Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Odaköltözhetek barátomékhoz? 17/L

Odaköltözhetek barátomékhoz? 17/L

Figyelt kérdés
Édesapám külfüldön kapott állást 3 évre és szeretné, ha én és anyum is mennénk vele. De én képtelen lennék itt hagyni mindent a sulit, barátokat, a tánciskolát és legfőképpen a páromat(19/F). A helyzet az, hogy 1-2 napot is nehezen bírunk ki egymás nélkül, nemhogy hónapokat. Viszont a barátom édesanyja felajánlotta, hogy költözzek hozzájuk, aminek valóban van sok jó oldala, csakhogy gondolom ez szülői engedély nélkül nem megvalósítható. Párom családja úgy véli, hogy mivel mindjárt felnőtt vagyok, nem igazán szólhatnának már ebbe bele szüleim. Nektek mi a véleményetek? Ebből adódhatna valamilyen probléma? Szülők, ti megengednétek a lányotoknak hogy 17 évesen a barátja családjához költözzön?
2011. nov. 21. 16:34
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Amíg befejezem a gimnáziumot az 2 és fél év, így szinte végig egyedül kéne lennie apumnak, ezt nem kérhetem tőle. Anyum dolgozik, de ha kinn élne valószínűleg csak háztartást vezetne, mert apum ottani fizetéséből bőven meg lehet élni. Vagyis én így gondolom, mert egyszer már 3 és fél évet éltünk ott, tudom milyen külföldön élni, nem alaptalanul vagyok ellene.
2011. nov. 21. 18:29
 22/24 anonim ***** válasza:
Majd ha betöltötted a 18-at, oda költözöl, ahová akarsz. Addig meg a szülőkkel laksz együtt, hacsak ők másképp nem döntenek, vagy "el nem vesznek" tőlük valami miatt. Ennyi.
2011. nov. 21. 21:53
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem volt benne a kérdésben, de én úgy gondolom, aki 3 évre kiköltözik, az nem fogja itthon eladni a lakását meg mindent felszámolni. Én hagynám, hogy a lányom otthon maradjon, ha a barátja szülei is benne vannak (pláne így, hogy ők ajánlották fel). Persze nem hagynám, hogy teljesen ők tartsák el, nyitnék egy bankszámlát a lánynak, amiből fizethetné az eltartása költségeit. Így befejezhetné a középiskolát, nem kellene év közben egy új helyet megszokni, nem szakadna el a tánciskolájától, nem menne rá a párkapcsolata (3 év távollétet azért felnőtteknél is nehezen bír ki egy kapcsolat, és mondhatjátok rá, hogy tiniszerelem, de neki ez fontos), meg legalább az üresen álló lakásra is ránézne időnként. Oda vissza is költözhetne, ha szakít a fiúval, de akár utánunk is jöhetne külföldre.

Különben mennyire messze van az a külföld? (Szomszéd ország, Európán belül máshol, vagy Európán kívül?)

2011. nov. 22. 23:45
 24/24 anonim ***** válasza:
Pontok ide, tiniszerelem oda, én azt gondolom, hogy csak az írja, hogy megengedné, akinek még nincs gyereke.
2011. nov. 23. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!