Mit érez sok szülő amikor azt kéri a gyermekétől hogy szálljon be a rezsi költségekbe?
Nem rólam van szó természetesen az én szüleim sohasem tennének ilyesmit és úgy neveltek hogy a gyerekeimmel sem tegyek ilyet.
Nem tudom az ilyenek mit képzelnek magukról.Most a gyermekükből albérlő lesz?Egy idegen aki csak bérli a szobát vagy mi?Sosem értettem az ilyesmit meg.Én és a szüleim is rendkívül utáljuk az ilyen szülőket.
"olyan csórók, hogy alig tudnak megélni."
Csak engem bánt ez a félmondat?
Köszönöm a lepontozást. Én írtam ki a belinkelt kérdést...
Amúgy én is nyugat-magyarországi vagyok. Úgy látszik, ez felénk így szokás.;)
"...akik rossz anyagi helyzetben vannak ..."
Ha egy átlag családot veszünk, akkor sajnos manapság az emberek zöme nincs jó anyagi helyzetben. Tudod ennek a megfogalmazásnak elég széles a spektruma és nem csak az lehet anyagi gondban aki rongyokban jár. Hivatalosan az átlag fizetés 138ezer és ma nagyon sokan ez alatt keresnek. Ha valaki ez fölött van és pl ketten összesen haza visznek nettó 300ezret, ami messze nem átlagos, nos még azzal se ugrálhat az ember, ha van lakáshitel meg mondjuk főiskolás gyerek, akinek kell a lakbér és a tanuláshoz pénz.
Persze ezzel sok drágalátos gyerek nincs tisztában.
Na mindegy nem is erről van szó hanem arról, hogy ennek van egy jellemformáló része is. Azt az (általánosító) hangnemet és stílust amit megengedtél magadnak kedves kérdező az sok mindenről árulkodik, hogy valami nincs rendben az érték szemléleteddel: "...Nem tudom az ilyenek mit képzelnek magukról..."
Anno öreg Zwack csinálta azt, hogy amikor felnőttek a gyerekei, akkor a céghez vitte őket és fél évig targoncásként dolgoztak, azután raktáros segédek voltak és így tovább. Pedig ő aztán anyagilag jó helyzetben van a bankszámlán ott csücsül pár milliárd, de tudja milyen fontos a jellem formálás, ami nálad hibázik.
Gondolkodj el egy kicsit ezen.
"Én nem olvastam a válaszokat el mind,de nekem 2 fiam van akik 23 és 27 évesek. Ha nekem kellene eltartanom 2 felnőtt fiatal embert ,akkor marhára elszúrtam a nevelésüket.
Az én gyerekeimnek eszükbe sem jut,hogy a rezsibe nem adnának be,hisz én főzök mosok rájuk stb. Le vagyok % -olva van időm mindenre! Ezért a fizetésük egy részét be teszik a konyhára és a rezsire! EZ ÍGY NORMÁLIS!!"
Ez a komment nayon kiszúrta a szemem... Ott szúrtad el marhára a nevelésüket, hogy 27 évesen még nálad él, nem pedig a saját házában a feleségével. Lassan 30 éves és még anyuci szoknyája mögé bújik. Itt lett elcseszve.
De lehet, hogy már rég élné a saját életét, ha nem kéne neked állandóan perkálni és talán már családja is lenne. Az a havi 20-30ezer, mait lead neked kb. rengeteg pénz... Ja, meg ott a másik fiú... Hadd kérdezzem meg, mennyi bevételed szokott lenni a fiaidból?
Az a baj ezekben a kommentekben, hogy van, aki azt gondolja, hogy nem kell fizetnie a gyereknek, van, aki meg azt, hogy kell, mert ha nem fizet, akkor élősködő...
Olyan nincs, aki azt gondolja, hogy eleve arra kell nevelni a gyereket, hogy segítsen, ha látja, hogy szükséges? Magyarán: vesz WC-papírt, ha látja, hogy nincs. Vagy akár mosóport, öblítőt, fűszereket, olajat, bármit. Nem azért, mert a szülő követelni (tényleg: ha egy gyerek azt mondaná, hogy "anyu, nem tudok beleadni a rezsibe, mert különben sosem lesz saját házam", akkor kiteszitek, vagy mi? Vagy lelakatoljátok a hűtőt, vagy záraz cseréltek???). Szóval nem követelőzni kell, hanem még kicsi korában ránevelni, hogy vegye észre az efféle apróságokat. És azzal, hogy pénzt követeltek a gyerektől, egyáltalán nem biztos, hogy ezzel megtanulja kezelni a pénzt. Namegaztán nem 20 évesen kell erre megtanítani, hanem még 10 évesen.Hogy attól, hogy van kétszáz forintunk, nem kell az egészet csokira költenünk, hanem vegyünk most csak száz forintért és akkor a következő kétszázasánál már lesz 300 forintja, amiből már táblás csokit is tud venni... És egyéb apróságok.
Egy normális 18-20 évesnek igenis már rég meg kellett tanulnia bánni a pénzzel.
Azért az sem mindegy, hogy házas e a fiatal pár, vagy csak lébecol a fiatal, mert így mégis kényelmes.
Sokan vannak akik odaköltöznek valamelyik szülőhöz, és megbeszélik, hogy valóban nem adnak bele legfeljebb a hamiba, hogy minél előbb saját lábukra álhassanak. Ez nem ugyanaz azzal a fiatallal szemben, aki tök jól megvan otthon majdcsak ráöregszik a szüleire, ők meg szépen ellátták. A szülőnek ez nem feladata már, neki a gyerekét kell felnevelnie, mikor az felnőtt, onnantól maga ura, vagy ha nem, akkor valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!