Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A Ti családtagjaitok, ismerőse...

A Ti családtagjaitok, ismerőseitek is ennyire anyagiasak?

Figyelt kérdés
Most olvastam pár kérdést,és teljes ledöbbentem milyen anyagiasak lettek az emberek. Az egyiknél azt olvastam,hogy a válaszoló számára hihetetlen,hogy vannak olyanok,akik nem akarnak milliomosok lenni. A másiknál egy lány kérdezte,hogy szerintünk mit szólnának a rokonai,ha pl. origami figurát ajándékozna nekik. Erre a válaszoló azt írta,hogy semmi szükség ilyen haszontalan dolgot adni. Minden ember ilyen? Az én szüleimnek,rokonaimnak de még a barátaimnak is megvannak azok a rajzok,amiket 10-12 évesen adtam nekik,nagy szeretettel őrzik. Komolyan ilyen személytelen,pénzimádó világban élünk?(nem arra vagyok kíváncsi,hogy miért jó ha van pénz)
2011. nov. 14. 18:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én sem örülnék egy origami figurának. Nem azért, mert értéktelen, hanem mert haszontalan. De ugyanígy nem örülnék egy milliárdokat érő Faberge tojásnak sem. Csak fogná a port. Kajának sem örülök, mert az meg nem maradandó.

Alapból gyerektől vagy olyan személytől, akinek nincs keresete, nem szeretek kapni ajándékot.

Ez nem anyagiasság. Annak örülök a legjobban, ha pl. valaki hoz a 100 forintos boltból egy csomag hajgumit vagy csattot. Na, az hasznos és olcsó. Mindig kell.

Nem kell ide-oda pakolgatni, mert napi rendszerességgel használom.

2011. nov. 14. 23:25
 12/13 anonim ***** válasza:
a mi családunk nem anyagias.
2011. nov. 15. 09:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Anyum mindig azt szokta mondani, hogy olyan ajándékot kérj amire nagyon vágsz, de igazából nem szükséges az élethez. De szeretek venni hasznos dolgot is, a vágyott ajándék mellé. De most többen fognak sk ajándékot is kapni, mert már kezdem kellemetlenül érezni, magam, hogy például tesóm többször készített nekem ilyen ajándékokat, és én még nem tudtam viszonozni. Az origami pedig jó ötlet, például tágabb családi körben, vagy ha még fiatal az illető. Sokan kezdenek leszokni az ajándékozásról, hogy az milyen anyagias, pedig nekem örömet okoz kutatni a megfelelő ajándék után. Sokakat egyszerűen már nem érdekel a karácsonyi hajcihő, és szeretnék előbb letudni, ezért vesznek drága, de személytelen ajándékokat.
2011. nov. 16. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!