Ti tegezitek az anyósotokat? Ő kért meg vagy kialakult? Ha ő kért meg, mennyi idő után?
Csak mert több mint egy éve együtt vagyok a barátommal, valóban komolyan gondoljuk a kapcsolatot, és engem kicsit zavar, hogy magáznom kell a szüleit. Legtöbb esetben nem zavar, de az anyukája csak 37(!) éves, tök fiatalos is, annyira furán jön ki, hogy magáznom kell, ráadásul a barátom is tegezi a szüleimet.
Szerintek fog ez változni, vagy majd esetleg említsem meg, mikor már tényleg komolyabbra fordult a kapcsolatunk?:)
19L
Ez érdekes téma.
Én fiús anyuka vagyok.A fiam az első barátnőjével 3 évig jártak együtt.Ők is azt hitték örökké tart.Én amikor megismerkedtem a leányzóval már az első nap mondtam neki,hogy ne magázzon,és ne nevezzen "néninek"..Úgy éreztem mintha öregítene engem,és messze nem éreztem magam nénikének..
3 évig tegeződtünk,de vége lett a kapcsolatuknak.Amikor egyszer összefutottunk,újra magázódva köszönt,mert azt hitte ez a kiváltság csak addig érvényes amíg a fiammal járt.De továbbra is tegeződést kértem tőle,hiszen én ettől függetlenül kedves lánynak tartom,és mert már nincsenek együtt,még nem kell idegenként viselkednünk egymással.
A mostani barátnője az első nap simán letegezett.Jobban mondva amikor eljöttek látogatóba nagyjából így mutatkozott be.
"Szia! "Mónika" vagyok,de nyugodtan hívj Moncsinak."Majd a férjem felé fordult és folytatta." Zolinak vagy Dininek hívjalak mint a fiad,mert mert nem tudom melyiket szereted...."A férjem csak lesett..
Nos engem is meglepett,mert szerintem a tegeződést az "anyósnak/apósnak kéne felajánlani..Én erre csak annyit mondtam,hogy "szervusz..Katalin vagyok,de hívj nyugodtan Kati néninek,és a férjemet hívd nyugodtan Zoli bácsinak..
Mint írtam nem szeretem ha néninek hívnak,de azt sem ha valaki ennyire nem adja meg a tiszteletet,hogy megvárja én ajánljam fel..(csak megsúgom,hogyha nem így kezdi,akkor nála is rögtön mondtam volna a tegeződést..)
utolsó! és a fiad barátnője erre mit mondott?? :)
egyébként nekem kapcsolatom nincs, de a szüleim 22 éve házasok és mai napig magázzák az anyóst-apóst
Anyósomat tegezem. Előtte is ismertem, hogy összejöttünk a férjemmel, onnantól tegezem, mióta bejelentettük neki, hogy együtt vagyunk. Ő ajánlotta fel.
A párod anyukája az idősebb, neki kell felajánlani, hogy tegezd, te semmiképp se említsd neki.
22/24 Időpont ma 16:36: "a szüleim 22 éve házasok és mai napig magázzák az anyóst-apóst"
Akkoriban az volt a szokás.
Mi 27 éve vagyunk házasok, sohasem tegeztem se anyósom, se apósom. A férjemnek apukám az esküvőnkkor ajánlotta fel, hogy tegeződjenek, anyukámmal nem tegeződik. A szüleimet a sógornőm sem tegezi, és a testvérem sem tegezte sosem az anyósát-apósát.
A szüleim sem tegezték a nagyszüleimet, még a saját szüleiket sem, nemhogy anyóst-apóst.
Én sem tegeztem soha egyik nagyszülőmet sem. A gyerekeink viszont tegezik a szüleimet.
Sőt, a nagyszüleim is magázták egymást.
A férjem a saját szüleit sem tegezhette (egyszer véletlenül kicsi korában letegezte az édesanyját, akkora pofont kapott az apukájától, hogy megemlegette) Igaz, a szülei inkább a nagyszülei lehettek volna koruk szerint.
Nálunk édesanyám 3 év után érezte úgy, hogy a barátom méltó arra, hogy tegezhesse..... xd (igaz, hogy más a szitu, anyukám nem fiatal, és kifejezetten csókolomozni meg tetszikelni kellett, a sima magázást sértőnek érezte..), szal az én példám azt mutatja, hogy igen, változhat. De semmiképp se te erőszakold ki, egyértelműen az ő gesztusa kell legyen, hogy felajánlja.
Egyébként amit a 18:29-es írt, lehet, hogy tleg beválik. :D
(lehet amúgy, hogy csak attól fél, hogy elvesztené a "tekintélyét" előtted, ha tegeznéd, hisz így, h ilyen fiatal, ez az egyetlen eszköze, amivel az alá-fölérendeltséget kifejezheti.. és bár a tisztelet persze nem ezen múlik, ő ebbe tud csak kapaszkodni.
de ez csak egy tipp, lehet h hülyeség)
Az én barátomnak apukám kb. a kapcsolatunk 4.hónapjában mondta, hogy tegezze. Anyukám kb. akkor ivott vele pertut, mikor már elmúltunk 1 évesek.
Én az ő édesanyját még a mai napig magázom, mert ő nem ajánlotta fel. Ő is magázza az anyósát, úgyhogy szerintem én őt életem végéig magázni fogom :)
Pedig szeret nagyon, és én is nagyon kedvelem, jókat is tudunk beszélgetni, de előfordul, hogy azért nem teszek fel neki valami kérdést, mert a "tetszik", meg "ön"-özés idegen számomra.
A barátom, mióta tegezheti a szüleim, sokkal felszabadultabb velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!