A Ti családtagjaitok, ismerőseitek is ennyire anyagiasak?
Mivel sajnos nincs mindenkinek ugyanannyi,így nagyon könnyen alkotunk véleményt mindenről.Meg lehet nézni pár külföldi országot,ahol a létminimumom élő emberkéknek 100x annyi cuccuk van,mint nálunk egy diplomás házaspárnak.Boldogabbak,felszabadultabbak azok a külföldiek,pedig talán csak 8 általánosuk van.
Egyébként nekem a családom,és a rokoni köröm elég változatos.Az egyik oldalon a sznobság áll,sok-sok pénzzel,villával,autókkal,antik bútorokkal,és egy valag sóhersággal.Aztán vannak a szüleim,akik tehetősek,de a semmiből jöttek gyakorlatilag.És van még egy oldal,akik ha nem is nélkülöznek,de pár dolgot nem engedhetnek meg maguknak.Rájuk már inkább jellemző a rossz családi viszony,az állandó aggodalom,és embertelen viselkedés.(mondjuk az utóbbi nem feltétlenül a pénzből fakad).
A barátaimnál észrevettem,hogy egyre jobban adnak magukra,némelyik már felvágóskodik.Nem szoktam szólni igazából semmit,hisz nekem aztán nincs okom a panaszra,a lényeg,hogy én nem hivalkodom semmivel.Sokszor mondom inkább,hogy albérletben lakom,ha valami idegen kérdi,minthogy bevalljam,hogy ez már saját lakás...
"Komolyan ilyen személytelen,pénzimádó világban élünk?"
Nem az az igazán személytelen ajándék, ha mindenkinek ugyanazt adod, ezzel túlestél az ajándékozáson, aztán nagy ívben teszel rá, hogy örül-e a megajàndékozott? El tudod képzelni, hogy a szóban forgó kérdező egész családja origamira vágyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!