Tényleg ekkora szemét lennék, amiért "eltiltom" a páromat a dohányzástól?
Imádom őt, és egyszerűen félek, hogy baja lesz. 1 éve vagyunk együtt, sokszor megkértem, hogy ne dohányozzon, próbáljon meg leszokni. De nem érdekelte. Aztán sajnos történt egy tragédia a családomban, ugyanis az imádott nagymamám tüdőrákos lett. Rengeteget dohányzott, az orvos azt mondta, hogy a napi 1-másfél doboz ciginek az eredménye. Ekkor teljesen bepánikoltam, és megint elkezdtem a hülyeségemet, hogy szokjon le, mert nem akarom őt is elveszíteni. Mindig csak kértem, soha nem tiltottam vagy parancsoltam neki. Erre ő mindig azt mondja, hogy túlreagálom, és ne szóljak bele a dolgaiba. Szerinte nyálas vagyok, amikor azt mondom, hogy félek az elvesztésétől. Tényleg eltúlzom? Csak neki akarok jót...
Ő 28/F Én 21/L
Nem lennél szemét,de nem is tudod eltiltani! Ha magától nem akarja letenni semmi értelme,a tiltásra az emberek csak még jobban megmakacsolják magukat!
Nekem apám halt meg a cigi+a pia miatt. Neki nem tüdőrákja volt,de a tüdeje is kész volt,hanem gége,és szájüregi rákja. A nyelve 2/3adát kivágták. Napi 2-3doboz cigi,füstszűrő nélküli. Szerinted hányszor lett neki mondva hogy hagyja abba?! Még a kórházban is bagózott.
Én is cigiztem 14évig napi 1doboz,de már 2éve nem gyújtottam rá. A párom viszont mai napig cigizik. Nekem sokkal nagyobb akaraterőm van.
Értem én hogy félted,de neki kell eldöntenie! Majd csak később jön rá az ember hogy mennyit ártott a cigivel magának!!!
Nekem nagybátyám halt meg gége rákban. 4 évig szenvedett, amikor diagnosztizálták nála a rákot egyértelműen elmondták az orvosok, hogy azonnal tegye le a cigarettát. Az ő döntése volt az, hogy nem teszi, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag haldoklik. Sajnos meg is lett az eredménye. Őt is kb zokogva kérte a lánya, a felesége, az egész család, hogy legalább ha már megvan a baj, ne tegyen rá mégegy lapáttal, de nagyívben sz*rt a kérésekre.
Egy pozitívuma lett a dolognak, már ha lehet ilyet ebben a helyzetben mondani. Édesapám abban az időben emberelte meg magát és szokott végre le önszántából a dohányzásról, amikor látta, hogy a testvérével mi lett emiatt.
A párom is dohányzik. Én nem bírom elviselni a szagát, mi úgy kezdtük a kapcsolatunkat, hogy leszögeztem, hogy ha együtt vagyunk, akkor nem cigizik. Ennek fejében én elfogadtam, hogy dohányzik, ő pedig azt hogy én ezt utálom. :) Nem élünk együtt, így ez egyelőre egyszerűen megy. Ha együtt vagyunk egész hétvégén, akkor képes és kibírja hogy egész hétvégén nem gyújt rá, így legalább a szavát tartja. Én is mondogatom neki olykor hogy szokjon le, ami hatásos is, annyira drága lesz mostmár a cigi, hogy azt mondja két indok, hogy lassan leszokjon (én és az anyagiak). Tudom, hogy le fogja tenni, teljesen biztos vagyok benne, csak az elhatározás hiányzik még belőle. A hajlam megvan és ez már jó. :)
Ha viszont valaki egyáltalán nem akar leszokni, hiába tiltod, hiába mondogatod, hiába kéred, állhatsz tótágast is, akkor sem fogja letenni...
Hasonló cipőben járunk...
Annyi a különbség, hogy én 2,5 hónapja letettem a cigit és most én "piszkálom" a férjemet, hogy tegye le ő is. Augusztusban megbeszéltük, hogy együtt leszokunk szeptembertől. Nekem megy a dolog, ő azóta is rágyújt (igaz kevesebbet szív), most már kb. fél doboz megy el neki egy nap. Én is erős dohányos voltam, nekem is (neki is) elment a napi 1 doboz.
Ő tudja, hogy engem zavar, igyekszik keveset cigizni és szilveszter után újra megpróbálja letenni.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, ha igazán fontos a másiknak az illető, akkor megpróbál a kedvére tenni. Hogy sikerül-e vagy sem, az már más kérdés. Ha nekem olyan párom lett volna, aki nem dohányzik, valószínű, hogy hamarabb letettem volna a cigit, hiszen szarul éreztem volna magam, hogy egy büdös szájú dohányossal kell csókolóznia. És mielőtt támadtok, a rágó nem tudja teljesen elvenni a cigiszagot...
Szóval nekem ez a véleményem..
figyelj, amíg ő saját MAGÁTÓL nem akar leszokni, te bármit csinálhatsz, sírhatsz, könyöröghetsz, fenyegetőzhetsz,akármi, nem fogja abbahagyni! saját tapasztalatból mondom... a férjem dohányzott, az apja tüdőrákban halt meg.... én meg évekig könyörögtem neki, hogy szokjon le...hát nem tette. egészen addig, amíg Ő SAJÁT MAGÁTÓL azt nem mondta, köszi de ennyi elég volt.
amúgy meg, ku.rva idegesítő, ha folyamatosan nyaggatják az embert....ezzel nem mész semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!