Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy teher van a lelkemen....

Nagy teher van a lelkemen. Félek. Mit tegyek most, hogyan döntsek?

Figyelt kérdés

lassan betöltöm a 19et, lány vagyok.

Leérettségiztem, és kozmetikus szakmát tanulok már 3 hónapja. Az elején érdekelt, de aztán 1hónap után éreztem hogy valami nem stimmel, nem volt jó bejárni gyakorlatra sem. Mára ez odáig fajult hogy rájöttem: a szakmát nem érzem magaménak, kimondottan gyülölöm, már ennyi idő után, rosszul megy az elmélet, egyszerűen nem köt le, nem tudnék benne dolgozni és nemhiszem hogy menne bukdácsolás nélkül.

Az első dolog ami örömöt okozott az volt, hogy beneveztem az amatör sminkversenyre:) Szerdán lesz, a munkám egyedi, kreativ vagyok és a smink mindenkinek bejön.

Most érett meg bennem hogy váltani akarok, ott szeretném hagyni a kozmetikát és sminkesnek szeretnék tanulni, ez az álmom, ezt csinálnám szivvel-lélekkel.

Találtam is 1 sulit, egy neves sminkmester tanitana, persze fizetős.

Mindenki hülyének néz, hogy nem vagyok normális és ez csak hiszti. De aki ezt nem érzi az nemis érti mi van bennem most. Apám kifizetné a sulit, és mondta a mester hogy sok munkalehetőség van, segiteni is tud majd stb.

De anyám elhord minden hülyének, hogy biztos nem lesz melom, és az az én hibám lesz mert gyökér vagyok hogy ezt akarom. És az én felelősségem és ha munkanélküli leszek ők nem foglalkoznak velem.

El vagyok keseredve szivem szerint mennék! Otthagynám a kozmetikát és nekivágnék, ez egy 10hónapos képzés. de már beleültették a bogarat a fülembe és félek.

A kozmetikát gyülölöm, nagyon rosszul tnaulok, janurában szakmai vizsg amég semmitsem vettem, nem köt le, nem szeretem. A sminkelés az álmom, úgy terveztem hogy elvégzem azt és ha tudok melózni a keresett pénzből elvgézek még 1 szakmát vagy akár 2t is, igy több lábon állhatnék.

Meg apám mondta hogy jólenne valamit kezdeni magammal miközbe a sminkeset végzem, mert az csak heti 3alkalom, és mellette melózhatnék. De mit dolgozhatnék? Mert dolgoznék szivesen.

De félek, döntenem kéne, de félek hogy lehet tényleg elvégzem és nem lesz munkám és az az én hibám lesz:(

Senki sem érti meg, csak a párom. Neki minden érzésemet elmondhatom, nem vet meg, nem nevet ki, megérti, próbál segiteni, biztat. Anyám azonban csak fenyeget mondván ha baj lesz ebből az az én hibám lesz,és őt nem érdekli ha nem szeretem a kozmetikát, csináljam.

De egyszerűen nem megy a kozmetika az nem! 2év hosszú idő, kitudja lehet ha elvégezném nem lenne lehetőségem arra hogy menjek sminkes képzésre, addig faterral is sokminden történhet,lehet nem tudnám finanszirozni...és 2évet elpocsékolni arra ami nem is nekem való az nem oké.

Mindenkinek nagy örömmel és vággyal mesélem a sminkes sulit de mindenki hülyének nevez és letörli a mosolyt az arcomról, senki se áll mellettem csak barátom mondja hogy menjek, próbáljam meg. Hiszen arra se lenne garancia hogy a kozmetikába el tudok helyezkedni, alkalmazottként pedig nem keresnék ott se sokat, saját üzletre nem lenne keretünk, és főleg hogy nem is szeretem...értelmetlen.

Ez a vágyam, de mindenki kicsúfol, nevetnek rajtam, szánalmasnak, és butának neveznek. Sminkes szakmára vágyom és akár mnellette más szakmára is, de már félek:(

Anyám ilyet szól "Te h*lye idióta vagy, azthiszed okos vagy, abból fogsz éhendögleni, egy senki leszel (gúnyosan: ) de nembaj majd leszel munkanélküli szerencsétlen, és nem fogsz elhelyezkedni mert te azt akarod csinálni ami az álmod, szánalmas, azt is megunod és ugyse jön össze"

Ez elkeserit, kérlek ne nevessetek ki, aki megért segitene? És MILYEN MÁSIK SZAKMÁT VÉGEZHETNÉK A SMINKES MELLETT? MIT TEGYEK? NAGYON KÖSZI

2011. nov. 13. 13:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy általában a 'nem túl hosszú képzések' semmit se érnek. :( Ahhoz, hogy valamilyen szakmát megtanulj, sok időt kell belefektetni, és ezt ne sajnáld magadtól, mert csak annál jobb lehetsz a szakmádban. Manapság meg mindenre rálehet mondani, hogy tömegszakma, lásd jogászok, közgazdászok, stb, de mégis a jó szakemberekre szükség van mindig. Fodrászokból is, kozmetikusokból is sok van, de ha valaki nagyon jó a munkájában, annak jól is fog menni.
2011. nov. 13. 13:58
 12/23 A kérdező kommentje:
a baj csak az hogy a sminkesnek nincs ilyen felsőfokú meg éves képzése. DE ennyi erővel abban is lehetek jó
2011. nov. 13. 14:03
 13/23 anonim ***** válasza:
Persze, de amíg youtube-ról megtudok tanulni sminktrükköket, addig kozmetikai kezeléseket nem fogok tudni. :( Barátnőm fogorvosnak tanul, de ő is imád sminkelni, imádja a nyüzsgést, és már sok felkérése volt, hogy reklámfotózásokon sminkeljen, sőt még egy videoklipp forgatáson is az összes sminket ő csinálta meg. Pedig semmi képesítése nincsen, de nagyon profin megcsinálta. Én még mindig azt mondom, hogy ha vért izzadsz is, de csináld meg a kozmetikus képzést, és utána a sminkest. Magyarországon amúgy is a többség nem abból él, ami a hobbija. :(
2011. nov. 13. 14:05
 14/23 anonim ***** válasza:
Természetesen majd eldöntöd te magad, illetve hogy a szüleid hogy fognak támogatni. Vagy keress addig munkát, gyűjtsd össze a pénzt, és akkor nem kérhetnek számon. :)
2011. nov. 13. 14:06
 15/23 A kérdező kommentje:

mindenki ájuldozik a kozmetikától.

Eláruljam a kulisszatitkokat?

Egy hazug, lehúzós, talpnyaló semmitmondó elöregedett tömegszakma. Az oktatónk arra tanit hogyha bjeön valaki szószerint hazudjuk a szemébe hogy ez meg ez a krém fantasztikus, és pitizünk 1500forintért. Mikor elmegy az oktató röhögve közli hogy csak el kell használni a krémet mert lejár a szavija.

Aztán, egy kozmetikai gép 2-3millió forint, egy jó kozmetikusnak van kb 4gépe, gözölő, Bioptron lámpa, defibrilátor, intoforézis stb.

A szalon berendezése se 2ft, és akkor még az üzletet meg se vettem ha saját szalont akarok. Kinek van ennyi pénze?

Ha alkalmazottként melózok szintén biztositsam magamnak a gépeket a legtöbb helyre, és gürizek havi 70-80 ezerért (van ismerősöm a szakmában, több is) És ha bérlem a gépet akkoris legalább 400-500 ezer forintot perkálok le.

Emelett ha drágán dolgozol senki se megy be, ha nem melozol drágán gürizel naponta 1-2ezer forintért ÉS hozzáteszem nincs vendéged, vagy kénytelen vagy minden koszos csövest elvállalni különben csődbe mész.

A suli kozmetikájában gyakorlatozom heti 2x, a környéken sőt az egész kerületben a legismertebb kozmetika, pont mert diákok is itt tanulnak és sulis, már 2hete nincs vendég a suli nem tudj amiből venni az alapanyagokat NEKÜNK KELL BEFIZETNI MINDENRE HOGY LEGYEN TERMÉK, mert nincs miből megvenni, a mult héten a 2nap alatt 1!!!! vendég jött be!

hát ez a kozmetika

2011. nov. 13. 14:21
 16/23 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nem a megfelelő helyen tanulsz, de ha ilyen a hozzáállásod az emberekhez ("minden koszos-csövest elvállalni..."), akkor sminkesnek se menjél. Az én kozmetikai kezelésem 8-10ezer 6 hetente, és nem sajnálom a kozmetikusomtól, mert minőségi kezelést kapok. És rengeteg vendége van. Sminkesként is, noha nem ennyit, de oda is kell befektetni, mert olcsó szutykokat nem engednék az arcomra kenni.

De a te életed, azt csinálsz amit akarsz, véleményekre voltál kíváncsi, ne háborogj, ha nem azt kapod, amit hallani akarsz. Mert arra ott van a barátod, stb.

2011. nov. 13. 14:29
 17/23 anonim ***** válasza:

Mit gondolsz, a sminkeles mennyivel lenne jobb? Ott is hajkuraszni kell a kuncsaftot, meg kell venned egy vagy tobb teljes felszerelest.

Nem biztos hogy bejutsz a kremebe, meg ha nagyon is tudsz. Sokszor nem az szamit mit tudsz, hanem kit ismersz. Nem sokszor, hanem mindig, ha filmek, modellokrol beszelunk. Hidd el, a 10 honapos kurzus nem fog neked egy krem munkat biztositani, de meg egy 5 eves sem.

Csinald ahogy gondolod, de minden szakmanak meg van az elonye es hatranya.

2011. nov. 13. 14:29
 18/23 A kérdező kommentje:
a barátomat szólod le mert kiáll mellettem? ezek szerint melletted sosem állt ki a párod holott ez lenne a normális hogy meghallgat és segit ha tud
2011. nov. 13. 14:30
 19/23 anonim ***** válasza:
Az én párom is segít, meghallgat, kiáll mellettem sok mindenben, de józanul gondolkodik és a véleményét is elmondja, én szintúgy.
2011. nov. 13. 14:36
 20/23 anonim ***** válasza:
És nem szólom le a barátodat, félreérted. :)
2011. nov. 13. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!