Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ekkora szemét lennék,...

Tényleg ekkora szemét lennék, amiért "eltiltom" a páromat a dohányzástól?

Figyelt kérdés

Imádom őt, és egyszerűen félek, hogy baja lesz. 1 éve vagyunk együtt, sokszor megkértem, hogy ne dohányozzon, próbáljon meg leszokni. De nem érdekelte. Aztán sajnos történt egy tragédia a családomban, ugyanis az imádott nagymamám tüdőrákos lett. Rengeteget dohányzott, az orvos azt mondta, hogy a napi 1-másfél doboz ciginek az eredménye. Ekkor teljesen bepánikoltam, és megint elkezdtem a hülyeségemet, hogy szokjon le, mert nem akarom őt is elveszíteni. Mindig csak kértem, soha nem tiltottam vagy parancsoltam neki. Erre ő mindig azt mondja, hogy túlreagálom, és ne szóljak bele a dolgaiba. Szerinte nyálas vagyok, amikor azt mondom, hogy félek az elvesztésétől. Tényleg eltúlzom? Csak neki akarok jót...

Ő 28/F Én 21/L

2011. nov. 19. 11:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
11:14: Ha a páromat 140 kg-san ismertem volna meg, akkor nem b.aszogatnám, hogy fogyjon le, mert pontosan tudtam mi a helyzet, mielőtt összejöttünk volna. Ja 80kg-osan ismertem volna meg és most 140 lenne, akkor igen, b.aszogatnám. Valószínűleg a kérdező párja elég régóta dohányzik, így semmi joga állandóan azzal nyaggatni, hogy hagyja már abba. Engem halálra idegelne, hogyha valaki minden szál ciginél a nyakamban lógna. (Félreértés ne essék, nem dohányzom és utálom a cigit.) Egyszer-kétszer megemlíteni, hogy drágám egészségtelen és nem akarom, hogy bajod legyen nem gáz, de nem lehet ráerőltetni, amit akar. A kérdező felnőtt nő, nem ötéves kislány, meg kell érteni, hogy nem mindig az van amit ő akar, pláne ha valaki más életéről van szó.
2011. nov. 19. 11:31
 12/24 A kérdező kommentje:
Ne úgy képzeljétek el, hogy napi szinten zaklatom. Mert ez nem így van. És mindig azt mondom neki, hogy ne miattam, hanem maga miatt szokjon le. Már nagyon rég nem beszéltem vele erről, viszont tegnap összevesztünk és a fejemhez vágta, hogy ebből is elege van, hogy a cigi miatt piszkálom. Pedig nem piszkálom, néha megkértem, hogy próbáljon meg leszokni, de már feladtam. Erre ő úgy adja elő, mintha napi szinten ezzel zaklatnám.
2011. nov. 19. 11:32
 13/24 anonim ***** válasza:

Nem lennél szemét,de nem is tudod eltiltani! Ha magától nem akarja letenni semmi értelme,a tiltásra az emberek csak még jobban megmakacsolják magukat!

Nekem apám halt meg a cigi+a pia miatt. Neki nem tüdőrákja volt,de a tüdeje is kész volt,hanem gége,és szájüregi rákja. A nyelve 2/3adát kivágták. Napi 2-3doboz cigi,füstszűrő nélküli. Szerinted hányszor lett neki mondva hogy hagyja abba?! Még a kórházban is bagózott.

Én is cigiztem 14évig napi 1doboz,de már 2éve nem gyújtottam rá. A párom viszont mai napig cigizik. Nekem sokkal nagyobb akaraterőm van.

Értem én hogy félted,de neki kell eldöntenie! Majd csak később jön rá az ember hogy mennyit ártott a cigivel magának!!!

2011. nov. 19. 11:33
 14/24 anonim ***** válasza:
Azon megint csak el kéne gondolkodni, hogy ha annyira nem bízott meg benned, hogy ezt titkolta előled, akkor vajon mi mindent titkolhat még?
2011. nov. 19. 11:43
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Nagynénim a szolnoki téglagyárban dolgozott, szilikózist kapott a portól, ami később súlyosbodott! Tüdőrákban halt meg és soha egy szál cigit nem szívott el! Egy másik rokonom májrákban halt meg és soha életében nem ivott! Cigivel is sokáig lehet élni!
2011. nov. 19. 11:43
 16/24 anonim ***** válasza:
senki nem tud más kedvéért leszokni, sokan még akkor se tudnak ha már ők maguk akarják. ezt olyan nem értheti aki sose cigizett. ugyanolyan mint más drogok, ha egyszer eszembe jut, hogy úgy rágyújtanék, addig kattogok míg ki nem megyek cigizni. most már csak heti egy dobozzal szívok el, de ez is sok, és hiába akarok leszokni, úgy látszik nem akarom eléggé. tehát aki még csak nem is akar leszokni, annál esélytelen, hogy eléred akár a legkisebb változást is. vagy elfogadod így büdösen, (majd) betegesen, és azzal a tudattal hogy cigire akkor is költeni fog ha meg lesztek szorulva, vagy bízol benne hogy ő maga tér észhez. nem lehetetlen dolog, a barátom 30 évesen "tért meg", pedig már 15 éve cigizett, és előtte ő se mutatott hajlandóságot hogy letegye.
2011. nov. 19. 11:44
 17/24 anonim ***** válasza:
Szia,én nem dohányzom,egyet is értek veled,de az édesapám soha nem ivott,nem dohányzott,nagyon rendes ember volt,mégis 58 évesen,rákban halt meg.A férjem dohányzott,napi egy,másfél dobozzal,az első gyermekünk születését követő szilveszterkor fogadta meg,hogy nem gyújt rá többet.Így is lett,de ez csak akkor működik,ha saját maga határozza el és tényleg így is akarja.Ja,és apósom 69 éves,a mai napig szívja azt a büdös cigit,mégis makk egészséges,pedig nagy mennyiségben szívja.
2011. nov. 19. 11:52
 18/24 anonim ***** válasza:

Nekem nagybátyám halt meg gége rákban. 4 évig szenvedett, amikor diagnosztizálták nála a rákot egyértelműen elmondták az orvosok, hogy azonnal tegye le a cigarettát. Az ő döntése volt az, hogy nem teszi, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag haldoklik. Sajnos meg is lett az eredménye. Őt is kb zokogva kérte a lánya, a felesége, az egész család, hogy legalább ha már megvan a baj, ne tegyen rá mégegy lapáttal, de nagyívben sz*rt a kérésekre.

Egy pozitívuma lett a dolognak, már ha lehet ilyet ebben a helyzetben mondani. Édesapám abban az időben emberelte meg magát és szokott végre le önszántából a dohányzásról, amikor látta, hogy a testvérével mi lett emiatt.

A párom is dohányzik. Én nem bírom elviselni a szagát, mi úgy kezdtük a kapcsolatunkat, hogy leszögeztem, hogy ha együtt vagyunk, akkor nem cigizik. Ennek fejében én elfogadtam, hogy dohányzik, ő pedig azt hogy én ezt utálom. :) Nem élünk együtt, így ez egyelőre egyszerűen megy. Ha együtt vagyunk egész hétvégén, akkor képes és kibírja hogy egész hétvégén nem gyújt rá, így legalább a szavát tartja. Én is mondogatom neki olykor hogy szokjon le, ami hatásos is, annyira drága lesz mostmár a cigi, hogy azt mondja két indok, hogy lassan leszokjon (én és az anyagiak). Tudom, hogy le fogja tenni, teljesen biztos vagyok benne, csak az elhatározás hiányzik még belőle. A hajlam megvan és ez már jó. :)

Ha viszont valaki egyáltalán nem akar leszokni, hiába tiltod, hiába mondogatod, hiába kéred, állhatsz tótágast is, akkor sem fogja letenni...

2011. nov. 19. 11:53
 19/24 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járunk...

Annyi a különbség, hogy én 2,5 hónapja letettem a cigit és most én "piszkálom" a férjemet, hogy tegye le ő is. Augusztusban megbeszéltük, hogy együtt leszokunk szeptembertől. Nekem megy a dolog, ő azóta is rágyújt (igaz kevesebbet szív), most már kb. fél doboz megy el neki egy nap. Én is erős dohányos voltam, nekem is (neki is) elment a napi 1 doboz.

Ő tudja, hogy engem zavar, igyekszik keveset cigizni és szilveszter után újra megpróbálja letenni.

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, ha igazán fontos a másiknak az illető, akkor megpróbál a kedvére tenni. Hogy sikerül-e vagy sem, az már más kérdés. Ha nekem olyan párom lett volna, aki nem dohányzik, valószínű, hogy hamarabb letettem volna a cigit, hiszen szarul éreztem volna magam, hogy egy büdös szájú dohányossal kell csókolóznia. És mielőtt támadtok, a rágó nem tudja teljesen elvenni a cigiszagot...

Szóval nekem ez a véleményem..

2011. nov. 19. 11:58
 20/24 anonim ***** válasza:

figyelj, amíg ő saját MAGÁTÓL nem akar leszokni, te bármit csinálhatsz, sírhatsz, könyöröghetsz, fenyegetőzhetsz,akármi, nem fogja abbahagyni! saját tapasztalatból mondom... a férjem dohányzott, az apja tüdőrákban halt meg.... én meg évekig könyörögtem neki, hogy szokjon le...hát nem tette. egészen addig, amíg Ő SAJÁT MAGÁTÓL azt nem mondta, köszi de ennyi elég volt.

amúgy meg, ku.rva idegesítő, ha folyamatosan nyaggatják az embert....ezzel nem mész semmire.

2011. nov. 19. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!