Van olyan, aki rengeteget stresszelt az egész terhesség alatt, konkrétan idegbeteg volt? A babán látszik ilyenkor valami (nyugtalanabb, sírósabb. )
Szerintem nem magától értetődik. Terhességem alatt: 3 temetésen voltam, volt egy balesetünk, tesó kórházba került 2 hónapra. Ha valaki élt át terhesség alatt stresszt, az biztos, hogy köztük vagyok. Kemény volt. Még ami kimaradt mamáról kiderült rákos, 2 naponta rohangáltam hozzá kórházba ami 50 km-re volt. Volt stressz rendesen. Meg voltam győződve, hogy szegény baba idegbeteg lesz. De nem! A mai napig a világ legmosolygósabb kisgyermeke :)
De én azt mondom fölös dolgokon soha ne stresszeld magad!
14 hetes várandósan volt egy életmentő műtétem (70%-ra mondták, hogy a babát elveszítem közben, végül megmaradt), elég sok gyógyszert kaptam, sok fájdalom és kellemetlenség kísérte végig emiatt a várandósságot. És persze stresszeltünk, hogy vajon mennyire károsította őt mindez. Ráadásul a vége koraszülés lett, mert a belső varratok nem bírták a növekvő magzati súlyt, szóval ez sem volt egyszerű történet...
A kislányom azonban bár kicsike súllyal, de 10/10 AP-vel született és nagyon-nagyon agilis kisbaba volt. A nyugodtság és kiegyensúlyozottság viszont sem akkor, sem most nem erénye (2,5 éves): lobbanékony, heves természetű, izgága és rettentő energikus tündérboszorka. Igazi többemberes gyerek, és valóban nehezebb vele mint a legtöbb gyerekkel - de én azt se bánnám, ha 7 ördöggel érne fel, mert minden szörnyűség és nehézség ellenére EGÉSZSÉGES. ÉS kiváló értelmi képességi vannak, jó humora és olyan helyzetfelismerése és problémamegoldási készsége, hogy a jég hátán is meg fog élni, az biztos!
Ami viszont még hozzátartozik a történethez, hogy az idegrendszere érzékenyebb az átlagnál. Minden hideg- és melegfrontot megérez, minden teliholdat, szeles időt, hóesést, légnyomásváltozást.. olyankor rettentő ingerlékeny, hisztis, fáradékony és rosszkedvű, míg a természeti jelenség el nem múlik.
A dokik szerint ez nagy valószínűséggel a gyógyszerártalom és a komoly mennyiségű stressz miatt alakulhatott így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!