Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok az idegbeteg vagy...

Én vagyok az idegbeteg vagy nem az én hibám ez az egész?

Figyelt kérdés

Na szóval van egy tesóm aki 9 éves és lány. Idén kezdte az angol nyelvet de az angol tanárja egy nagy senki, semmit nem csinálnak órán (ugyanez az angoltanár volt velem is általánosban ezért tuti, hogy ez van meg tesóm is mondja én azóta elsős gimis vagyok (angol szakon :P ) és amit megszereztem angoltudást azt finoman szólva se a jó angoltanár miatt tudom :) Na de elkanyarodtam. Szóval nem csinálnak semmit órán eddig (3. hónapot kezdtük az iskolában már ugye) megtanulták a SZÁMOKAT!!! 10-ig (ezeket tudja kívülről) és kb itt ki is fújt az angol tudása. Írkálnak ugyan a munkafüzetbe olyanokat hogy I'm You are meg friend meg ilyen hülye dolgokat (nem értem minek ezekkel kezdik, habár az angol könyv is egy nagy szarság mindjárt a 10. oldalon már a szavak RÖVIDÍTÉSEI VANNAK (pl. you - u ) mikor még szerencsétlen tesóm azt sem tudja mi az a you, mivel a tanár szarik mindenkire, és közben azt hiszi hogy ő nagyon is jól tartja az angolórákat. Na szóval feladott nekik most is egy oldal házit, tesóm folyton undok velem (hát végülis ő lány én fiú és korkülönbség is elég nagy úgyhogy érthető :D) ezért elég hamar kiborultam és ordibáltam vele, erre anyámék hogy mit képzelek én magamról szégyellhetem magam, hogy jól értem és beszélem az angolt és nem segítek a tesómnak. Azzal vágtam vissza, hogy nem foghatom mindig a kezét a dolgozatoknál úgyse leszek ott vele, meg mit csinál az a szerencsétlen gyerek akinek még olyan sincs a családban aki ért angolul? kezébe nyomtam egy diákszótárt és mondtam neki a magyar ABC-t csak tudja ha nem olyan hülye. Erre apám lekevert nekem egy taslist és még neki áll feljebb, tesóm meg folyamatosan undok szokott lenni velem, mi a francért adnám a szájába a megoldásokat. Egyébként ott szakadt el a cérna, mikor megkérdezte hogy hogy írják azt hogy te vagy és úgy írta le hogy lyú ár... Hát könyörgöm anynit a hülye tanár mellett is megtanulhatott volna már hogy az angolban NINCS KI*****TT ÉKEZET!!! és ly-é se... na most a kérdés : én vagyok a köcsög vagy igazam van???

bocs a regényért

15/F

2011. nov. 8. 18:24
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
ja és még valami, azért is ingerült vagoyk mert megvannak nekem a magam problémái is (pl. fizika, történelem tanulás)
2011. nov. 8. 18:26
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Illene segítened a tesódnak, viszont középiskola mellett talán nincs olyan sok időd. Állapodjatok meg, hogy minden nap foglalkozol vele angolból pl. 15 percet.
2011. nov. 8. 18:32
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Lehetnél egy kicsit türelmesebb szegénnyel. Persze, nem azt mondom, hogy neked kellene megtanítani mindenre, de nem valami szimpatikus az írásod. A tanár egy senki, a húgod undok veled, tanuljon egyedül "ha nem olyan hülye", aztán mikor apád felpofoz, akkor fel vagy háborodva. Most gondold már el, hogy milyen kedvvel fogja a húgod az angolt tanulni, ha ilyeneket mondasz neki.
2011. nov. 8. 18:43
 4/17 A kérdező kommentje:

Hát a többivel egyetértek kivéve azzal hogy azt bírálod hogy a tanár egy senki :)

Egy rendes nyelvvizsgája sincs, csak azért tanít angolt hogy legyen egy angol tanár a suliban, és folyton politizál órán (törin is ezt cisnálta mert töri szakos igazából).

2011. nov. 8. 18:49
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem sem kellene ilyen magas lóról szemlélned a dolgokat. Kicsit próbálj meg visszaemlékezni, te milyen voltál 9 évesen.

Ha ennyire nem fűlik hozzá a fogad, akkor ne segíts neki, de akkor ne is hangoztasd lesajnálóan a véleményed, hogy az angoltanár egy senki, hülye stb., mert ez így bicskanyitogató. Ha kritizálsz és nálad van a Bölcsek tudása, akkor élj is vele, ne csak villogtasd a családban, hogy te mennyivel jobb vagy angolból. A húgodat meg ne akard megalázni, így soha nem lesz veled ő sem kedves.

A saját nehézségeid miatt sajnállak, de itt most nem ez volt a kérdés.

2011. nov. 8. 18:55
 6/17 anonim ***** válasza:
53%
most mondhatnám azt hogy törelmesebbnek kéne lenned de NEM szerintem... velem is ez volt csak pont fordítva hogy az én öcsémmel én meg uyge lány vagyok de ugyan ez kajak :o jó.. néha leülhetnél vele és angolozhatnál de szerintem nem kötelességed megtanítani neki az angolt.. arra az angol tanár vagy ha fos az angol tanár akkor magán tanár vagy a hugod tanulhatna otthon kicsit többet :D 14/L
2011. nov. 8. 18:59
 7/17 A kérdező kommentje:

utolsó előtti : nem szoktam villogni itthon az angoltudásommal tökéletesen elvagyok magamnak vele :) nem tudom hol írtam ilyet. Amúgy meg 9 évesen nekem egész jól ment (van egy kis nyelvérzékem a dolgokhoz ez a szerencsém) és itthon is sokat angoloztam mert imádom a nyelveket. Szóval erről ennyit.

Utolsó :D örülök, hogy valaki megérti, hogy én nem utálom a testvérem vagy ilyesmi csak nem az én kötelességem ez az egész nem értem miért lenne az?

2011. nov. 8. 19:01
 8/17 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy a te kötelességed! De attól még idegbeteg módon adtad elő az egészet, kérdésedre válaszolva. Ha normálisan elmondod apádnak, hogy neked a saját lemaradásod kell behozni, akkor nem hiszem, hogy tasli lett volna a vége. Arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy finomabb stílusban utasítsd vissza, ha a szüleid a húgod korrepetálására kérnek.
2011. nov. 8. 19:06
 9/17 anonim ***** válasza:
68%

sztem meg tök jó fej vagy és tökre igazad van:)halálra röhögtem magam azon ahogy leírtad.és igazad van, neki kell megtanulnia, nem írhatod meg helyette a háziját.viszont sztem beszéld meg a húgoddal h te korrepetálod, ő meg leáll az undokoskodással.ellenkező esetben az lesz h te nem segítesz neki, ő egyest hoz haza angolból, apuci meg rád parancsol h segíts a húgodnak.szóval ugyanott leszel mintha segítenél neki,csak még a tesód is zabos lesz mert egyest hozott.és nem zsarolhatod őt azzal h ha nem lesz veled normális akkor te sem segítesz neki.

:)sok sikert:):)

2011. nov. 8. 19:14
 10/17 A kérdező kommentje:
:DD ilyen vicces lenne amit írtam? :D Pedig eléggé mérges voltam :D
2011. nov. 8. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!