a férjed mellé. Nem kereshet olyan rosszul, hogy egy garzont ne tudjon bérelni. Vagy nem is nagyon akarja, hogy kimenj így szabadabban él?
Másik a határ mellett bérelni. Harmadik maradsz otthon.
Azt is nehéz számomra felfogni, hogy emberek autót vesznek hitelre mikor az otthonukat sem tudják fenntartani. Talán nektek is havonta el kellett volna rakni azt a pénzt amit most a kocsira fizetgettek.
Lepontozhatsz, de akkor is őszintén megírtam a véleményem.
Bocs az OFF-ért.
A munkám miatt kellett az autó, mert akkor még kijártam vele Ausztriába dolgozni, és munkaeszköz is volt. Azóta sikerült ideiglenesen megszabadulnom tőle, most egy ideig más használja/fizeti, mert eladni nem tudtam annyira felment a hitel értéke a CHF miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!