Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok az idegbeteg vagy...

Én vagyok az idegbeteg vagy nem az én hibám ez az egész?

Figyelt kérdés

Na szóval van egy tesóm aki 9 éves és lány. Idén kezdte az angol nyelvet de az angol tanárja egy nagy senki, semmit nem csinálnak órán (ugyanez az angoltanár volt velem is általánosban ezért tuti, hogy ez van meg tesóm is mondja én azóta elsős gimis vagyok (angol szakon :P ) és amit megszereztem angoltudást azt finoman szólva se a jó angoltanár miatt tudom :) Na de elkanyarodtam. Szóval nem csinálnak semmit órán eddig (3. hónapot kezdtük az iskolában már ugye) megtanulták a SZÁMOKAT!!! 10-ig (ezeket tudja kívülről) és kb itt ki is fújt az angol tudása. Írkálnak ugyan a munkafüzetbe olyanokat hogy I'm You are meg friend meg ilyen hülye dolgokat (nem értem minek ezekkel kezdik, habár az angol könyv is egy nagy szarság mindjárt a 10. oldalon már a szavak RÖVIDÍTÉSEI VANNAK (pl. you - u ) mikor még szerencsétlen tesóm azt sem tudja mi az a you, mivel a tanár szarik mindenkire, és közben azt hiszi hogy ő nagyon is jól tartja az angolórákat. Na szóval feladott nekik most is egy oldal házit, tesóm folyton undok velem (hát végülis ő lány én fiú és korkülönbség is elég nagy úgyhogy érthető :D) ezért elég hamar kiborultam és ordibáltam vele, erre anyámék hogy mit képzelek én magamról szégyellhetem magam, hogy jól értem és beszélem az angolt és nem segítek a tesómnak. Azzal vágtam vissza, hogy nem foghatom mindig a kezét a dolgozatoknál úgyse leszek ott vele, meg mit csinál az a szerencsétlen gyerek akinek még olyan sincs a családban aki ért angolul? kezébe nyomtam egy diákszótárt és mondtam neki a magyar ABC-t csak tudja ha nem olyan hülye. Erre apám lekevert nekem egy taslist és még neki áll feljebb, tesóm meg folyamatosan undok szokott lenni velem, mi a francért adnám a szájába a megoldásokat. Egyébként ott szakadt el a cérna, mikor megkérdezte hogy hogy írják azt hogy te vagy és úgy írta le hogy lyú ár... Hát könyörgöm anynit a hülye tanár mellett is megtanulhatott volna már hogy az angolban NINCS KI*****TT ÉKEZET!!! és ly-é se... na most a kérdés : én vagyok a köcsög vagy igazam van???

bocs a regényért

15/F

2011. nov. 8. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
Vágom. Leüvöltötted a kistesót, mert ugyan az a f@sz tanítja angolra, mint téged anno. GRATULÁLOK!
2011. nov. 8. 19:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A történeted a gyerekkoromra emlékeztet a bátyám aki 6 évvel idősebb ugyanezt a diákszótáras abc dolgot játszotta el velem amikor 8 évesen elkezdtem az angolt, és totál hülyének nézett mert mi egy szörnyecskés könyvből tanultunk és a szörnynyelv jobban ment mint az angol:-))és persze előadta magát hogy ő milyen penge.Aztán 27 év elteltével nekem van 2 felsőfokú szakmaival bővített nyelvvizsgám, 2 diplomám és elég jó állásom, ő pedig azőta is csak irigykedni képes és a viszonyunk sem mondhatni felhőtlennek.Esetleg gondolkozz el azon hogy mit szeretnél mondjuk 20 év múlva milyen legyen a viszonyod a húgoddal... Nekem még ma is fáj amit a bátyám akkor művelt.
2011. nov. 8. 19:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem ennyire nem vagyunk rosszban, mondunk egymásnak dolgoakt de sokat hülyülünk játszok is vele néha. Csak ilyenkor eldurran az agyam. már megbántam az egészet.
2011. nov. 8. 19:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Második válaszoló vagyok: azért azt ugye tudod, hogy teljesen mások a hozzászólásaid, mint maga a kérdésed, ugye? :) Látszik, hogy megnyugodtál.

Nem tudsz a kislánynak neten keresni ilyen kis dalocskákat vagy fejlesztő, játékos feladatokat, amikkel lehetne neki segíteni? Mondjuk olyan szókikeresgetős rejtvény? Keresse ki a szavakat a kupacból, utána meg rajzolja le mindegyiknek a jelentését. Vagy lehetne csinálni neki kis színes szókártyákat.

2011. nov. 8. 19:40
 15/17 A kérdező kommentje:

na ja igazából a tanár hanyagsága idegesített fel nem a testvérem csak olyan hülye voltam, hogy rajta vezettem le.

Amúgy köszi az ötletet:))

2011. nov. 8. 19:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Itt sztem mki hibás vmilyen szinten. Te azért, amilyen stílusban reagálták az egészre-egy 9éves azért még nem mindig tudja, hogy nem mindig körülötte forog a világ és nem mkinek neki kell megfelelnie, ráadásul ha te is ennyire felkapod a vizet (gondolom, a gondjaid miatt te is ingerültebb vagy), akkor egy 9évestől miért is várod el, hogy higgadtabban álljon hozzád???... már ahogy itt írsz, abból látszik, hogy elég neveletlen tudsz lenni, és gondolom, amikor arra került sor, hogy ezt elmagyarázod a szüleidnek, akkor sem épp értelmező kéziszótárból válogatott szavakkal és nyugodtan-higgadtan közölted velük a tényállást.

Viszont az meg, hogy a szüleid meg ő rád akarnak testálni minden ilyen feladatot, és le sem tojják, hogy neked sincs mindig kedved és időd erre, és hogy a 9évesnek is egyszer meg kell tanulnia, hogy önmaga oldja meg a leckét, nemcsak várni a sült galambot... és hogy csak azért, mert ő kisebb, a te gondjaidat is kezeljék ugyanúgy, és hogy te nem házitanár vagy, hanem szintén a gyerekük.

Én a helyedben összeszedném a gondolataimat szépen, kicsit el is gyakorolnám, hogy mégis mit és hogyan mondasz, vennék egy mély levegőt, és megmondanám a szüleimnek, hogy beszélnünk kell erről, mert ez már nem állapot.

2011. nov. 9. 00:10
 17/17 anonim válasza:

Örülj, hogy a fizika a legnagyobb problémád. Én jobban aggódom, hogy Irán atomfegyvereket gyárt és ha Irak betámadja, találomra kilő pár rakétát.

A húgodnak pedig igazán segíthetnél, főleg ha az iskolában nem tanulja meg rendesen. Ne légy paraszt.

2011. nov. 9. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!