Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Papucsférj vagy munkamegosztás?

Papucsférj vagy munkamegosztás?

Figyelt kérdés
Páromat műtötték gerincsérvvel,amikor a nagyobbik gyerkőc 2 éves volt,ekkor a lábadozása alatt felcserélődött a házimunkában a szerepünk,én fát vágtam,hordtam,festettem,ő pedig mosogatott,porszívózott.Ez a "szokás" berögzült és mindenféle munkából mindketten kivesszük a részünket.Erre azt mondták neki,hogy papucsférj.Szerintetek is az csak azért mert ő mosogat vagy porszívózik néha,mikor én a gyerekekkel foglalkozom?
2011. nov. 17. 14:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

a papucs máshol kezdődik. szerintem teljesen jófej a férjed, több ilyen férfi kéne kishazánkba :)

az én emberem is megcsinálja az ilyesmit, ha megkérem rá, ez különösen akkor fog jól jönni, ha gyermekünk születik majd.

2011. nov. 17. 14:52
 12/20 anonim ***** válasza:

Aki papucsférjnek nevezi a párodat, az szerintem nem normális, vagy nem tudja, mit is jelent az a szó. Szerintem is az a "papucs", akit akkor lehet bármilyen melóra befogni, amikor azt a másik kitalálja.

De amikor főleg egészségi okokból ésszerűen megosztásra kerülnek a munkák, akkor ott nincs szó ilyesmiről.

Inkább így, minthogy bármi baja essen a férjednek, és a két gyerkőc mellett még esetleg őt is ápolnod kelljen + még akkor is rád hárulna a favágás mellett a főzés és egyebek is. Szerintem jól csináljátok, aki nem ezt mondja, annak nem feltétlenül szükséges a ti társasági körötökbe tartoznia.

2011. nov. 17. 14:55
 13/20 anonim ***** válasza:
Azok az emberek hivjak papucsferjnek, akik meg le vannak maradva a mult szazadban, mikor a nonek konyhaban volt a helye. Viszont amikor csak lehet, panaszkodnak az ilyen felesegek, hogy mindent ok csinalnak, nem segit senki, de egy ferfi aki segit, azt papucsnak hivjak.
2011. nov. 17. 14:56
 14/20 A kérdező kommentje:
14.50!Kis hazánkban a mai napig sok olyan ember van,férfi/nő egyaránt,akik úgy gondolják,hogy egy férfinak nincs keresnivalója a konyhában,valamint olyan akik,úgy gondolják,ha a férj ledolgozta a 8-10 óráját,akkor otthon neki semmi dolga,csak lógatja lábát és bambulja a tv-ben a focimeccset.
2011. nov. 17. 14:56
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ezért mondják. Olyan hülyeségnek tartom amikor lepapucsoznak valakit azért, mert segít otthon. A papucs ott kezdődik, hogy nincs egy szava se otthon valakinek, mindent ő csinál és akár még az összes pénzét is elveri az asszony ő meg nem szól semmit, saját véleménye nincs. Ami nálatok van azt munkamegosztásnak mondanám. :)
2011. nov. 17. 15:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Csak átfutottam a válaszokat, én is amellett vagyok, hogy egy házasság (vagy együttélés, mindegy) munkamegosztáson kell hogy működjön. És általában azok a férfiak, akik legnagyobb pofával beszélnek, na ők az igazi papucsok otthon. Szem- és fültanúja voltam egyszer: férjemmel én is leültem a sörözőben, jól ismertem a munkatársait. Ott is szóba került a fenti téma, ki így, ki úgy vélekedett. Egyikük éppen nagy hangon mesélte, hogy ő bizony jól kiosztaná az asszonyt, ha az házimunkára akarná fogni. Azt hitte, azért kezdenek nevetni a többiek, mert jópofát mondott. Ő ugyanis nem látta azt, amit mi, mert háttal ült az ajtónak: felesége viharzott be, megállt a háta mögött és fojtott hangon annyit mondott: Pista, hazafelé. Emberünk felállt: na fiúk, úgyis menni akartam.
2011. nov. 17. 15:10
 17/20 mantis religiosa ***** válasza:
Ne foglalkozz velük! Én férfi létemre szeretek mosogatni, és Én is megkaptam ezeket a beszólásokat. A legröhejesebb az volt, hogy mindig azok szóltak be, akik ténylegesen a legnagyobb papucsok széles e hazában, minden normális kapcsolatban így működik.
2011. nov. 17. 15:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Én utolsó nagy hajrában tanulok az államvizsgára, a férjem, pedig ledolgozza napi adagot, gyakorlatilag letiltott minden házimunkáról, hogy ne a porszívózás miatt bukjam esetleg az államvizsgát. Takarít, főz, stb. Mondta, hogy ha majd ő fog államvizsgázni, akkor cserébe én nyalhatom a hátsóját, de most tényleg ne ilyenekkel piszmogjak, üljek a sejhajomon és töltsem a fejembe a tudást.

Amúgy egyedül a bonyolultabb szerelési munkák az ő kiváltságai, mert egyszer nekiálltam radiátort szerelni, leugrott a hollander a csőről és nagy nyomással spriccel a víz. A fél fürdő elázott, illetve elment a fűtés a teljes társasházban. Azóta ilyen munkáknál (kb évente egyszer van) csak segédként vehetek részt, mielőtt megint anyagi kárt csinálok. Adogatom a csavarokat, ő meg mutogatja, hogy mit hogyan/miért csinál.

Illetve a kocsi ügyintézése került az ő hatáskörébe, mert a munkája is autókkal kapcsolatos ügyintézés, tehát munkaidőben is el tudja intézni, jobbak a kapcsolatai.

Minden mást aszerint csinálunk, hogy éppen ki ér rá jobban, vagy ki fáradt kevésbé.

2011. nov. 17. 15:18
 19/20 anonim ***** válasza:

Ja, illetve a 20 kg-nál nehezebb cuccok cipelése tartozik még hozzá, mert én 50 kg alatt vagyok, enyhén nyitott gerinccel és orvosilag el vagyok tiltva az emelgetéstől.

Ha neki sérülne a gerince, akkor szerintem barátokat kellene megkérnünk ilyen esetben, hogy segítsenek.

2011. nov. 17. 15:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Meg kéne szakítani a kapcsolatot az olyan hülye barommal, aki szerint a férjed köteles lenne kockára tenni az egészségét csak hogy megfeleljen az ő méltóságos véleményüknek. Teljesen normálisnak tűnik a házasságotok, aki erre beszól, az vagy azért teszi, mer irigyli, vagy őt magát elnyomja a házastársa.
2011. nov. 17. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!