Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ekkora szemét lennék,...

Tényleg ekkora szemét lennék, amiért "eltiltom" a páromat a dohányzástól?

Figyelt kérdés

Imádom őt, és egyszerűen félek, hogy baja lesz. 1 éve vagyunk együtt, sokszor megkértem, hogy ne dohányozzon, próbáljon meg leszokni. De nem érdekelte. Aztán sajnos történt egy tragédia a családomban, ugyanis az imádott nagymamám tüdőrákos lett. Rengeteget dohányzott, az orvos azt mondta, hogy a napi 1-másfél doboz ciginek az eredménye. Ekkor teljesen bepánikoltam, és megint elkezdtem a hülyeségemet, hogy szokjon le, mert nem akarom őt is elveszíteni. Mindig csak kértem, soha nem tiltottam vagy parancsoltam neki. Erre ő mindig azt mondja, hogy túlreagálom, és ne szóljak bele a dolgaiba. Szerinte nyálas vagyok, amikor azt mondom, hogy félek az elvesztésétől. Tényleg eltúlzom? Csak neki akarok jót...

Ő 28/F Én 21/L

2011. nov. 19. 11:02
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Eltitltani nem lehet egy felnőtt embert,ha ő nem akar leszokni nem fog,csak hazudozni.21vagy ő 28 ez kiütközik most.Most a dohányzás,legközelebb más,mondok eg példát x utálja a kekszet,eltiltja a párját zét mükődik,de zé titokba eszik a kekszet,a kapcsolat meg a bizalomra épül....Tiltsd el,meglátod mi lesz,futva fog menekülni a második anyja elől,én 9 éve leszoktam a saját akaratból,és 10 éve élek kapcsolatban,de soha semmit nem tiltottunk,vagy erőltettünk egymásra.
2011. nov. 19. 13:45
 22/24 anonim ***** válasza:
Egy ekkora embert már nem lehet nevelni, ráadásul a cigi erősen addiktív, ugyanolyan szenvedélybetegség, mint a többi drog. Ha magától nem szokik le, a te kedvedért nem fog. Az se jó jel, hogy az elején hazudott neked...
2011. nov. 19. 20:20
 23/24 anonim ***** válasza:

és a fejemhez vágta, hogy ebből is elege van...

Itt nem hiszem hogy a cigi lenne a legnagyobb gond,el is titkolta előled,nem bizott benned annyira,most már elege is van belőled,egyenes út a szakításhoz, a cigi miatti piszkálást meg ürügynek fogja használni,hogy kiléphessen a kapcsolatotokból.

2011. nov. 20. 00:19
 24/24 anonim ***** válasza:
Eltúlzod, mégpedig azért, mert bármennyire is szeret, nem fog érted leszokni, ha nem akar. Ha saját maga miatt nem akarja letenni a cigarettát, hiába próbálkozol. Nekem egy barátom anyukája az apukája karjaiban halt meg úgy, hogy végignézték és nem tehettek érte semmit. Ő is masszívan dohányzott, tüdőrákja volt, többször volt szanatóriumban, de nem tette le a cigit. Összeesett a tüdeje és meghalt, mire kiértek a mentők. A barátom azóta nem dohányzik, pedig elég komoly dohányos volt, viszont a testvére és az apukája azóta is egy gyárkémény, hiába voltak ott mindannyian, mikor meghalt az anyukájuk. Tehát hiába tiltod, mondasz neki ész-szerű érveket, vagy zsarolod érzelmileg, nem fog leszokni, amíg nem akar és szeret dohányozni. Én 4 évig dohányoztam, nekem elég volt a leszokáshoz az, hogy képtelen voltam felmenni a harmadikra, mert fulladtam. A sikereimen felbuzdulva exem hetente fogadkozott, hogy le fog szokni, mindig elszívta az "utolsó" szál cigarettáját, rituálisan elmosta a hamutálat, eltette, majd fél óra múlva ment le cigiért, mert ő "nem bírja tovább". A mai napig dohányzik. 28/N
2011. nov. 21. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!