Mit érez sok szülő amikor azt kéri a gyermekétől hogy szálljon be a rezsi költségekbe?
Nem rólam van szó természetesen az én szüleim sohasem tennének ilyesmit és úgy neveltek hogy a gyerekeimmel sem tegyek ilyet.
Nem tudom az ilyenek mit képzelnek magukról.Most a gyermekükből albérlő lesz?Egy idegen aki csak bérli a szobát vagy mi?Sosem értettem az ilyesmit meg.Én és a szüleim is rendkívül utáljuk az ilyen szülőket.
Persze, hogy szálljon bele, úgy, ahogy a házimunkába is. Ugyanis, attól, hogy valaki szülővé válik, nem jelenti azt, hogy a cselédsorsot is vállalja, mindhalálig.
Elég önző szemlélet a gyerek részéről, ha ezt nem érzi.
Teljesen egyetértek veled.
Ha eddig el tudta tartani, tartsa el azután is. Nem eszik többet 18 évesen, mint 16 évesen, nem fogyaszt több vizet, se más. Sőt, már a ruháit sem fogja kinőni, tankönyveket sem kell neki venni, magyarán kevesebbe kerül, mint amikor diák volt.
Tőlem sem kértek sosem albérleti díjat, én sem fogom SOHA elvárni ezt a gyerekemtől. Nem lenne hozzá képem.
Mivel ott eszik (főznek rá esetleg a szülei) fogyasztja a villanyt és vizet, ha külön szobája van a szoba befűtése is ide tartozik, miért ne szálljon bele? A szülőnek se kutya kötelessége a végtelenségig fizetnie a gyereke után. Ha a gyerek felnő, és pénzt keres a munkából, 1 részét elrakhatja, hogy elköltözzön, de ne akaszkodjon a szülők nyakára.
Nekem most nincs munkám, és bérpótlót kapok, de én abból is adok a szüleimnek. Már azt tartanám p.fátlanságnak, ha azt mondanám, hogy oldják meg maguk, hogy az én etetésem, megélhetésem fizetgessék, míg el nem költözök (vagy munkát nem találok).
Kedves kérdezö,
Itt nem albérlöröl van szó, ugyanis az albérlö fizet a szobájáért + rezsiért. Ez nem mindegy! Azok a szülök sem hiszem hogy albérletet kérnek, hanem h szálljon be a rezsibe(természetesen ha keresete van.) Ezt ugyanis azért csinálják, hogy tanítsák meg a "gyermeket" hogy ez sincs ingyen, mint ahogy a kenyér sem a pékségben...Ez mindíg is pénzzbe fog kerülni, és éppen eleget tettek a szülök, mig ilyen szép nagy lett a gyermekük. Szóval ha már bevétele van, akkor illik valamit bedobni a közösbe. Ez az én véleményem, és igaz per pill. nincs rossz anyagi helyzetünk, viszont 3 gyereket nevelünk, de ha eljön az idö, elvárom majd a "keresö gyermekemtöl", hogy igy álljon a helyzethez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!