Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Odaköltözhetek barátomékhoz? 17/L

Odaköltözhetek barátomékhoz? 17/L

Figyelt kérdés
Édesapám külfüldön kapott állást 3 évre és szeretné, ha én és anyum is mennénk vele. De én képtelen lennék itt hagyni mindent a sulit, barátokat, a tánciskolát és legfőképpen a páromat(19/F). A helyzet az, hogy 1-2 napot is nehezen bírunk ki egymás nélkül, nemhogy hónapokat. Viszont a barátom édesanyja felajánlotta, hogy költözzek hozzájuk, aminek valóban van sok jó oldala, csakhogy gondolom ez szülői engedély nélkül nem megvalósítható. Párom családja úgy véli, hogy mivel mindjárt felnőtt vagyok, nem igazán szólhatnának már ebbe bele szüleim. Nektek mi a véleményetek? Ebből adódhatna valamilyen probléma? Szülők, ti megengednétek a lányotoknak hogy 17 évesen a barátja családjához költözzön?
2011. nov. 21. 16:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Gondolkodj! És, ha összevesztek, akkor hová mész?
2011. nov. 21. 17:15
 12/24 anonim ***** válasza:
hmmmm..
2011. nov. 21. 17:16
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

Hú nemleges válaszolók ne írjatok, ha érdekel a pontotok, látom levannak pontozva.

De miért ? Ha a kérdező csinálja, akkor még éretlenebb, mint gondolom, még erősebb NEM-et érdemel,ha pedig más, akkor az miért nem írja le, hogy miért lakhatna a kérdező a barátjánál ?

2011. nov. 21. 17:17
 14/24 anonim ***** válasza:
68%
A legtöbb szakítás úgy kezdődött, hogy "mi nem fogunk szakítani". És itt most a létbiztonságodról van szó, nem néhány átsírt éjszakáról.
2011. nov. 21. 17:17
 15/24 A kérdező kommentje:
Én egyetlen választ sem pontoztam.
2011. nov. 21. 17:19
 16/24 A kérdező kommentje:
Illetve a 21 éves unokatestvérem felajánlotta, hogy hajlandó felköltözni hozzám. Itt fejezné be az egyetemet, közbe mindketten munkát vállalnánk, s valahogy elélnénk. Ezen is gondolkodom, illetve a kollégiumon.
2011. nov. 21. 17:33
 17/24 anonim ***** válasza:

Értem, hogy nehéz ez neked, és nem a legjobbkor jön. Nem is repesnek biztos a szüleid sem, hogy ilyen döntés elé kerültek, de ők is a jövőjükre sőt a tiedre is gondolva teszik ezt a lépést.

Nincs olyan kor amikor ez a legjobb lépés lenne. Kivéve, ha valaki alig várja, hogy elmehessen onnan ahol van, mert nem érzi jól magát. Általában viszont mindenkinek vannak elfoglaltságai, barátai minden korban, ezért nehéz. Sajnos bele kell törődj, ha úgy döntenek, hogy menned kell, és minél jobban hagyod magad megszokni az újat, és élvezni azt, annál jobb lesz neked. Elvégre nem rosszabb környezetbe, csak újabba visznek. Még lehet a végén vissza sem akarsz jönni, akkor meg majd az lesz a gondod. A barátoddal ha tényleg ő az igazi, a távkapcsolatot is kibírjátok. Ha nem bírja ki ezt a szerelmetek, akkor meg mégsem ő volt az igazi, és máshol is rádtalálhat, vagy rátalálhatsz az igazira. Még igen fiatal vagy olyan messzire gondolkodni, hogy ő lesz a férjem valljuk be.

17 évesen ha visszagondolok én is elhittem minden jót, és szépet, és azt hittem, hogy mindenki jó és ha én is az vagyok, akkor szeretnek, de jöttek ám a pofonok. Az, hogy most a szülei elviselnének, egész más lehet a szitu, majd ha ott kellene lakj velük. Ebben a korban nehéz ezt megérteni, már tudom. Te is megfogod látni később, hogy jujj hogy is gondoltam én ezt akkoriban.

2011. nov. 21. 17:36
 18/24 anonim ***** válasza:
48%

1.Kiskorúként a szülők felügyelete alatt állsz, ha nem engedik meg így jártál.

2. Csak egy ostoba szülő engedné ezt meg, hisz lényegében odaadna téged másoknak, hogy tartsanak el.

2011. nov. 21. 17:42
 19/24 anonim ***** válasza:

Menj csak a szüleiddel! Jobb lehetőségek várnak ott, ebben az országban már semmit sem lehet remélni... Akinek van lehetősége, meneküljön!

Igen, most szereted a barátodat, most jól megvagytok. De mi lesz később? Egy diákszerelmet nem lehet készpénznek venni. Most még rendben vannak a barátod szülei, de ha együtt laktok? Mikor majd elvárnak tőled ezt-azt és te nem akarod megtenni? Tudod te, mennyi konfliktusforrás rejlik egy együttélésben? Na, 1000-szer több akkor, ha szülőkkel laktok. Olyan jónak és egyszerűnek tűnik, de nem az! 17 évesen még nem tudhatod, mit hoz a jövő... Bár a mai világban sosem.

2011. nov. 21. 18:04
 20/24 anonim ***** válasza:

anyud miért nem marad itt addig amíg befejezed a sulit?

Apud kapott munkát külföldön nem ő, vagy neki mindegy mert itt sem dolgozik?

2011. nov. 21. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!