Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is úgymond "szégye...

Szerintetek is úgymond "szégyen", hogy kézzel mosok?

Figyelt kérdés

A párommal pár hónapja költöztünk albiba, ahol semmi nem volt, csak egy konyhaszekrény,meg olyan régi fajta spór.

Még nem engedhetjük meg magunknak,hogy vegyünk mosógépet.

Fehérneműket, meg pulcsikat kimosom kézzel, farmerokat meg nagyobb ruhákat a párom anyukája mossa, közel lakik, ő mondta,hogy vigyük nyugodtan, még össze nem szedünk egy gépre.De volt olyan ismerős, aki eljött, és rögtön az volt a kérdés,hogy hol a mosógép..igaz, mosolyogva, de akkor is.És sokszor rosszul érzem már magam emiatt, ha jön valaki..

2011. nov. 21. 20:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyen az! Sokkal nagyobb szégyen lenne, ha koszos lenne a ruha. Szépen megoldottad, legalább nem vagy kis hercegnő.

Amúgy mikor az ismerős megkérdezte, hogy hol a mosógép, tuti rávágtam volna, hogy "itt vagyok, nem látod? XD".

2011. nov. 22. 00:31
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

A válaszom: NEM

Amúgy nem tudom elképzelni a szitut, hogy valaki bejön és : "Na de Katikám-ez vagy Te- hol a mosógépetek????"

Amúgy jó válasz, hogy itt áll előtted! :)

23N

2011. nov. 22. 08:28
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Amikor beköltöztem, a bútorok nagy része hiányzott (pl asztal, íróasztal, székek), a cuccok egy része dobozban lakott hónapokig. Matrac volt, meg a konyha készen, mozdítható bútorokból szinte semmi, csak egy kanapé.

Nem zavartattam magam, ha jött valaki, pl a számítógép is a földön volt és párnán ülve gépeztem, ha együtt néztünk valamit, földre ült az illető is. Ha kajáltunk, akkor papír leterítve a földre, körbe párnák. Eszembe se jutott, hogy gáz lenne, sőt, volt egy nagyon jó hangulata a dolognak, úgy ettünk, mint az arabok.

Étkészlet is műanyag volt.

Férjemet is akkor ismertem meg, a "hol vannak a bútorok?" kérdésre mondtam, hogy majd lesznek, még gyűjtök rá. A továbbiakban nagyban tett rá mindenki, baromi jól elvoltunk a férjemmel és a barátaival is.

A vicces rész, hogy növényeket első nap vittem, így a padlón is volt néhány zöld bokor. A férjem mondta, hogy szeret nálam lenni, mert otthonos. Annak ellenére, hogy nemhogy bútorok nem voltak, egy kép nem volt felszögelve a falra, az össz dekoráció a néhány szobanövény volt.

2011. nov. 22. 08:44
 24/32 anonim ***** válasza:

Nem éppen most volt már, de amikor mi az első saját házunkat megvettük, örültünk, hogy tudtunk bele venni ágyat, asztalt, széket stb., ami mindenképpen kell. Mosógépem sem volt, sőt centrifugám sem. Amikor elmúlt a nagy nyári meleg, akkor vettünk egy centrifugát, mert már szárítani nem tudtam hol. Aztán vagy 2 hónapra rá tudtuk megvenni a mosógépet, azt is csak tárcsásat.

Sőt, vasalóm sem volt egy jó darabig. Hétvégenként elhoztam az anyósom vasalóját egy délutánra, mindent kivasaltam, és visszavittem.

Nincs ebben semmi szégyen, sőt, ma már azt mondom, ezek (is) edzettek meg minket, nem ijedek meg, ha valami történik, és nem féltem a körmömet, hogy letörik, ha a saját két kezemmel kell végezni a házimunkát valami hiper-szuper gép helyett.

2011. nov. 22. 08:45
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a mai napig sok mindent kézzel mosok, mert kényes anyagú a ruhák egy része. Azt másik szennyestartóban gyűjtöm és 2-3 naponta kézzel kimosom őket (pólók, pulóverek, fehérneműk, stb). Sőt, van egy vastag takarónk, ami egyszerűen nem fér bele a mosogépbe.

Azt a kádba dobom be, jó nehéz is lesz, ha megszívja magát vízzel. Ott átmosom, a víz kicsavarásában szokott a férjem segíteni, mert nagyobb erőt tud kifejteni, mint én. Vagy beugrok a kádba és kitaposom belőle a vizet :)

Tényleg nem értem, hogy minek problémát csinálni ilyenből, gondolom keletkezik magától elég, minek gyártani mellé?

2011. nov. 22. 08:48
 26/32 anonim ***** válasza:

én külföldön lakom, és itt egyáltalán nem divat a mosógép! alig van valakinek. a mostani házunkban van mosókonyha, mint az amerikai filmekben, de ez kivétel.

a fehérneműt, trikót sokan kézzel mossák, (európaiakra gondolok) mert muszlim ország, én személy szerint be nem adnám a fehérneműmet a mosodásnak, de amúgy is 90 fokon mos és tönkretesz mindent - tehát eddig ami fontos volt, kedvenc trikók stb azt kézzel mostam. semmi égőt nem találok benne...

persze a helyedben azért pulcsit nem mosnék kézzel max fehérneműt meg kisebb dolgokat vidd csak el az anyósodhoz. Otthon is mostunk így régebben (Mo-n) amíg nem volt mosógép.

2011. nov. 22. 09:46
 27/32 anonim ***** válasza:
57%
Csak fárasztó, vegyél olcsóm használt mosógépet.
2011. nov. 22. 10:33
 28/32 anonim ***** válasza:
57%

[link]

[link]

tessék, lehet válogatni :)

nem szégyen, csak kellemetlen; ahogy drága jó nagyapám mondogatta régen.

amúgy mi az a spór?

2011. nov. 22. 11:31
 29/32 anonim ***** válasza:

Az első albérletembe nem engedték a drága lakótársaim, hogy mosógépet vigyek, mert az fúú nagyon sok vizet meg áramot használ ám. Ők haza jártak 4naponta 3napra én meg jó ha két havonta mentem. Szerinted mivel mostam? A két kis kezemmel. :) Az lett volna számomra az égő, ha piszkos ruhát veszek fel. Amíg tiszta, addig meg mindenkinek a saját ügye, hogy hogy "varázsolja" tisztává. Amúgy meg mondd meg nyugodtan, hogy 1. amíg nem neki kell kézzel mosnia a te ruháidat, addig ne problémázzon rajta, 2. ha ennyire zavarja lehet menni mosógépet venni nektek.

A vicc kedvéért leírom, hogy 3 hétig nem volt itthon meleg víz (mosógépünk már van, már nem albérletben lakom). Elromlott a bojler és újat kellett venni. Volt egy-két arc amin jókat röhögtem ha megtudták, hogy márpedig hideg vízben zuhanyzok. De hát istenem, nem állt meg a világ, én meg nem vagyok hajlandó büdös lenni, akkor sem, ha csak hideg víz áll rendelkezésemre.

2011. nov. 22. 12:21
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Spór-amin főzünk, nálunk így hvják :))

2011. nov. 22. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!