Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti tegezitek az anyósotokat?...

Ti tegezitek az anyósotokat? Ő kért meg vagy kialakult? Ha ő kért meg, mennyi idő után?

Figyelt kérdés

Csak mert több mint egy éve együtt vagyok a barátommal, valóban komolyan gondoljuk a kapcsolatot, és engem kicsit zavar, hogy magáznom kell a szüleit. Legtöbb esetben nem zavar, de az anyukája csak 37(!) éves, tök fiatalos is, annyira furán jön ki, hogy magáznom kell, ráadásul a barátom is tegezi a szüleimet.

Szerintek fog ez változni, vagy majd esetleg említsem meg, mikor már tényleg komolyabbra fordult a kapcsolatunk?:)

19L

2011. nov. 12. 14:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
85%

Ez érdekes téma.

Én fiús anyuka vagyok.A fiam az első barátnőjével 3 évig jártak együtt.Ők is azt hitték örökké tart.Én amikor megismerkedtem a leányzóval már az első nap mondtam neki,hogy ne magázzon,és ne nevezzen "néninek"..Úgy éreztem mintha öregítene engem,és messze nem éreztem magam nénikének..

3 évig tegeződtünk,de vége lett a kapcsolatuknak.Amikor egyszer összefutottunk,újra magázódva köszönt,mert azt hitte ez a kiváltság csak addig érvényes amíg a fiammal járt.De továbbra is tegeződést kértem tőle,hiszen én ettől függetlenül kedves lánynak tartom,és mert már nincsenek együtt,még nem kell idegenként viselkednünk egymással.

A mostani barátnője az első nap simán letegezett.Jobban mondva amikor eljöttek látogatóba nagyjából így mutatkozott be.

"Szia! "Mónika" vagyok,de nyugodtan hívj Moncsinak."Majd a férjem felé fordult és folytatta." Zolinak vagy Dininek hívjalak mint a fiad,mert mert nem tudom melyiket szereted...."A férjem csak lesett..

Nos engem is meglepett,mert szerintem a tegeződést az "anyósnak/apósnak kéne felajánlani..Én erre csak annyit mondtam,hogy "szervusz..Katalin vagyok,de hívj nyugodtan Kati néninek,és a férjemet hívd nyugodtan Zoli bácsinak..

Mint írtam nem szeretem ha néninek hívnak,de azt sem ha valaki ennyire nem adja meg a tiszteletet,hogy megvárja én ajánljam fel..(csak megsúgom,hogyha nem így kezdi,akkor nála is rögtön mondtam volna a tegeződést..)

2011. nov. 12. 16:24
 22/29 anonim ***** válasza:
69%

utolsó! és a fiad barátnője erre mit mondott?? :)

egyébként nekem kapcsolatom nincs, de a szüleim 22 éve házasok és mai napig magázzák az anyóst-apóst

2011. nov. 12. 16:36
 23/29 anonim ***** válasza:
79%

Anyósomat tegezem. Előtte is ismertem, hogy összejöttünk a férjemmel, onnantól tegezem, mióta bejelentettük neki, hogy együtt vagyunk. Ő ajánlotta fel.

A párod anyukája az idősebb, neki kell felajánlani, hogy tegezd, te semmiképp se említsd neki.

2011. nov. 12. 17:15
 24/29 anonim ***** válasza:
Én tegezem anyósomat, kb az első hónap óta, pedig ő 60 körül van. Elég furcsa lehet egy ilyen fiatal nőt magázni. Talán próbáld meg, hogy csókolommal köszönsz neki, meg ilyen, nem tetszik kérni sütit féle kérdéseket, lehet akkor észbekap, hogy mégiscsak fiatal ehez:)
2011. nov. 12. 18:29
 25/29 anonim ***** válasza:

22/24 Időpont ma 16:36: "a szüleim 22 éve házasok és mai napig magázzák az anyóst-apóst"

Akkoriban az volt a szokás.

Mi 27 éve vagyunk házasok, sohasem tegeztem se anyósom, se apósom. A férjemnek apukám az esküvőnkkor ajánlotta fel, hogy tegeződjenek, anyukámmal nem tegeződik. A szüleimet a sógornőm sem tegezi, és a testvérem sem tegezte sosem az anyósát-apósát.

A szüleim sem tegezték a nagyszüleimet, még a saját szüleiket sem, nemhogy anyóst-apóst.

Én sem tegeztem soha egyik nagyszülőmet sem. A gyerekeink viszont tegezik a szüleimet.

Sőt, a nagyszüleim is magázták egymást.

A férjem a saját szüleit sem tegezhette (egyszer véletlenül kicsi korában letegezte az édesanyját, akkora pofont kapott az apukájától, hogy megemlegette) Igaz, a szülei inkább a nagyszülei lehettek volna koruk szerint.

2011. nov. 12. 18:40
 26/29 anonim ***** válasza:

Nálunk édesanyám 3 év után érezte úgy, hogy a barátom méltó arra, hogy tegezhesse..... xd (igaz, hogy más a szitu, anyukám nem fiatal, és kifejezetten csókolomozni meg tetszikelni kellett, a sima magázást sértőnek érezte..), szal az én példám azt mutatja, hogy igen, változhat. De semmiképp se te erőszakold ki, egyértelműen az ő gesztusa kell legyen, hogy felajánlja.

Egyébként amit a 18:29-es írt, lehet, hogy tleg beválik. :D

(lehet amúgy, hogy csak attól fél, hogy elvesztené a "tekintélyét" előtted, ha tegeznéd, hisz így, h ilyen fiatal, ez az egyetlen eszköze, amivel az alá-fölérendeltséget kifejezheti.. és bár a tisztelet persze nem ezen múlik, ő ebbe tud csak kapaszkodni.

de ez csak egy tipp, lehet h hülyeség)

2011. nov. 12. 19:32
 27/29 A kérdező kommentje:
úristen, képtelen lennék letetszikezni meg csókolomozni egy 37 éves nőt:D de azért köszi a tippeket. majd pár év múlva ha még mindig zavarni fog, megemlítem a barátomnak :)
2011. nov. 12. 19:36
 28/29 anonim ***** válasza:

Az én barátomnak apukám kb. a kapcsolatunk 4.hónapjában mondta, hogy tegezze. Anyukám kb. akkor ivott vele pertut, mikor már elmúltunk 1 évesek.

Én az ő édesanyját még a mai napig magázom, mert ő nem ajánlotta fel. Ő is magázza az anyósát, úgyhogy szerintem én őt életem végéig magázni fogom :)

Pedig szeret nagyon, és én is nagyon kedvelem, jókat is tudunk beszélgetni, de előfordul, hogy azért nem teszek fel neki valami kérdést, mert a "tetszik", meg "ön"-özés idegen számomra.

A barátom, mióta tegezheti a szüleim, sokkal felszabadultabb velük.

2011. nov. 13. 21:58
 29/29 anonim ***** válasza:
Igen tegezem, de csak amíóta a gyűrű felkerült az újjamra. Előtte három évig magáztam.
2013. ápr. 25. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!