Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Odaköltözhetek barátomékhoz? 17/L

Odaköltözhetek barátomékhoz? 17/L

Figyelt kérdés
Édesapám külfüldön kapott állást 3 évre és szeretné, ha én és anyum is mennénk vele. De én képtelen lennék itt hagyni mindent a sulit, barátokat, a tánciskolát és legfőképpen a páromat(19/F). A helyzet az, hogy 1-2 napot is nehezen bírunk ki egymás nélkül, nemhogy hónapokat. Viszont a barátom édesanyja felajánlotta, hogy költözzek hozzájuk, aminek valóban van sok jó oldala, csakhogy gondolom ez szülői engedély nélkül nem megvalósítható. Párom családja úgy véli, hogy mivel mindjárt felnőtt vagyok, nem igazán szólhatnának már ebbe bele szüleim. Nektek mi a véleményetek? Ebből adódhatna valamilyen probléma? Szülők, ti megengednétek a lányotoknak hogy 17 évesen a barátja családjához költözzön?
2011. nov. 21. 16:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
76%
Egész biztos vagyok benne, hogy egyik szülő sem engedné meg. :/ Viszont mikor töltöd a 18at? Utána már tényleg nincs beleszólásuk.
2011. nov. 21. 16:36
 2/24 anonim ***** válasza:
75%
Nem, mert még gyerek vagy.
2011. nov. 21. 16:36
 3/24 anonim ***** válasza:
63%
Egyrészt rosszul esne, hogy a lányom évekre lepasszol a barátja miatt, másrészt ha nem ismerem a másik családot, akkor nem szívesen engedném. Tégy egy próbát, kérdezd meg szüleidet. Gondolom azt úgysem kerülheted ki. :)
2011. nov. 21. 16:39
 4/24 A kérdező kommentje:
Szeptemberben töltöm a 18at, viszont apum januártól kezdené a munkát külfüldön :/
2011. nov. 21. 16:41
 5/24 anonim ***** válasza:
66%

A kérdésre válaszolva- NE.

Hogy miért?

Mert tényleg nagyon fiatal vagy, de ezt nem lenézésből mondom, nem pattogok, egyszerűen tanács.

A barát anyja lehet addig kedves, míg nem laksz ott. Tudod, lakva mindenki más lesz :S

2011. nov. 21. 16:42
 6/24 A kérdező kommentje:
A barátom családja mindenképpen hajlandó lenne találkozni szüleimmel, hogy ők vázolják fel nekik az ötletet, a lehetőségeket. Így azért mégsem idegenekhez kerülnék a szemükben. De barátom kész lenne kijönni külföldre is utánam, ha ez nem jönne össze.
2011. nov. 21. 17:00
 7/24 anonim ***** válasza:
56%

Nem engedném meg, de érettségi előtt nem rángatnálak keresztül Európán vagy a fél világon. Mi lesz így a sulival? Külföldön nem tudsz leérettségizni, más az anyag, más a követelmény, más a suli, milyen a nyelvtudásod? Vagy halasztanál? Mire visszajöttök, mindent elfelejtenél.

Tehát mindenképp maradnod kéne érettségiig. Én 2 megoldás között döntenék:

1. Apu megy januárban, mi a gyerekkel érettségi után.

2. Mi megyünk, ha muszáj, a gyerek marad egy megbízható rokonnál.

De azt javaslom, ha erről beszélgettek, ne mondj olyat, hogy a barátaidat, a párodat meg a tánciskolát nem akarod itthagyni, mert ez úgy tűnik, hogy ezek fontosabbak számodra a szüleidnél, mert őket meg hagynád. Ha szülő lennék, ez nagyon rosszul esne, hiszen azért mennénk el, hogy legyen pénz vagy több pénz, és ezzel neked is jobb legyen. Ha nem lennénk fontosak a gyerekünk számára, ill. ha egy tánciskola fontosabb lenne (amúgy az külföldön is van, még jobbak is!), biztos, hogy csakazértsem keresnék lehetőséget arra, hogy valamiképp maradhasson.

2011. nov. 21. 17:00
 8/24 anonim ***** válasza:
66%

Én nem engedném.

És akkor mi is lesz ha 18 leszel ? Egyik napról a másikra felnőttél és eltudod magad látni stb. stb ?

Az nem úgy működik, az csak a kor.

Nem engedném, mert ennek a kapcsolatnak bármikor vége lehet (bár te ezt nem hiszed ), és akkor mi lenne veled ? Hova kapkodnál egyedül ?

Legfeljebb fontolóra venném, hogy valamelyik családtagomra bízzalak, de az sem egyszerű, csak berakni valakit egy másik családba, elfoggadtatni másokkal egy 17 éves kívánság miatt.

2011. nov. 21. 17:04
 9/24 anonim ***** válasza:
67%
Sokan örülnének, ha 3 évre kivinnék őket külföldre, koszt-kvártéj meg minden. Használd ki, tanulj nyelvet, illeszkedj be, és ha a párod veled megy, hát hajrá. :)
2011. nov. 21. 17:09
 10/24 A kérdező kommentje:

Utolsóelötti: a nyelvtudásom türhető, bár biztosan adódna sok problémám iskolaügyileg is. Viszont az érettségiig még 2 és fél évem van hátra, szóval az sok idő lenne apunak egyedül. És természetesen nagyon is szeretem a szüleimet, de ti is vonakodva hagynátok itt az egész életeteket egy több ezer kilométerrel messzebb lévő helyre 17évesen ahol csak a szüleidet ismered. A tánc pedig valóban nagyon fontos az életemben, mivel több éves küzdelem után pont 2hete tettek be a tánciskolánk legjobb csapatába.

Utolsó: tudom, hogy furcsán hangozhat egy 17 éves lány szájából, de ez nem olyan kapcsolat ami csak úgy elmúlna. Biztos azzt hiszed hogy rózsaszín felhőben élek, de komolyan tervezünk a jövőre nézve és biztos vagyok benne jövőre ugyanekkor is együtt leszünk és utána is.

2011. nov. 21. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!