Papucsférj vagy munkamegosztás?
a papucs máshol kezdődik. szerintem teljesen jófej a férjed, több ilyen férfi kéne kishazánkba :)
az én emberem is megcsinálja az ilyesmit, ha megkérem rá, ez különösen akkor fog jól jönni, ha gyermekünk születik majd.
Aki papucsférjnek nevezi a párodat, az szerintem nem normális, vagy nem tudja, mit is jelent az a szó. Szerintem is az a "papucs", akit akkor lehet bármilyen melóra befogni, amikor azt a másik kitalálja.
De amikor főleg egészségi okokból ésszerűen megosztásra kerülnek a munkák, akkor ott nincs szó ilyesmiről.
Inkább így, minthogy bármi baja essen a férjednek, és a két gyerkőc mellett még esetleg őt is ápolnod kelljen + még akkor is rád hárulna a favágás mellett a főzés és egyebek is. Szerintem jól csináljátok, aki nem ezt mondja, annak nem feltétlenül szükséges a ti társasági körötökbe tartoznia.
Én utolsó nagy hajrában tanulok az államvizsgára, a férjem, pedig ledolgozza napi adagot, gyakorlatilag letiltott minden házimunkáról, hogy ne a porszívózás miatt bukjam esetleg az államvizsgát. Takarít, főz, stb. Mondta, hogy ha majd ő fog államvizsgázni, akkor cserébe én nyalhatom a hátsóját, de most tényleg ne ilyenekkel piszmogjak, üljek a sejhajomon és töltsem a fejembe a tudást.
Amúgy egyedül a bonyolultabb szerelési munkák az ő kiváltságai, mert egyszer nekiálltam radiátort szerelni, leugrott a hollander a csőről és nagy nyomással spriccel a víz. A fél fürdő elázott, illetve elment a fűtés a teljes társasházban. Azóta ilyen munkáknál (kb évente egyszer van) csak segédként vehetek részt, mielőtt megint anyagi kárt csinálok. Adogatom a csavarokat, ő meg mutogatja, hogy mit hogyan/miért csinál.
Illetve a kocsi ügyintézése került az ő hatáskörébe, mert a munkája is autókkal kapcsolatos ügyintézés, tehát munkaidőben is el tudja intézni, jobbak a kapcsolatai.
Minden mást aszerint csinálunk, hogy éppen ki ér rá jobban, vagy ki fáradt kevésbé.
Ja, illetve a 20 kg-nál nehezebb cuccok cipelése tartozik még hozzá, mert én 50 kg alatt vagyok, enyhén nyitott gerinccel és orvosilag el vagyok tiltva az emelgetéstől.
Ha neki sérülne a gerince, akkor szerintem barátokat kellene megkérnünk ilyen esetben, hogy segítsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!