Milyen, ha van testvéred?
Tudom, triviális kérdés, de egykeként nőttem fel és fogalmam sincs, hogy milyen érzés, ha testvérrel nő fel valaki. Gondolom, akinek van, annak meg az természetes.
De megköszönném, ha valaki élményszerűen leírná.
(Unokatestvéreimet testvéremként szeretem, de mégse ugyanaz, hiszen nem egy háztartásban nőttünk fel, így nekem csak a jó jutott belőlük - meg nekik is belőlem :))
15:24 - természetesen minden kapcsolódó történet érdekel, ez is!
Az öröklésnél nekem furcsa a testvéri marakodás, mert apámnak van két lánytestvére. Amikor a nagymamám meghalt, azon harcoltak, hogy ki mit akar rátukmálni a másikra. Amolyan "áá, nekem ez nem olyan fontos, neked jobban kell, inkább a tied legyen" - és ezen vitatkoztak napokig. Az egyik lánytestvér ragaszkodott hozzá, hogy ő lemondjon a részéről a másik kettő javára, mondván annyit segítettek már neki anyagilag és máshogy is, hogy neki nem kell semmi.
Bár anyám öccse meg finoman szólva egy tróger, két forintért az anyját is típus. Vele egyszerűen nem tartja senki se a kapcsolatot, így vita sincs.
Utolsó válaszoló: ha néhány év múlva lenne tesód, nem zavarna a nagy korkülönbség (kis túlzással, akár neked is lehetne már akkor gyereked)?
Ezt személyes érintettségből kérdezem, mert a férjemnek van egy lánya és mire gyerekünk lesz, ő már legalább 20 éves lesz. Biztos, hogy örülne a testvérnek (már beszéltünk erről), de a korkülönbség miatt nem tudom, hogy mennyire lenne testvéri a kapcsolat, illetve nem is egy háztartásban nőnének fel.
Összességében én örülök neki, hogy van az öcsikém (aki most fogja tölteni a 19-et).
De ez is egy hullámvölgyekkel teli kapcsolat. Meglehetősen nyugodt típus vagyok, de ő az egyetlen, akinek nem kell 2 egész perc, hogy felhúzzon teljesen! Amúgy ilyenkor is imádom, csak nem annyira :)
De olyan, mintha ajándékba kaptam volna egy gyereket, meg egy legjobb barátot egyben :) Mivel 6 év van köztünk, mindig én vigyáztam rá, ha anya nem ért rá.
Az bizto, hogy vele lenni mindig egy élmény :)
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!