Szeretitek, ha vendégek jönnek hozzátok?
Nagyon! Pont a napokban beszélgettük egy barátnőmmel, hogy milyen furcsa, ő például nem bírja elviselni, ha bejelentés nélkül csak úgy betoppan valaki, én kimondottan élvezem :) Mondjuk a szüleimnél is ezt láttam, a mai napig egy átjáróház a házuk, ugyanez a barátnőm meg is volt döbbenve, amikor meglátogatott minket, hogy mekkora mozgás van, hétvégén gyakorlatilag egész nap vendégeskednek a szüleim. Persze ezt úgy kell elképzelni, hogy nem csinálnak nagy ügyet belőle, ha épp ebédre jön, megkínálják,de ha mondjuk anyukám főz, akkor leülteti az illetőt a konyhában és csinálja közben a dolgait.
Sajnos hozzánk még ennyien nem járnak, igaz a lakásunk sem alkalmas erre, de azért nálunk is gyakran megesik, hogy valaki felcsönget, merthogy "épp erre járt", és leül pár percre.
Szerintem azon múlhat a dolog - a neveltetésen túl -, hogy ki hogy fogja fel ezt a kérdést. Sokan foggal-körömmel őrzik a nyugalmukat, ők nem szeretik a sok vendéget. Vannak akik ha akár csak a szomszédasszony átugrik, puccba vágnák a lakást és ötféle aprósüteményt sütnének, ők sem szeretik a túl sok vendéget, mert sok a macera. De aki pörgősebb, és nem veszi túl komolyan ezt a vendégeskedősdit, az általában szereti, ha jön valaki.
Én kimondottan attól esem szinte depresszióba, ha egy hétig senki nem állít be, úgy érzem, hogy akkor már nem is érdeklem az embereket :)
nem szeretem, főleg ha nem szóltak előre és nem is vágynak haza a jelzéseket meg nem veszik. jobban szeretek vendégségbe menni.
meg vannak állataink és nem szeretem azt visszahallani hogy volt szaguk vagy ilyesmi.
Ha előre meg van beszélve, akkor igen.
De volt rá példa, hogy csak úgy beállítottak hozzám. Konkrétan: volt egy barátnőm, akivel az ő taplósága miatt megszakadt a kapcsolat. Megkeresett, találkoztunk, mondtam, hogy majd máskor is összefuthatnánk. Megjegyzem van egy 1 éves kisfia.
A találkozás után 1 héttel nekem esett, hogy én nem voltam itthon, pedig ő keresett. Megkérdeztem, hogy jutott eszébe úgy idejönni, hogy meg sem beszélni? Ráadásul egy gyerekkel.
Következő héten reggel 8-kor arra keltem, hogy nyomják a kaputelefont (1ig tanultam éjjel, fél9kor akartam volna kelni), és hát persze, hogy ő volt. Feljött, lepakolt, hogy ő beszélgetni jött. Én meg udvariasan közöltem, hogy ne haragudjon, de menjen el, mert nekem 10-kor dolgom van a városban, és még egy csomó dolgom van addig, és szintén hogy jut eszébe idejönni bejelentés nélkül. Erre hozzám vágta, hogy én nem vagyok kisasszony, hogy be kelljen jelentkezni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!